Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Revell 1/72 Leopard 2 | |
Yazar | Mesaj |
Viperman
Üye Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
Konu: Revell 1/72 Leopard 2 Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 09:35 |
Revell'in oldukça başarılı bulduğum 1/72 AFV serisinden Leopard 2 A5 KWS modeli. Sanırım esci kalıbı. Kutudan A4 modeli için farklı bir kule ve top daha cıkıyor. Planda kullanılmayan parcalar desede bu kitle A4 modeli de yapılabilir sanıyorum.
Kitin genel olarak bir oturma sorunu yok. Kulenin arkasında ve üstünde ufak birseyler çıktı ama onları da macunla hallettim. Paletler hariç toplaması bitti. Boyama açısından kolaylık olması için alt ve ust parcayı birleştirmedim.Onun dışında kuleye bir MG ve gövdeye koncak bir halat kaldı. Kitin tek problemi paletlerdeki kalıp izleri. Delikleri macunla kapatmam gerekti Haftasonu bitirmeyi planlıyordum ama haftasonu evde olamayacağımdan sanırım haftaya kaldı. Herkese iyi modeller... |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 09:44 |
ermancım öncelikle çok güzel toplamışsın.umarım kazasız belasız biter.
paletlerin plastik olmasına epey şaşırdım benim bu zamana kadar gördüklerim lastiktendi.hatta eğer oyuncak gibi yaparsan hareketli palet şeklinde olabiliyor.gerçekten ilginç ve zor. ben daha önce hiç zırhlı yapmadım.2 tane zırhlım var fakat bi türlü bulaşamıyorum sebebide şu: uçakları yaparken önce kokpitini boyarız.heryerini ayrı ayrı boyar sonra birleştiririz.ayrıntıları ayrıca boyar sonra yapıştırırız.zırhlıda ise hepsi birleştirilip öyle boyanıyor.peki detaylar nasıl boyanıyor ben bunu çok merak ediyorum. tekrardan kolay gelsin. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 11:50 |
Süpermiş bu alet, bende de yatıyor depoda 72 ölçek Marderle birlikte. Paletlerdeki enkejsiyon delikleri gösterdiğiniz gibiyse can sıkacağa benzer. Tarette macun gerektiren yerler nereleri? Ben buradan biri namlunun üstünde ve ikisi yanda olmak üzere üç yer görüyorum doğru mudur?
Kolay gelsin, devamını da izlemekteyim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 12:03 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Paletlerdeki enkejsiyon delikleri gösterdiğiniz gibiyse can sıkacağa benzer. O kadar da vahim değil.Abartma. |
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 19/08/2006 Saat 13:35 |
Üstüne tekerler gelince zaten görünecek bi tarafıda kalmayacak ayrıca.
|
|
Viperman
Gönderim Zamanı: 24/08/2006 Saat 00:21 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Süpermiş bu alet, bende de yatıyor depoda 72 ölçek Marderle birlikte. Paletlerdeki enkejsiyon delikleri gösterdiğiniz gibiyse can sıkacağa benzer. Tarette macun gerektiren yerler nereleri? Ben buradan biri namlunun üstünde ve ikisi yanda olmak üzere üç yer görüyorum doğru mudur? Kolay gelsin, devamını da izlemekteyim. Macun için gordukleriniz ve yandaki yerlerin simetrileri var. paletlere gelince denildiği gibi tekerlere oturunca arkada kalanlar ve uste gelecekleri saymazsak onde kalan 6 tanesi var:) Alman zırhlılarına ayrı bir ilgim var benim de. Marderi yanına mutlaka alacağım. Fuchs luchs ve fennek de sırada:) İlgilenenler için revell in leo2 luchs fuchs ve 96 alman askerinin oldugu bir kosava kiti de var. Bu arada Leo2 yi yaparken ondeki aynaları katlanmış operasyonel haliyle yapabilirsiniz. |
|
Viperman
Gönderim Zamanı: 27/08/2006 Saat 22:21 |
Sonunda biti ama korkarım bu kiti lanetli ilan edeceğim. Modeli yaprken başıma abuk subuk seyler geldi. En kotusude malesef kompresörüm bozuldu. Fırcayla tamamladım artık kiti. Bularım dışında oldukça keyifli bir kit herkese tavsiye olunur. Sanırım bir tane daha alıp TSK A4 yapacağım. Simdilik boyle dursun biraz daha pislenecek sanırım...
Aynı seriden M2A2 ile, Bu da ufak Çaplı bir NATO birliği olsun:) |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |