Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Hava Harp Okulu Takviminden... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
SweetChild
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı SweetChild Cevaplabullet Konu: Hava Harp Okulu Takviminden...
    Gönderim Zamanı: 31/07/2006 Saat 19:22
dün evde giriştiğim temizlik esnasında hava harp okulunun '99 '00 '01 takvimlerini buldum.
ve aşağıdaki birkaç güzel fotoğrafı
iyi modeller...

SweetChild
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 470
Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/07/2006 Saat 20:07
3. ve 4. resimleri ben de hatırladım.Güzel resimler.Bir ufak not;hafızam beni yanıltmıyorsa son resimdeki iki Phantom'da düştü.
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
IP
orko_8
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 56
Alıntı orko_8 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/07/2006 Saat 23:45
Bendeki bilgilere göre 67-0382 28.08.1996 tarihinde Eskişehir'de düşmüş (pilotlar kurtulmuş). 67-0298'e ait bir kaza kırım kaydı en azından bende yok.
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 883
Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 00:28
2. foto ilginç. Inert Amraamlar ile live sidewinder'lar. Maketi böyle yapsan olmamış derler :)
Yeminli modelci
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 00:45
Orjinalini yazan: orko_8

Bendeki bilgilere göre 67-0382 28.08.1996 tarihinde Eskişehir'de düşmüş (pilotlar kurtulmuş). 67-0298'e ait bir kaza kırım kaydı en azından bende yok.

O zaman ilginc bir durum var, 1996 da düsen bir ucak neden 99 (yada 00-01) takviminde yeraliyor??
IP
SweetChild
Üye
Üye

Gönderilenler: 372
Alıntı SweetChild Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 00:56
:O
o zaman iş gerçekten karmaşıklaşıyor.
belki de o uçakları anmak için takvimde yer vermiş olabilirler, olabilir mi ki?...
SweetChild
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 883
Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 01:00
Hiçbir sebebi ve alakası olmaması en büyük ihtimal. Geçenlerde Türk havacılığı kitabının kapağına 109 basmışlardı :)
Yeminli modelci
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 01:46
Kullanılan fotoğrafların arşiv kaynaklı olması ve muhtemelen dışarda yaptırıldığı için takvimi ayarlayan/basan insanların uçakların akibeti hakkında bilgisi/ilgisi olmaması şiddetle muhtemel gibi geldi bana...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
seth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 608
Alıntı seth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 01:50
Orjinalini yazan: freeman

O zaman ilginc bir durum var, 1996 da düsen bir ucak neden 99 (yada 00-01) takviminde yeraliyor??

Özgür bunun altında bir sebep aramaya gerek yok.Bu resimler Hava Kuvvetlerinin elinde bulunan resimlerden bir kaçı.HKK. her takvim için yeni resim çekmiyor.Ellerinde bulunan resimleri çeşitli zamanlarda değerlendiriyor.Bu resmin bu takvimden önceki bir zamanda ve sonraki zamanda basılmış yayınlar mevcut elimde.Aynı resim HKK nın resmi sitesinde de mevcuttu yanlış hatırlamıyorsam.......
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 03:35
E o zaman daha ciddi bir durum var ortada Nesimi.. Koskoca HKK´nin hic mi resim cekme yeteneginde yada amacinda olan birimi, subayi yok?? Ne gerek var gibi düsünülebilir ama bence cok gerek var.. Sen düsmüs bir ucaga ait resimleri resmi(yada gayri resmi) yayinlarda hala kullaniyorsan(ucagin akibetini belirten bir not eklemeden), ben senin ciddiyetinden süphe ederim.. Bundan sorumlu kisi ya "Bosver, uyuturuz milleti" diye düsünüyor, ya gerceklerden haberi yok, yada bir düzeltmeyi, aciklamayi cokta önemli görmüyor..Yada söyle düsünülüyor, ki dediginiz gibi birkac resim varsa ve devamli bunlar kullaniliyorsa, HKK "Insanlar ucak resimlerini seviyor, gururlaniyor, millete üstünde AY Yildiz olan, kanatli bir iki sey resmi koyalimda gönülleri olsun" diye düsünüyor..

TSK gibi, en ince ayrintilarin bile cok önemli oldugu bir kurumda, bu derecede büyük bir hata (ben bunu hata olarak görüyorum..) nasil olabiliyor, onuda anlamis degilim..

IP
seth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 608
Alıntı seth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 16:19
Valla Özgür bende seninle yaklaşık aynı görüşlerdeyim.Yalnız bir gerçek varki günümüz askeri güçlerinde gizlilik ortadan kalkmasına rağmen hala TSK silahlarının fotolarının çekilmesine veya kendisi çekip yayınlamaya karşı.Bunun mantığını çözebilmiş değilim bende.Dediğin doğrudur böyle bir birim sözkonusu değil.Bu fotolarıda büyük olasılıkla hava fotoğrafları çeken YABANCI kişilere çoğunlukla izin verip çektiriyorlar.Türk hava fotoğrafçılarına bir zamandan sonra izin vermeye başladılar.Acı ama gerçek.....
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/08/2006 Saat 18:35
Hava Kuvvetleri daha yeni yeni sayfalarında yüksek çözünürlüklü fotograflar vermeye başladı. Kısa bir süre öncesine kadar wallpaper yapacak kalitede fotograf bulmak nerdeyse imkansızdı. Hava Kuvvetlerimizin bu mantığına bende anlam veremiyorum. Bunlar halkla ilişkiler ve gençlere havacılık ilgisi aşılamak için küçük ama önemli şeyler.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma