Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Nooldu bizim sürüsüne bereket italerilere Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Burak
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Konu: Nooldu bizim sürüsüne bereket italerilere
    Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 02:15
uzun zamandır raflarda italeri maketler bulunmuyor.sitelerde tek tük kalmış.yurtdışı sitelerinde neredeyse hasegawalar kadar pahalıya satılıyor.

pm zamanlarında pme zor yeten paramdan gözüme kestirip almak istediğim italeri maketler,belli bir zaman sonra revell ile beraber ucuz bir alternatifti.migrosta bile satılır her yerde bulunurdu.

işin ilginç kısmı zamanında kıymetini bilmediğim bu italeri maketler bana göre piyasadaki pek çok maketten kaliteliydi.benim yaptıklarım içe detaydı.tabi o zamanlar içe detayın ne olduğunu ne işe yaradığını bilmezdim o yüzden kıymetini bilememişiz zaten.birde parçalar çok güzel otururdu çapak mapakta olmazdı.

niye italeri maketler tutulmuyordu onu bilmiyorum sanırım önemli yanlışlıkları vardıda ondan.

herneyse,bu italeri maketlerin akibeti hakkında fikri olan varmı?

herkese iyi modeller:)))))
IP
mk_ozkir
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 296
Alıntı mk_ozkir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 03:16
+1
IP
maketci34
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı maketci34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 05:35

Vallahi doğrudur, Italeri'ler yok satıyor...İthalatçı firmamiz işi biraz gevşek tutuyor galiba...:))Bu arada Revell'lerde de gözle görülür bir azalma var.

Naçizane tahminim;
Cari açık azıtınca, bizim 2 kuruşluk zevkimiz olan ithal maketlerde herhalde hükümet frene bastırdı...Yoksa bir anda bu şekilde raflardaki ürünler azalmazdı...Dilerim bir an önce eski bolluk zamanlarına döneriz...İş işten geçtikten sonra "Niye yurtdışından getirtiyorsunuz, biz zaten getirtmiştik, bizden niye almadınız?" diye sormasınlar...
Tayfun TÜZÜN
[email protected]
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 05:39
Görünürde Toyart İthalat isimli bir firma tarafından getiriliyor fakat bu firmanın satış politikası nedeniyle dağıtım olayı pek yaygınlaşamadı galiba. İstanbulda satıldığı yerler olduğunu daha önce forumda duymuştum ama fiyatlar biraz pahalıymış. Ürün çeşitliliği olarak benimde sevdiğim bir firmaydı. Modellerinin yapımı yeni jenerasyon revell ve hasegawalar ile tanıştıktan sonra o kadar zahmetsiz görünmesede çok can sıkıcıda değildi. Yurtdışı satış fiyatlarıda öyle çok fazla değil. Türkiyede ölçek olarak dengi revell modellerin satıldığı fiyata dışarıdan getirtilebiliyor.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 07:25
Benim duyduğum ithalatçı firmanın iki üç kere değişmesi, bu değişmeler esnasında italeri ithalatının duracak noktalara gelmesi. Son olarak kimin elinde bilmiyorum ama bulmak gerçekten mesele haline geldi, bulursanız da hep aynı bir kaç model haricinde değişik hiçbir şey yok. Fiyat olarak da aşırı pahalı,eskiden ucuz kalırdı ve diyelim 1 İtaleri fiyatına yarım Tamiya tank tekabül ederdi. Şimdi ise pariteleri 1/1, hatta Tamiya ucuz bile kaldı.

İtalerilerin detaysız vs olduğuna ise katılmıyorum. Tanıdığım gördüğüm pek çok Revell maketten güzellerdi, oturma problemi genelde az olurdu(uçakları için) ve rahat toplanırdı. Eski kalıp bazı AFV maketlerinde Tamiya'nın yaklaşık 30 sene sonra çıkarttığı maketlerde olmayan detaylar bile bulmak mümkün, kalıp yaşlarına ve fiyatlarına göre bence gayet iyi modeller(di).
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 07:55
Ortada kıtlık mı var?
Arayan bulur :).
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 08:05
Sendekiler benim banane banane :) 30 sene çalışırsam hepsini alabilirim herhalde ehuhehehe...

Yine de açgözlüyüz ya, şöyle İtalerinin son çıkardıkları gelsee, efenim dünya bayram olsa?

Not: İtaleri'de eskilerden aradığınız bir şey varsa İdris'i bir yoklayın, "sihirli tavanarasından" ne çıkacağı belli olmaz.

Aygün'e not: Evde stok yeri bitti, olan dolaplara kaçak raf ve ek parça takarak tutunmaya çalışıyorum, evden atılmama ramak kaldı.

Düzenleyen Emroglan
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 08:28
Evde yığınak yapacak yerin var galiba? :)

Edit: Eh o zaman senin için pek birşey değişmeyecek italeri'nin yenileri gelse de :D hoş benim için de durum farklı değil.

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
nezih
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 09:33
zihli yapan biri olarak.. italeri ve dragon favorim ve aradıgımı kısmen buluyorum.. arayan buluyor..:D
Sweat saves blood!
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 13:25
evet elbette arayan bulur.mesela bir internet sitesinde 1:48 f-16c var ama 50 ytl :)) keza bu kitin normal şartlarda her yerde bulunabilir ve 30-35 ytlyede satılıyor olması gerekirdi.

kargo dahil 50ytlye academy 1:48 f-15e w/weapon alabildiğimizi düşünürsek ne demek istediğim anlaşılcaktır.

bencede italeri kitler kaliteli(ymiş meğerse sonradan anladım).

bilenlere sormak istiyorum:

italeri f-15e ile bu bahsettiğim academy f-15e aynımı?bunların içinden çıkan bombalar ve füzeler neler?revell f-15ime mühimmat bulamadığım için yenisini almaya karar verdim.zira bombasız füzesiz f-15e yapmak figürsüz diorama yapmak gibi birşey.bu revell f-15i eve gelip açtığımda küfretmiştim.koca bir spruada sallanan 4 sidewinder vardı geri kalan yerler boş bırakılmıştı.pilotlarda yoktu.

herkese iyi modeller
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 16:37
Academy'nin 1/48 F-15E'si ile İtalerinin F-15E'si birbirinden farklı kitler. Ben academy'nin w/weapons versiyonunu tercih ederim. Hem kalite olarak bence daha iyi, hemde içinden çıkan mühimmat iki F-15E'nizide besleyecektir. Ayrıca academy'nin kiti hakkında şöyle genel bir bilgi vercek olursam bu uçak normal bir F-15E'den ziyade F-15E prototibini modellemeye uygun. Zaten revell'in kiti ile karşılaştırınca farkları görürsünüz. Kitin içinden çıkan parçaları kullanıp F-15D yapılmasıda mümkün ki bende bu kit ile JASDF Aggressor F-15D yapacağım. Sizede bu tarz farklı bir uçak yapmanızı öneririm.
Hayat bos!!!
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 17:44
Bu arada yakında piyasa Hasegawaya doyacak...
ex copilot.
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 17:46
Aaminnnnn.......... :D
Hayat bos!!!
IP
KaanX
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 883
Alıntı KaanX Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 19:51
Geçiniz Italeri'yi. Ecnebi sitelerde 16 dolara Hasegawa F-16 satılırken (postayla 26'ya gelir) Italeri F-16'ya 50 YTL mi verilirmiş !
Yeminli modelci
IP
FIREMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 307
Alıntı FIREMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 20:37
Arkadaşlar,Hasegawa'yı getirmekte olan şirket mallarının gümrükte takıldığını söylüyor..evet,yakında tabir-i caizse hasegawa manyağı olacağız hepimiz,inşallah!
The black sheep among all white ones..
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/06/2006 Saat 21:51
hasegava nın sitesinde türkiye temsilciliği olarak kadıköyde norm gıda diye bi firma ve adres gözüküyo.neyin nesidir yahu bu norm gıda???
IP
reznoir
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı reznoir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/06/2006 Saat 01:02
Havacılık fuarında geçen hafta sonunda karşılaşmıştım bu firmayla. Temsilcilikler arasında Hasegawa var. Standta kit kalmamıştı. Revell'in de temsilcisiyim dedi bu arada! Bir kaç tane revell yolcu uçağı kiti vardı
I am not a butcher!! I fight for my fatherland..
Das Boot
IP
SkippeR
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 120
Alıntı SkippeR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/06/2006 Saat 01:48
Arkadaşlar benim sormak istediğim bir yerde İtalery F-16C (1/12 idi sanırım) Kokpit buldum. 50 YTL deniyor.Fiyat nasıldır.Henüz hiç İtaley yapmadım.Bilginiz vardır.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04