Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Diorama | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Diorama |
Konu: Deniz ve dalga | |
Yazar | Mesaj |
unleashed
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/04/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Konu: Deniz ve dalga Gönderim Zamanı: 04/05/2006 Saat 15:59 |
Herkese merhaba, Belli bir suredir maketle ugrasmama ragmen forumuzu sans eseri buldum,ve acikcasi cokta iyi oldu.Benden iyi maketcileri ve ustalari gorup fikirlerini aldikca kendimi daha iyi gelistirim. Lafi bu kadar uzattiktan sonra konuya geleyim, su anda ikinci dunya savasinda D-Day olarak bilinen Normandiya cikarmasinda amerikan ordusunun kullandigi "Us marine Carrier" lardan bir tanesi ile mesgulum.Gemi icerisinde 10 tanede figur bulunmakta.Yapmak istedigim diorama,tasiyicinin sahile birkac metre otesindeki goruntusu.Su anki sorunum dalga ve deniz gorunumu.Ilk asamada 1-2 cmlik alci kullanip ustunu boyamayi dusunuyorum.Daha sonra boyanan kisimlarin ustune hem seffaflik versin hemde sekil vermesi kolay olsun diye sivi yapistirici kullanmayi dusunuyorum. Bunu daha once deneyen oldu mu bilmiyorum ama her turlu fikir ve onerinizi sabirsizlikla bekliyorum. Hepinize iyi gunler ve iyi maketler dilerim. |
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 04/05/2006 Saat 19:10 |
sanada merhaba,
benim kullandığım ve menun kaldığım yöntem nalburlarda bulunan şeffaf silikondur. alta koyu yeşil veya mavi renk attıktan sonra silikonu bolca o bölgeye tabanca ile sıkıyorsun ve hemen ardından düz bir karton parçası veya herhangi başka birşey ile düzleştiriyorsun. daha sonra üst katman kuruyana kadar dokunmuyorum , çünki sakız gibi yapışıp uzuyor.bu esnada modeli üzerine yerleştirebilirsin.yaklaşık yarım saat sonra üst katman kurumuş alt ise daha kurumamış oluyor ve parmak ile bile istediğin dalga veya model yönündeki dalgalanmaları şekillendirebiliyorsun.bazı kalın bölgeledede hafifi beyazlaşmalar oluyor ve buda sanki altta oluşan hava kabarcıkları gibi gözüküyor. bu benim yapım şeklim , diğer üstadlarında değişik fikirleri olacaktır.artık biri sana uyar umarım... kolay gele... |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
tansel yılmaz
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: Sakarya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 04/05/2006 Saat 20:29 |
hoşgeldiniz. galeri bölümünde rahmi kocamanın DKM Sharnhorst u var. çok başarılı ve yarışmada derece almış modeli. dalga deniz olayını da detaylı anlatmış.mutlaka faydalanırsınız.
|
|
unleashed
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/04/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Gönderim Zamanı: 05/05/2006 Saat 17:37 |
Yardimlar ve fikirler icin tesekkur ederim.
|
|
ermaniac
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
Gönderim Zamanı: 13/05/2006 Saat 22:19 |
Orjinalini yazan: heydrich
sanada merhaba, benim kullandığım ve menun kaldığım yöntem nalburlarda bulunan şeffaf silikondur. alta koyu yeşil veya mavi renk attıktan sonra silikonu bolca o bölgeye tabanca ile sıkıyorsun ve hemen ardından düz bir karton parçası veya herhangi başka birşey ile düzleştiriyorsun. daha sonra üst katman kuruyana kadar dokunmuyorum , çünki sakız gibi yapışıp uzuyor.bu esnada modeli üzerine yerleştirebilirsin.yaklaşık yarım saat sonra üst katman kurumuş alt ise daha kurumamış oluyor ve parmak ile bile istediğin dalga veya model yönündeki dalgalanmaları şekillendirebiliyorsun.bazı kalın bölgeledede hafifi beyazlaşmalar oluyor ve buda sanki altta oluşan hava kabarcıkları gibi gözüküyor. bu benim yapım şeklim , diğer üstadlarında değişik fikirleri olacaktır.artık biri sana uyar umarım... kolay gele... aklıma takılan bir soruya gayet pratik ve güzel bir cevap oldu teşekkürler paylaştığınız için |
|
Artt
Üye Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 634 |
Gönderim Zamanı: 15/05/2006 Saat 06:20 |
silikona bir kaşığın tersini kullanarak da şekil verebilirsiniz
sıvı polyester ve akrilik jel gibi zahmetli seçenekler de var bilginize...(ama tavsiye etmem :) ) |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |