Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: Micro Gloss | |
Yazar | Mesaj |
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Konu: Micro Gloss Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 23:19 |
Bu verniği pek memnun olmasamda epeydir kullanıyordum. Yanlız inceltmek işini hep su veya kolonya ile yapıyordum. Bugün son yaptığım modelde yeni yeni boyaları inceltmek için kullanmaya başladığım alkol ile inceltiyim dedim. Yanlız karşılaştığım tablo tam bir facia oldu benim için. Verniği alkol ile karıştırınca forum kuralları gereği tam olarak benzediği şeyi adı ile ifade edemiyeceğim ama mukusa benzeyen bir hal aldı. Neyse bu durumu çok kafaya takmadım ama esas sorun sonra ortaya çıktı. Airbrushı yarım saattir temizlemeye çalışıyorum. Şu anda airbrushım tıkanmış bir şekilde ve selülozik tiner filan kar etmiyor. Ne yapabilirim. Başına daha önce gelen var mı? Airbrushın ağzına zarar vermektende kortuğum için bir müdahale yapamıyorum :(
Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 23:50 |
Micro Gloss şişesinin üzerinde yazılan açıklamalara göre bir çözüm düşünmek gerek.Micro Gloss'un içeriği nedir?
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 00:00 |
Akrilik bir vernik. Şişenin üzerindede su veya alkol ile inceltip temizleyin yazıyor fakat alkolün ne hale getirdiği ortada suda temizlemedi zaten. Komple airbrushı söktüm selülozik tinere yatırdım. Bekliyorum bakalım iyice nüfuz etsin birdaha tiner atmayı deniyeceğim.
|
|
Hayat bos!!!
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 00:22 |
Aynı hatayı tekrar yapın!Evet,aynı pisliği -müsait bir kabın içinde- birdaha üretin,ve muhtelif yöntemleri onun üstünde deneyin.Tabancanın bulaşık parçalarını kaynar suda yıkamakta bir çözüm olabilir ama,ısı dahil hertürlü etki,belkide olumsuz olabilecektir.O yüzden dediğim gibi,aynı pisliği -müsait bir kabın içinde- birdaha üretin.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 00:44 |
Sorunu hallettim. Selülozikte yeterince bekletip airbrushın ucunun içini kürdanda kullanarak temizledim. Şu an airbrush çalışıyor. Garantiye almak için üç kerede temiz selülozik tineri püskürttüm. Şimdide su ile karıştırdığım verniği sorunsuz bir şekilde modele attım. Burdan çıkaracağımız ders hiç bir zaman daha önce denemediğimiz karışımları airbrushın haznesinde yapmıyormuşuz. Ne demişler bir musibet bin nasihattan daha iyidir :D
|
|
Hayat bos!!!
|
relicks
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 150 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 02:02 |
nasıl alkol kullandınız Osman Bey isopropil mi yoksa etil falanmı?
|
|
N.Kerem Kırmızıtuna
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 04:11 |
Isopropanol adı ile geçen alkolden kullandım.
|
|
Hayat bos!!!
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |