![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
teomanK
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23/03/2006 Saat 11:31 |
Değerli modelciler,Türk Kara Kuvvetleri araçları serisine devam ediyorum.Zırhlı paletli araçların yapımı sürüyor. Ancak araya tekerlekli araçlardan da bir çeşit katmak amacıyla Ulaştırma ve top sınıfından birer araç çalıştım.
30 Ağustos Zafer Bayramı izlenimlerimden yola çıkarak Unimog ve çektiği 105mm orta top aracının modelini yaptım. 1/35 ölçekte olan bu modellerden Unimog:Revell, 105mm Howitzer:Italeri kitleridir. Saygılar. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
teomanK
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
|
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Teoman hocam yine döktürmüşsün...ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.
Selamlar |
|
![]() |
|
KeNe
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/01/2006 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
![]() ![]() ![]() |
harika olmus elinize saglik. ben askerlik yaparken (istanbul besiktas 75/4) hala eski tip unimoglar vardi. bunlar yeni tip unimoglar :)
brandadaki burusukuluk plastige basili mi geliyor siz mi yaptiniz. bir de o ipler ip mi :) Kolay Gele... Mesut... |
|
![]() |
|
prince
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
gercekten cok guzeller elinıze saglık sormak ıstedıgım bu kıtler Turkıyeden alınmadı herhalde cogu yere baktıgımı zannedıyorum ama bır turlu bulamadım
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Howitzer hiç görmedim şahsen ama Revell Unimog Türkiye'de mevcut olan bir kitti bir kaç yerde karşıma çıktı. Tavsiye edilecek bir kit midir merak ettim? (hakkında iyi şeyler duymamıştım)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
teomanK
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KeNe
harika olmus elinize saglik. ben askerlik yaparken (istanbul besiktas 75/4) hala eski tip unimoglar vardi. bunlar yeni tip unimoglar :) brandadaki burusukuluk plastige basili mi geliyor siz mi yaptiniz. bir de o ipler ip mi :) Kolay Gele... Mesut... Sayın Mesut bey,teşekkürler. Brandadaki buruşukluk, kalıba işlenmiş plastiğe basılı olarak kitten çıkıyor. İplerde aynı şekilde plastik. |
|
![]() |
|
teomanK
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: prince
gercekten cok guzeller elinıze saglık sormak ıstedıgım bu kıtler Turkıyeden alınmadı herhalde cogu yere baktıgımı zannedıyorum ama bır turlu bulamadım Sayın 'prince' (üye list. gerçek isminiz belirtilmediğinden) teşekkürler. Her iki kitte Türkiye'den alındı. Daha önceki yıllardan stoklar içide vardı. Şimdi stokları sırası geldikçe değerlendiriyorum. |
|
![]() |
|
The_King
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 112 |
![]() ![]() ![]() |
Çok güzel olmuş Teoman Bey. Ellerinize sağlık.Hazır yakalamışken sorayım. 1. Kullandığınız renklerin kodları nedir? 2. Kamuflajı atarken belli bir şekil uygulamak gerekiyormu yoksa free hand mı atlıyor? |
|
![]() |
|
teomanK
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Howitzer hiç görmedim şahsen ama Revell Unimog Türkiye'de mevcut olan bir kitti bir kaç yerde karşıma çıktı. Tavsiye edilecek bir kit midir merak ettim? (hakkında iyi şeyler duymamıştım) Sayın Emre bey, eğer bu kit, örneğin; Tamiya olsaydı tabiki daha kaliteli olurdu. Bu Unimog sadece Revell üretimi olduğu için idare eder nitelikte. Howitzer ise İtaleri kit, birzamanlar çok bulunurdu piyasada ama şimdi maalesef yok. |
|
![]() |
|
teomanK
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: The_King
Çok güzel olmuş Teoman Bey. Ellerinize sağlık.Hazır yakalamışken sorayım. 1. Kullandığınız renklerin kodları nedir? 2. Kamuflajı atarken belli bir şekil uygulamak gerekiyormu yoksa free hand mı atlıyor? Sayın Sancar bey,teşekkürler. Şu anda okuldayım ders arası zamanı değerlendirmek amacıyla forumdayım o nedenle size renk kodlarını akşam eve gittiğimde belirteceğim. İkinci sorunuzu hemen yanıtlayayım: Boyama şekli Türk Kara Kuvvetleri'nin oluşturduğu boya planına göredir. Onuda akşam tarayıcıdan tarayıp yayınlayabilirim. Modele de boya planına bakarak free hand airbrushla boya attım. Gerçek araçlara; kıtalardaki bakım bölümlerindeki boyahanelerde komple araç yeşile boyandıktan sonra gövde üzerine tebeşirle plana bakarak çizim yapılır. Daha sonra sırayla kahverengi ve siyah oto boya tabancası ile mat olarak uygulanır. Başka yöntemlerde uygulanabilir ama benim gördüğüm ve yaşadığım durum böyleydi. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Howitzer hiç görmedim şahsen .... Dikkat etmemişsin yavrucuum. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: İDRİS
Dikkat etmemişsin yavrucuum. Paletsiz olduğundan dikkat çekmemiş demek ki :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Uçakların aksine AFV'de pek fazla Türk göremiyoruz. Yollayacaklarınızı merakla bekliyorum...
İyi modeller Tolga |
|
![]() |
|
F-4E
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
![]() ![]() ![]() |
Teoman cım,böyle Türk işleri görmekten son derece mutlu oluyorum....iyiki varsın....bide şunun içine askerlerimizi koysanda bi zevklensek....millet gaza gelirde,havada,karada,denizde şahsımıza münhasır şeyler yapsak...ne iyi olur...en büyük amacım Türk Kara Kuvvetlerine giren tankları yapıvermek....seninle ortak bir proje yapsakmı ne...ne dersin...kal sağlıcakla...
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Teoman üstadım, elinize sağlık, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin araçlarını görmek gurur verici. Ustalığınızla birleşince keyfi bambaşka oluyor.
Bu güzel modelleri bir diorama da görmek isterdim doğrusu. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
ahmetsen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
![]() ![]() ![]() |
Teoman bey harika bir iş yapmışsınız . Şahsen bu araçları bizzat kullanan biri olarak TSK nın bu güne kadar aldığı , sınıfının en iyi arabaları olarak görüyorum . Landları falan cebinden 4-5 kere çıkarır . Doğu ve güneydoğu anadoluda bir çok başarıya imza atmışlardır . Motorları harikadır . Her türlü kullanıma müsaittir . Tankların arkasından batmadan , bozulmadan , dağılmadan gidebilen tek araçtır kendileri . Bende adam gibi maketler çıkarmaya başlayınca kesinlikle bir tane yapacağım . Tekrar elinize sağlık . İyi çalışmalar .
|
|
http://www.trncmodelci.com
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |