![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 10:15 |
Dragonun yeni çıkardığı Jagdpanzer IV A O bu seferki yapım aşaması aracımız.
Biraz kitten bahsetmek gerekirse eğer, 8 sprueya acık gri plastiğe basılı olarak geliyor. İçinden metal namlu ve yan zırhlar içinde PE ler cıkmakta. Yapım kılavuzuna sadık kalarak modeli toplamaya başladım. Yol tekerlerini çerçeveden söktüm. ![]() Cok sıkıcı denebilecek olan tesviye aşaması bayagı uzun sürdü. Dragonun biraz tamiyadan ders alması lazım. Bundan önce yine bir dragon ve panzer 4 şaseli olan aracta (Hummel) bu kadar baygınlık gelmişti. Bu iki faktör tehlikeli anlaşılan. Abuk subuk yerlerde cerceve baglantıları mı istersiniz, küçücük parçaya kendisinden daha büyük kalıp itekleme "plastiği mi", ne ararsanız vardı, tesviyeyi uzatıp zorlaştırmak için. 400 ve 800 nolu zımparaları bırakıp, 250 numarayla allah ne verdiyse deyip giriştim tekerlere. Tesviye bittikten sonra ortaya cıkan görünüm buydu. ![]() Bari, arka zırh blogunu bitirip yatayım dedim, ama onda da macun isteyen egzosa gelince mecburen ara verdim. ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Tehlikeli Hamsi
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
![]() ![]() ![]() |
Ulaaaaaa, ulaaa, Tomatiz yanaklı Ayhan, JagdTiger'ı da sen aldın değil mi. Seni bu sefer gerçekten yanaklarından ısrımak farz oldu. |
|
Kampfgruppe Annnnnggggara!
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Hamsi Bey
Jagdtigerla hiç bir baglantım yok. Sevmem zaten ben o şeyi. Cok hantal gelir :P |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
Judas kolay gelsin arka taraftaki abiler Gen2 midir değilse Gen2 figür elledinmi nasıl güzelmi :D
|
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Flashback
Judas kolay gelsin arka taraftaki abiler Gen2 midir değilse Gen2 figür elledinmi nasıl güzelmi :D Onlara aslında Gen1,5 diyebiliriz. Yani gen2 lerle aynı malzemeye basılmışlar ve onlar kadar ayrıntılı. Gen2 lerden iki set alma imkanına sahip oldum. Hatta burada da ayrıntılı bir incelemesini yapmıştım. Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Tam tekerleri yani en sıkıcı yeri bitirdim derken, şasede karşılaştığım sorun bu modele karşı tüm hevesimin kaçmasına neden oldu. Sorunum ise, şasenin yamuk olması, zaten resimde de acıkca belli oluyor. Düz bir zemine koyduğum zaman sağ ön taraf havada kalıyor. Bugun işkenceyle sıkıştırıp düzelmesini bekleyeceğim. Eğer olmazsa model burada bitecek. :(
![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Hmm, kötü bir durum.. Umarim sorun cözülür.. Acaba problem kaliptan mi yoksa, sadece senin aldigin mi hatali??
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Bendekinde problem varmış. Zaten plastiği cok yumuşaktı kitin, böyle bir durum beklenebilir...
|
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Dragonlarda Tamiyalar gibi acik kutuda satilsa bu tür sorunlar olmaz!! Umarim sorunu halledebilirsin.. Kolay gelsin..
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Sağol Özgür,
Sıkıştırdım bakalım yarına belli olur :( |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
The_King
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 112 |
![]() ![]() ![]() |
Ayhan bir nefes al kardeşim ya. Bu ne hız.. Biri bitiyor biri başlıyor ;) Kalıp düzelmezse vurulmus yap aleti bence. Değişiklik olsun. |
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
Judas gen2 incelemeni inceledim(lafa bak hehe)çok güzel bir tanıtım olmuş,umarım şase problemin düzelirde devamını görürüz kolay gelsin.
|
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Yaklaşık 1 hafta kadar işkencede bekleyen şaseyi cıkardıgımda küçük bir kısım dışında herhangi bir problem olmadığını gördüm. Kalan kısım içinde -nasılsa dioramada kamufle ederim- diye cok ugrasmadım.
Aletin bakla olan paletleri 1 haftalık süre içerisinde söküp, tesviyesini yapmıştım zaten. ![]() 1 haftada yine bos durmayıp, üst kısmı tamamlamıştım. Deneme yapmak için oturtturdum. ![]() ![]() Son hali bu şekilde. Son resimdeki yamukluk aletten değil, foto makinasının yamukluğundan kaynaklandı :) |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Gayet güzel gidiyor Ayhan.. Zimmerit yapacak misin?? Ayrica paletleri kapatmayi düsünüyor musun?? Ve nasil bir dioramada kullanacak sin araci??
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Sagol Özgür,
44-45 kışında gecebilecek bir diorama yapmayı düşündüğüm için zimmerit yapmayacagım. Yan zırhları kesinlikle takacagım. bu aletlerin kutu gibi görünümü hoşuma gidiyor... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Kit Maker Military dergisinin son sayisinda bu araci incelemisler.. Münsterdeki tank müzesindeki orjinal sifir serisi aracin detay fotograflari ve bir diorama makalesi var.. Gercekten güzel arac.. Calismani dikkatle takip ediyorum, özellikle egzosta nasil bir is cikaracagini merak ediyorum..
Selamlar. |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Üst kısmı şaseye sabitlemeden önce yol tekerlerini ve paletleri fırça ile boyadım.
EN son aşamada PE çıkan yan zırhları ve baglantı noktalarını yaptım. Boyaya kadar geçici olarak sabitledim. Kutum böylece bitmiş oldu. ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Modele bugün de devam ettim. İLk etapta humbrollda mat 94 ile ana rengi attım.
![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |