Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: çaylak yardım istiyor | |
Yazar | Mesaj |
mr47
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/01/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
Konu: çaylak yardım istiyor Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 01:08 |
bu mesajı yazıyim mi yazmiyim mi diye çok düşündüm(nedeni sizin bu kadar şey yapıp daha benim kiç bişey yapamamam)bizim burda maketle uğraşan hiç insan yok onun için bilmiyorum
Ben Skytrain diğe bir uçak yapıyorum ama uçağın alt kısmında biraz büyük bi boşluk var yaklaşık 2mm(tahmin)bunun için hangi dolgu mazemesi tavsiye ediyosunuz yardımlar için teşekkürler Düzenleyen mr47 |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 01:17 |
Sayın mr47,
Kit hakkında marka, olcek bilgisi verirseniz daha cok yardım alırsınız kanatindeyim. Anladığım kadarıyla kit C-47 Skytrain, bu gibi aciklari kapatmanın en iyi yolu kanımca, Tamiya Putty Basic Type denilen dolgu macunu, bunu sizin belirttiğiniz gibi ciddi açıklarda inceltmeden, bulaşmasını istemediğimiz kenarları maskeleyerek, tatbik ediyorsunuz, kuruyup kemikleştikten sonra zımpara ile düzeltiyorsunuz. Nereden bulacağım Tamiya Putty'i Adıyamanda derseniz, haklisiniz o zaman da benim eskiden yaptiğim gibi her hangi bir nalburdan alacağınız akrilik macun da işinizi kısmen görür. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
erhntly
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 01:26 |
İçini plastik parçalar ile doldurup tesviye edip üzerine macun çekip zımpara ederseniz daha sağlıklı olabilir .
KOlay gelsin. |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 01:31 |
Erhan Bey cok haklı, bunun için de -sprue denilen- maketin kullanılmayan çerçeve plastiğini mum ya da çakmak ateşine kısa süre yaklaştırıp iki ucundan çekerek uzatıyoruz, böylece ince plastik çubuklar elde etmiş oluyoruz. Unutmayın ki ne kadar hızlı çekerseniz o kadar ince olur! size tavsiyem biraz deneme yanılma ile ihtiyacınız olanı keşfetmek.
Daha sonru doğru boyutta kesip, boşluğa yapıştırın. Sonra Erhan bey'in dediği gibi, macun, zımpara.. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 03:37 |
Ben de plastik parçası olarak yoğurt kasesi tavsiye edebilirim. Plastik yoğurt kaseleri polistren malzeme olup yapı olarak modelin plastiği ile aynıdır. ince çeritler halinde kesip, dik olarak boşluğa tatbikedip(gerekirse birkaç parça), fazlasını traşlar ve zımparalarsanız gayet güzel iş yapabilir. Hatta bu işlem sırasında cyanoacrylat benzeri birşeyler(Japon yapıştırıcısı)kullanır ve ondan sonra(kuruduktan sonra tabii) zımparayı atarsanız macuna da ihtiyacınız kalmayabilir. Kolay gelsin.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 05:44 |
Mehmet bey,
Öncelikle geçmiş doğum gününüzü kutlayıp foruma hoş geldiniz demek istiyorum. Ben de forumda yeni sayılırım. Soru sormaktan çekinmeyiniz. Herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışır. Kendinizi daha hızlı geliştirme fırsatı bulabilirsiniz. Volkan bey'in de dediği gibi yapmakta olduğunuz kitin detaylı bilgilerini (marka, ölçek gibi) yazarsanız ustalar ya da kiti daha önceden inşa etmiş kişiler eminim ki size daha farklı bilgiler de vereceklerdir. Dolgu macunu kullanırken; Doldurulacak yer bir şerit halinde boydan boya gidiyorsa bir-iki milim sağına ve soluna boylu boyunca maske bandı yapıştırmanızı tavsiye edebilirim. Böylece detayları daha kolay koruyabilir, taşmayı engelleyebilir ve tesviye işini en aza indirebilirsiniz. Zımparalarken de aynı işlemi uygularsanız işlem daha kontrollü olacak ve sadece macunlu bölgeyi zımparalamanız mümkün olacaktır. Kolay gelsin, üretime devam. Düzenleyen Big Lebowski |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 07:33 |
2mm lik boşluğu macun ile doldurmayın.
İlerde kesinlikle çökme yapar. Volkan beyin anlattığı şekilde plastik ile doldurun.Sonra macun kullanın. |
|
mr47
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/01/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 52 |
Gönderim Zamanı: 28/01/2006 Saat 19:42 |
volkan, erhntly, jolly roger, big lebowski ve idris abiler yardımlarınız için çok teşekkür ederim dediklerini yapmaya çalışacağım
iyi günler iyi maketler |
|
mr47
Gönderim Zamanı: 28/01/2006 Saat 20:15 |
bu arada bi yanlışlık oldu adıyaman değil İstanbulda oturuyorum
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |