Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: uh-60 blackhawk Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
tnkr
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı tnkr Cevaplabullet Konu: uh-60 blackhawk
    Gönderim Zamanı: 24/01/2006 Saat 21:59
1/35 itareli veya academy uh-60 blackhawk kitleri hakkında bilgisi veya yapan arkadaşlar varmı? bu kiti yapmayı düşünüyorum..(Kitin içinden neler çıkıyor, birleştirme yada oturma konusunda sıkıntıları var mı?)

şimdiden teşekkürler..
IP
311Tomcat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 71
Alıntı 311Tomcat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/01/2006 Saat 23:47
Selamlar,
İtaleri'yi bilmiyorum ama Academy güzel bir kit.Eduard'a baktım reknli photoetch'i yokmuş,olsaydı tadından yenmezdi.
IP
pilotcuk
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1228
Alıntı pilotcuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 03:19
1/35 academy iyi bir kit diye biliyorum.bir de 1/72 ıtaleri var.o ise desert hawk.artık model ayrımını bilemicem yalnız içinden türk hava kuvvetleri decalleri çıkıyor.(JANDARMA)seçim size kalmış.ustalar yazacaktır eminim daha fazla kit seçeneği vardır.

http://www.hobici.com/index.asp?WCI=temp_index&WCE=descripti on&t=4&A=20151
I feel the need The Need for Speed...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 03:27
Türk Hava Kuvvetleri değil Jandarma dekalleri çıkıyor:]
Consume Ergo Sum
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 06:20
Orjinalini yazan: tnkr

1/35 itareli veya academy uh-60 blackhawk kitleri hakkında bilgisi veya yapan arkadaşlar varmı? bu kiti yapmayı düşünüyorum..(Kitin içinden neler çıkıyor, birleştirme yada oturma konusunda sıkıntıları var mı?)

şimdiden teşekkürler..

Herseyden once Italeri, Academy ve MRC (ve hatta AFV Club) firmalarinin sattigi 1/35 UH-60 kiti ayni kit. Yani piyasada sadece bir tane 1/35 Blackhawk var.

Ben kitin tamamini bitirmedim (ben Guneydogu Anadolu dioramasi yapmak istiyorum) ama ilerledigim kadariyla herhangi bir oturma problemi falan yok. MRC firmasinin daha onceki 1/35 helikopter kitlerine nazaran (UH-1,AH-1W) govde detayi biraz daha zayif, kabartma percinler yok. Kutudan ciktigi halde detayli sayilir, ancak kokpiti acmak istiyorsaniz Cobra Company'nin resin UH-60 detay setini almaniz sart gibi. Eduard'in da bu kit icin hem ic, hem dis detay seti var ve kite gercekten cok sey ekliyor. Ben her uc seti de kullanacagim.

Bildigim kadariyla 1990'larin ortalari ile 2000 baslari arasindaki donemdeki bir Turk S-70 helikopterini (bizdekiler UH-60 degil, S-70) yapabilmek icin uygun. Ancak sonraki partide gelen S-70'lerle kitin yansittigi UH-60 arasinda ufak tefek farkliliklar var, daha sonra kokpit modernizasyonu, IR suppressor, disco light falan filan derken Turk S-70'leri bir hayli farklilasti. Dolayisiyla son yillardaki haliyle bir Turk S-70'i yapmak icin biraz ugrasmak gerekecek.

"Kitin icinden ne cikiyor" sorusuyla kastiniz silahlar, donanim vs. ise fazla bir sey yok, en azindan duz UH-60L kutusunda. Sadece bu helikopterde takili olan M-60 makineli tufegi cikiyor, o da bizimkilerde zaten yok bildigim kadariyla. Bizimkilerin cogunda Rus yapisi PKM (Boluculerin "Biksi" dedikleri silah) makineli tufegi takili. Baska versiyonlarda yakit tanklari, roket podlari falan cikiyor.
IP
tnkr
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 56
Alıntı tnkr Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 07:44
çok sağol dostum. Cobra Company'nin resin UH-60 setini nereden bulabilirim. dediğiniz gibi bende güneydoğu diamorası düşünüyorum. biksi gibi silahları bu diamoraya eklemeyi ekliyeceğim. bir kaç figürede ihtiyacım olacak. (Kış diamorası yapmayı düşünüyorum. ufacık sivri bir tepenin ucuna yanaştırıp içinden askerlerin atlaması gibi.) . ama bizim kullandığımız s-70 ile ilgili resim bulamadım. biraz arştırma yapıp öyle gireceğim... Maket konusunda yeniyim.. bu konudada yardımcı olursanız sevinirim..
IP
me109
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 47
Alıntı me109 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 09:04
academy nin kaç çeşit 1/35 Bhawk ı var bilmiyorum ama, hem acad hem italeri kiti aynı anda inceleme fırsatım olmuştu ,incelediğim academyden daha fazla opsiyon çıkıyo, 3 tip ön panel var mesela, analog, sayısal, flir li (yanlış hatırlamıyorsam,vakit geçti üstünden), bol çeşit silah,

Türk yapacaksanız IR suppressor standart bizdekilerde, antenler çeşitlilik gösteriyor, IR Jammer bazılarında var,ilk gelen jandarma helikopterlerinde jandarma yazısı ve gövde numarası çeşitlilik göstermekte.kara jandarma ve poliste kuyruk yatayı 5gen.

uluslar arası satışlarda,devletten devlete satış yapılmadığı taktirde ,sikorsky firmasının isimlendirmesi; S-70A (genel maksat), S-70B (deniz tipi) kullanılır, şeklinde bir yazı okumuştum, bizdekilerin s-70 olarak adlandırılması bundan.
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/01/2006 Saat 12:59
Orjinalini yazan: tnkr

çok sağol dostum. Cobra Company'nin resin UH-60 setini nereden bulabilirim. dediğiniz gibi bende güneydoğu diamorası düşünüyorum. biksi gibi silahları bu diamoraya eklemeyi ekliyeceğim. bir kaç figürede ihtiyacım olacak. (Kış diamorası yapmayı düşünüyorum. ufacık sivri bir tepenin ucuna yanaştırıp içinden askerlerin atlaması gibi.) . ama bizim kullandığımız s-70 ile ilgili resim bulamadım. biraz arştırma yapıp öyle gireceğim... Maket konusunda yeniyim.. bu konudada yardımcı olursanız sevinirim..

Sozkonusu seti Cobra Company'nin Web sitesinden siparis edebilirsiniz.
http://www.cobracompany.com/35002.htm

Diger arkadaslar da eminim katilacaklardir: acik konusmak gerekirse maket yapiminda yeni iseniz bu kiti size onermem, baslangic kiti olmak icin komplike bir kit. Yine de tercih size ait. Turk S-70'lerine ait bircok resim var Web'de.

Orjinalini yazan: me109

academy nin kaç çeşit 1/35 Bhawk ı var bilmiyorum ama, hem acad hem italeri kiti aynı anda inceleme fırsatım olmuştu ,incelediğim academyden daha fazla opsiyon çıkıyo, 3 tip ön panel var mesela, analog, sayısal, flir li (yanlış hatırlamıyorsam,vakit geçti üstünden), bol çeşit silah,

Soyledigim gibi piyasada sadece 1(bir) tane UH-60/S-70 kalibi var. Academy'nin duz UH-60L(kit no.2192), AH-60 DAP(kit no.2217) ve MH-60G(kit no.2201) olmak uzere en az 3 degisik Blackhawk kiti var. Bunlardan duz UH-60L kitinde degisik on paneller ve silah opsiyonlari yok. Muhtemelen en genis silah ve detay opsiyonuna sahip DAP kitini gormus olmalisiniz.
IP
çevikbir
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 253
Alıntı çevikbir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/01/2006 Saat 19:08
sevgili kürşat kanatlar dergisinin bir sayısında jandarma versiyonu yapılmıştı 60l ile 70 arasındaki farkı oradan öğrenebilirsin sanırım leven başara bu konuda sana dah çok yardımcı olur...

zira telif hakları ve saygısızlık konumundan dolayı o bölümün resimlerini buraya gönderemem..

diğer arkadaşların dediği gibi yeni olduğun için tam mansıyla oturtamadığın bir diorama sana zevk deil ızdırap verebilir...

fikir konusunda biliyorsunuz tsk bu tür resimleri yayınlamakta bayağı çekimser davranıyor... ama güneyduğunun karasal iklimini gözönüne aldığınızda kışın kar ve gri bazlı sivri kayalıklardan...
yazın açık kahverengi toz görünümlü toprak yapısı ile sivri kayaç ve kayalıklardan oluşmakta...

yani biraz gazete takibi ve hayal gücü ile olur bu iş...
kolay gelsin...
bakkal amca hase vormiii!!!
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/01/2006 Saat 04:33
Orjinalini yazan: çevikbir

sevgili kürşat

Bu herhalde bana degil de soruyu yollayan arkadasa yazilmis olacak degil mi?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide