Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: F-4? | |
Yazar | Mesaj |
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Konu: F-4? Gönderim Zamanı: 15/01/2006 Saat 14:57 |
Bir F-4 yapmak istiyorum ve kit konusunda kararsız kaldım. Aralarında kararsız kaldığım kitler 48 ölçek revell F-4F(Galiba hasegawa kalıp) ve italeri F-4E(Esci kalıp) veya 32 ölçek revell F-4F'yi ise bu iki 48 ölçeğe tercih edilirmi diye düşünme aşamasındayım? Bu kitleri yapmış olanlar eksi ve artı taraflarınıda yazabilirlermi. Bu arada kiti türk F-4E'si yapacağım fakat slat olayını kendim bir şekilde halledecem bu yüzden f veya e olması önemli değil.
Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 15/01/2006 Saat 16:22 |
Bulursanız 1/48 Hasegawa F-4E,bulamazsanız Revell F-4F alın.
İtaleride 2 değişik kalıp F-4 var.Biri kendi(testors)kalıbı diğeri Escinin kalıbı. Esci ,kit olarak İtaleriden daha iyi olsada(içe detay mesela), Vietnam dönemi uçağını verdiğinden ekleyeceğiniz şeyler slat ile sınırlı değil. Öte yandan İtalerinin F-4 ünü Türk yapmak daha rahat.Ama plastik ve detay kalitesi iyi değil. Bence hiç uğraşmadan Revellin 1/48 F-4Fini alın ,rahat edin. 32 Revell ise detaylı olmasına rağmen oturma sorunları yüzünden sizi üzebilir. Biraz dolgu ve zımparayı göze alıyorsanız ve büyük olmasını tercih ederseniz 32 Revell alın. |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 15/01/2006 Saat 20:51 |
Teşekkür ederim İdris bey kafamdaki bütün soru işaretleri yok oldu.
|
|
Hayat bos!!!
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 02:59 |
Bahsedilen revell kit "F-4F Phantom II Luftwaffe - 04522" mi acaba?
|
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 04:42 |
Turk F-4E'si yapmak icin hicbir degisiklik gerektirmeyecek tek modern 1/48 F-4E kiti Hasegawa'nin F-4E kiti. Idris Bey'in de soyledigi gibi Esci kalibi olan yeni Italeri F-4E'sinin ise slatlara ihtiyaci var, cunku Vietnam donemi "hardwing" bir ucagi temsil ediyor. Onun disinda bir parcaya ihtiyaci yok, Midas top namlusu vs. gibi diger ozellikleri tam.
"Slat" ve "slot'lu (yarikli) stabilizer" konusu yine gundeme gelmisken: F-4E ile F-4F arasindaki fark "slatlar"'da degil, "slot'lu stabilizer"'larda. Yani 1/48 F-4F kitini kullanarak Turk F-4E'si yaparken degistirmeniz gereken sey slatlar degil, yatay stabilizeler. Yoksa her iki ucakta da slatlar var. Kisacasi: Ucak tipi/Kanatlar/Yatay stabilizeler Turk F-4E/slatli/slotlu F-4F/slatli/slotsuz 1/48 kit adi: ------------- ProModeler F-4E/slatsiz/slotlu Italeri(Esci)F-4E/slatsiz/slotlu Revell F-4F/slatli/slotsuz Hasegawa F-4E/slatli/slotlu Italeri(orij.)F-4E/slatli/slotlu Hasegawa F-4EJ:/slatsiz/slotlu Düzenleyen KursadA |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 16/01/2006 Saat 05:50 |
Caner F-4F dediğimiz senin nosunu verdiğin kit. Hasegawanın F-4E'si revellin F-4F'si meselesine gelince tek farkları yatay stabilizerlerdeki slotlar olmasına rahmen türkiyede aralarında ciddi bir fiyat farkı var. Bu yüzden f-4f yi seçtim ve siparişinide verdim. Bu arada Kürşad bey bilgiler için sağolun dikkatsizlik yapıp anlam kargaşacasına neden olduğum için özür dilerim.
|
|
Hayat bos!!!
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |