Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: F4U Corsair: bir yorgun savasci... | |
Yazar | Mesaj |
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Konu: F4U Corsair: bir yorgun savasci... Gönderim Zamanı: 19/12/2005 Saat 04:58 |
Forumdan okuduklarimin, Tamer beye sordugum sorularin ve Ufuk Bey'in
makalesi isiginda F4U Corsair'in yapimina devam ediyorum. Bu model, airbrush teknikleri konusunda benim icin deneme tahtasi oldu diyebilirim. Kit 1/48 Tamiya F4U-1A Corsair. Kutu seri numarasi 61070. Govdede kullandigim renk XF-50 Field Blue + XF-17 sea blue, %10 beyaz ve cok az kirmizi. Yagliboya eskitmeden sonra biraz koyu gorunmeye basladi. :( Dekalleri parlak vernigin ustune uygulayip maket bicagiyla kesip bicerek eskittim. Ustune airbrushla govde rengi atip 1200 zimparaladim. Yorumlarinizi ogrenebilir miyim? Onlari dikkate alip, duzeltilebilecek hatalari gidererek bitirmek istiyorum. Tesekkurler, herkese kolay gelsin. Bu mesajdaki fotolari karanlik olduklari icin kaldirip yenilerini gonderdim. Düzenleyen Big Lebowski |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 19/12/2005 Saat 05:48 |
Biraz karanlık çıkmış. Daha aydınlık çekim yapıp tekrar ekleyebilirseniz daha iyi olur. Pek bir şey anlaşılmıyor
|
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 19/12/2005 Saat 06:17 |
Fotograflari farkli beyaz ayarlariyla tekrar cektim. Bunlar daha anlasilir sanirim.
En alttaki fotografta dekalin bulundugu bolum modelin geneline gore daha acik renkte gorunuyor. Sebebini bilmiyorum ama modelin ustunde oyle bir ton farki yok. Sirada Ufuk Bey'in makalesinde belirttigi gibi Tamiya smoke uygulamasi var. Inis takimini ve pervaneyi monte edip bir miktar kurufircalamayla bitiricem. Düzenleyen Big Lebowski |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 08:40 |
Eline sağlık, bence eskitmeler çok keyifli olmuş.
Bakalım uçakçı abilerimiz bilirkişi raporunu versinler. Hadi bakalım uçakçı abiler. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 08:58 |
Sagolasin Ceki. Ufuk Bey makalesinde kitap gibi anlatmis. Onu harfiyen izlemeye calistim.
Humbrol'un cockpit green'i biraz sorun yaratti. Enamel boyanin kuruma karakteristigi Tamiya'ninkilerden cok farkliymis onu ogrendim. En buyuk derdi govde rengini tutturmada yasadim. C.tesi iki, uc yer gezmeme ragmen Navy Blue diye bir renk bulamadim. Tamiya sagolsun sprey olarak veriyor. Airbrush'la deneyim kazanmak istedigim icin rengin karsiligini goz karari kendim urettim. Bana Tamiya Field blue'ya biraz kirmizi katilip renk sicaklastirilirsa olabilirmis gibi geldi. Dekaller icin Ufuk bey gibi sablon kesmek acemi halimle fantazi gibi gorundu gozume. Dusunup tasinip dekalleri eskitmeye karar verdim. Hem de denemis oldum. Modele uyguladiktan sonra bisturi ucuyla panellere gelen dekaller ustunden yer yer kaldirip koselerini hirpaladim. Ardindan da hazirladigim boyayi airbrush'la bi kat ustune attim. Ardindan 1200 su zimparasiyla ucus yonunde giristim. Referans olmadigi icin "herhalde boyle olurdu" diyerek hareket ettim. Pek titizlendim, sonuc bu cikti. |
|
SLAVE
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 126 |
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 09:18 |
Yeni fotograflar daha iyi anlasılıyor guzel olmus yalnız sanki alttaki renk metalik yerine gri olmus gibi
|
|
01010011 01001100 01000001 01010110 01000101
Where nothing in its place,lies disorder Where in the desired place there is nothing,lies order |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 11:41 |
Gunze'de ayrı ayrı Mr.Color'da set olarak var bu renkler. Bir daha pasifik uçağı yaparsanız aklınızda olsun. Rahat edersiniz Elinize sağlık, sırada ne var ?
|
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 17:26 |
Aslında makette eskitme yapmak şart bile değil. Bu denli yoğun ve ayrıntılı bir eskitme efekti daha sonraki aşamalarda denenmesi gereken bir "ekstra". Eskitme, operasyonel kullanımdaki normal islenme, pislenme, kazınma olarak alınmalı. Asıl önemli olan maketi doğru olarak yapmak, renkleri mümkün olduğunca doğruya en yakın olarak uygulamak. Ne demek istediğimi buradagörebilirsiniz. Sizin yaptığınız ile aynı filonun uçağı.
|
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 20:17 |
Bir sonraki model olarak aklimda Tamiya'nin 1/48 P51D veya B Mustang'i
var. Gecenlerde nette arastirirken gordum. Almanlar ele gecirilmis Mustangleri egitim amacli kullanmislar. Gorunce cok canim cekti. Ama bir sure erteliyecem bu istegimi sanirim. Erinc bey haklisiniz. Eskitme isini biraz abarttim. Dogru renkleri de bulamayinca sizin belirttiginiz husus ortaya cikti. O halde en basta kolayca bulabilecegim Olive Drab bir P51B Mustang'i KÇG yapip, foruma sunayim. Ustunden konusalim. Uretim hattimda bir de Tamiya 1/48 Merkava bekliyor. Henuz tesfiye islerini yapiyorum. Düzenleyen Big Lebowski |
|
kudret kaptan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 22:14 |
Modeli yakından gördüm.İlk modelinizde tesfiye ,temizlik olarak çok başarılı çalıştığınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Renk konusuna yorum gelecektir
Düzenleyen kudret kaptan |
|
Kudret ALTINKESER
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 20/12/2005 Saat 23:24 |
Cok tesekkurler.
Olaganustu sevklendim. Eve gidip uretmeye devam etmek icin sabirsizlaniyorum. |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 21/12/2005 Saat 01:14 |
48 merkava?
|
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 21/12/2005 Saat 01:46 |
Tamiya'nin P51 B'sini alana kadar Merkava ile ilgilenicem sanirim. Henuz
tesfiye asamasinda. Ama daha once forumda okudugum kaymayi onleyici zemin yaratmak icin ugrasicam. Bunun icin de belirli yerleri maskeleyip Tamiya Primer'i 2 bar basincla uzaktan atmayi dusundum. Yine boya kuru dusecek umarim. Daha once hata olarak basima geldi. Onu avantajima kullanicam. :) Düzenleyen Big Lebowski |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 21/12/2005 Saat 01:50 |
Bence bu model teker üstünde değilde crash pozisyonda bir diorama olsa daha iyi olur gibi geldi bana.Birazdaha uğraştıracak ama süper bi finishin olacak diye düşünüyorum.
Selamlar |
|
Big Lebowski
Gönderim Zamanı: 21/12/2005 Saat 02:34 |
Evet aslinda. Seve seve ugrasilacak bir diorama olur.
Bir kac ustayla konustum. Sagolsunlar. Ucak gemisi guvertesine tek inis takimiyla oldukca zor inis gerceklestiren bir ucak olmasi fikrini verdiler. Bu arada guverte rengi ve referans fotografi konusunda yardimci olabilen cikarsa sevinirim. Ben arastirmaya devam ediyorum. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |