![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
zorro
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09/12/2005 Saat 03:14 |
![]() Tamiyanın 1/48 minnik Sherman'ını kılavuza bakıp toplamaya başladık ![]() Düzenleyen zorro |
|
--------------------------------
dive now work later -------------------------------- |
|
![]() |
|
zorro
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Tekerler tesviyeden gecti, boyandı |
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
![]() Metal alt gövde ve teker içleri boyandı ![]() |
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
![]() Üst gövde ve yürüyen aksamın kalanı boyandı. ![]() |
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
Galiba birşeylere benzeyecek
![]() ![]() ama kürek, sap, ıvır boyarkene taşırdık ![]() bi de cillop gibi olmasın diye çok az metalik boya ve çok sert fırça marifetiyle dry brush yaptık. ![]() |
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
Pas rengiyle kuru fırça tekrar. Bu arada paletler yavastan olusmaya başladı. Amma zormuş yahu paletleri şeyetmek
![]() ![]() arkası yarın artık. yorumlarınızı bekliyoruz ... |
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
güzel gidiyor. Fakat mazur görün modeli kaç kişi birlikte yapıyorsunuz?
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
![]() walla bi kişi, lafın gelişi oyle yaptık ettik... ![]() |
|
|
![]() |
|
Levent Basara
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
![]() ![]() ![]() |
Türk işi Tamiya Boya standı çözümünüz hoş olmuş.
|
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık Zorro bey. Devamını bekleriz. Umarım son AKA denemeniz olmaz.
|
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
tesekkurler arkadaşlar.
Bu ilk AKA'm, toplamda da 3. modelim. son aşama için fikirlerinizi duymayı isterim. buff la bir geçiş yapsam mı diyorum mesela ???? bu arada , MMY de boya tablası kalmamış, evde birden gözüme boş cd kutusu takıldı... ![]() biraz geliştirmek lazım ama iş görüyor şimdilik |
|
|
![]() |
|
Levent Basara
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
![]() ![]() ![]() |
Biraz detay alabilir miyiz boya tablası konusunda? Bende o furyaya yetişemedim hiç bir yerde kalmadı Tamiya amcanınki. Forumu takip eden arkadaşlara da fikir vermesi açısından bir "how to" alabilir miyiz? (ayrı bir topik açarsanız daha bilgilendirici olur).
![]() |
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Zorro bey;
Benim tavsiyem önce yıkama ve kurufırçalama işlemlerini yapmanız. Bunlardan sonra "tozlama" efekti için bol inceltilmiş Tamiya Buff'la bir geçiş yapmanızdır. Bu noktada, araç madem "tozlanmış" o takdirde bence yürür aksam ve aracın gövdesinin yan arka kısmı daha yoğun, ön gövde yanı daha hafif tozlansa hoş olur. |
|
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
malzemeler kısmına bu aksam, fotolu bir "Boya Tablası" başlığı açayım o zaman. bu arada ben de tablayı biraz daha geliştiririm belki.
Buff için çok ince boyayı yuksek basınçla uzaktan uygulamak gerekiyor değil mi ? bir de yıkamada burnt amber mi siyah yağlı boya mı böyle bir araçta daha uygun olur acaba |
|
|
![]() |
|
carlgustav
![]() ![]() ![]() |
Zorro bey;
Tüm renk-boya işlemleriyle ilgili olarak bir denek maket alınız (en güzeli eski sevmediğiniz bir makedi kurban etmektir). Mesela benim Brumbaer'im var her şeyi onda deniyorum. Yıkama ile ilgili olarak da burdan misal verelim: denek makedin bir kısmını (mesela motor kaputu ve sağ yanını) şu an etmekte olduğunuz aracın ana rengine boyayınız. Kuruyunca vernikleyip, istediğiniz yağlı boya tonlarını deneyiniz. Burda denenebilecek renkler, raw Umber, Burnt umber, bunların karışımları, sırf siyah yağlı boya (ki bence bu çok koyu kaçar), siyah + raw umber, siyah + burnt umber, hepsinin kombinasyonu falan. İstediğiniz tonu bulunca modelinize aynı formülü uygulayınız. Aynı şekilde Tamiya Buff ile tozlama için ben bir kaç kere yüksek basınçla uzaktan denedim. Pütürü çok olmadı ancak benim zevkime göre boyanın düşmesini istediğim yeri yeterince kontrol edemedim. Sonra yine aşırı inceltilmiş Buff'ı düşük basınçta denemiştim, benim kullanımıma/zevkime göre, o daha güzel olmuştu. Size bu konuda da tavsiyem bir test edip sonra uygulamanızdır. Acele etmeyiniz. Biran evvel bitmesine gerek yoktur. Test edin, görün. Denemelerinizle içinize sinsin ordan yürüyün. |
|
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
![]() yıkama yağlama işleri bitti, bu halide benim hoşuma gitti ![]() |
|
|
![]() |
|
zorro
![]() ![]() ![]() |
![]() buff yapsam mı yapmasam mı bilemedim. hatta mat vernik de atmadım ![]() |
|
|
![]() |
|
carlgustav
![]() ![]() ![]() |
En önemlisi de sizin hoşunuza gitmesidir. Ben de beğendim. Güzel olmuş. Elinize sağlık. Hatta ilk AKA modeliniz olduğunu gözönüne alırsak şahane olmuş.
Kurufırçalamayı hangi boyayla yaptınız? |
|
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |