![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Sira geldi bu projeye baslamama neden olan kisma.. Francois Verlinden´in uzun zaman önce yaptigi bir dioramada görüp, oldukca begendigim bir sahne vardi.. Terkedilmis ama bubi tuzagi kurulmus bir Elefant´in üstüne yazi ile tuzakli oldugu yazilmisti.. Bu projeye zaten buna benzer birseyler yapmak amaciyla basladim.. (yazi ön planda olsun diye araci tek renge boyadim, alet edavati o yüzden takmadim, paletleri o yüzden kopuk dizdim..) Hatam olduysa "Affet beni Verlinden" diyorum, umarim aracin üstüne yazdigin yazinin patentini almamissindir, ayni kelimeleri kullandim.. :)
![]() Görüldügü üzere "p" harfinde hata yaptim, elimden geldigince düzeltmeye calisacagim artik.. Bu arada zeminde de farkli renklerle yikama, gölgeleme falan yaptim.. Zeminde ki yikama iyice kuruduktan sonra, üstüne daha acik renkler uyguladim.. Paletlere toz pastel uygulamasi yaptim.. Ayni rengi zeminede kismen dagittim.. Yan taraflardaki maskeleme bantlarini söküp, bir kat daha mat siyaha boyadim.. (Yarim maskelemek kötü fikirdi :)) Kismi metal eskitme, egzoza-kovana is, kücük bir kac kuru fircalamadan sonra calismayi bitme asamasina getirdim.. Son olarak, araci 4 tarafindaki cubuklar üstünden cevreleyen bir bant yapacagim.. Gercekte yaklasik 10 cm ye tekabül edecek sekilde 3 mm lik bir bant yaptim, kalin gibi geldi bana.. Daha incesini yapip, son fotograflarini cekip, calismayi bitirecegim.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
pascalpati
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2005 Konum: Yurtdışı Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 242 |
![]() ![]() ![]() |
ellerinize, emeginize saglik, ben kendi adima cok begendim calismanizi. Ufak da olsa bir zemin uzerinde olusu da bence cok guzel olmus..
Acaba bir suredir orada durdugunu varsayarsak, zeminin rengine ve yapisina da bakarak acaba birazcik zemin rengine yakin bir renk ya da "smoke" sikmak tankin zeminle daha da butunlesmesini saglayabilir mi? Paletlerde yakalanan uyumun tankin butunune de yansimasi saglanabilir mi? Gerci boyle de cok guzel ama bir anda sesli dusundum ve belki denemek istersiniz diye de yazmak istedim. Tekrar ellerinize saglik. |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
sadak ta?yyycy
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/01/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sa?lyk Özgür.
Zeminle bitirilmesi çok daha doyurucu bir sahne olu?turmu?. Yalnyz zemin rengine biraz yykama koyu kahveyle iyi giderdi sanki, ama Genede sen bilirsin.(Kuru fyrça etkisini tamamlamasy açysyndan.Birazda yabani ot, çaly zeminde olabilir gibi gibi.) |
|
![]() |
|
erhan köküöz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/08/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 251 |
![]() ![]() ![]() |
Kutlarym,
Gerçekten çok güzel oldu. Hele bubi tuza?y uyarlamasy da ayry bir hava katty. sadece aklyma takylan bir konu var, tankta bubi tuza?y olmasy nedeni ile kimse tanka yakla?myyor. Do?al olarak rüzgar esti?ini da varsayarsak, paletlerin içinde ve önünde biraz toprak-kum vs. birikmesi güzel olurdu diye dü?ünüyorum. Tekrar elinize sa?lyk. |
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
elinize sa?lyk gayet güzel görünüyor. gözüme ve aklyma takylanlar; - daha bitmemi? ancak fini?te kürdanlar "ben kürdanym" diye ba?yrmayacak herhalde, - 88'lik kovany da biraz yeni gibi duruyor (olabilir tabii) - uyary yazysyny ba?ka yerlere de yazmayy dü?ündünüz mü? (bu kadar tarty?madan sonra "fikrin orjinali kabul etti?in(m)iz F. Verlinden'in Elefant'ynda da sadece sol tarafta my yazyyordu?" diye sorayym bari:) - paletler ile tank gövdesi arasynda çok fazla kontrast olmu? sanki. ?öyleki; tank uzun süredir hareketsiz orada duruyor ise paletlerin ve gövdenin ya?mur, rüzgar vs. gibi etkenlerle biraz temizlenmi? olmasy gerekti?ini dü?ünüyorum. bana göre zemin, palet ve gövdenin en uyumlu hali bu resim, ![]() - son olarak, 88'lik kovany yeni gibi duruyor demi?tim, dolayysyyla ben olsam zemine lastik izi, ayak izi ve çe?itli atyklar eklerdim. lütfen yanly? anlamayyn, bu yazdyklarym modelinizin "what-if" olmasyna ra?men ne kadar gerçekçi oldu?unu de?i?tirmiyor. sanki böyle bir KT varmy? ta biz görmemi?iz gibi ele?tiriyoruz "what-if" bir modeli. tekrar elinize sa?lyk, saygylar. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Namlu tahrip kalybyyla patlatylmy? olsa? fikir:)
Esas ba?ka bir konu var o da filtreleme mevzuu, biraz açman mümkün mü teknik bazynda? Keza do?al duruyor daha önce filtreleme diye gözümüze sokulan i?lerin aksine. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
Metin TÜRKO?LU
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/04/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 435 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sa?lyk, bu çaly?mayla çok ?yk bir kesit sunacaksynyz bizlere. Biti?ini sabyrsyzlykla bekliyorum.
Kolay gelsin. |
|
Küçük ?eylere fazla önem verenler ellerinden büyük ?eyler gelmeyenlerdir. EFLATUN
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim arkadaslar..
Ulas Bey, aslinda cok inceltilmis toprak rengini, yüksek basincla arac ve zemine püskürttüm.. Daha fazlasi, arac üstündeki detay boyamalarini yok edecek kanisindayim, o nedenle yeterli gördüm.. (Bir not olarak, epey bir zaman önce sizin mesajinizla ögrendigim, camuru süngerle uygulama fikrini, burda oldugu gibi hemen her modelimde keyifle kullaniyorum, tekrar tesekkür ederim..) Zemin olarak kuru sert toprak düsündüm, öyle bir sey uygulamaya calistim, sonuc mükemmel olmasada beni tatmin etti gibi.. Aslinda zemine pek cok yikama asamasi uyguladim ama sonu yok gibi :) Tesekkür ederim Erkan bey, sözüne ettiginiz etkiyi vermeye calistim.. Detayli fotolarda umarim sizde bu etkiyi yakalayabildigimi düsünürsünüz.. Hakan Bey, Burda kürdanlarin direk ahsap rengine boyanip, kullanilmis hali var.. Sonrasinda kuru fircalama, ve yagli boya ile biraz daha calistim üstlerinde.. Mermi hakkinda epey bir yorum aldim aslinda.. Zemine yapisik degil , aracin arkasina konulabilir yada tamamen alinabilir belki diye kirletme uygulamadim.. Kullanma sebebimde, dikkati sadece aractan cok, calismanin bütünlügü ve derinligine cekmekti.. Renginden dolayi bu efekti saglayabilemek icin aksesuar olarak mermi kullanmayi tercih ettim.. Amacim buydu ama ne kadar oldu, ne kadar ise yaradi bisey diyemem.. Aslinda bütün olarak bakinca Mr. Verlinden´in calismasi farkli.. Benimki sadece araci konu alan bir vinyet, onunki ise, büyük sayilabilecek bir diorama.. Elefant´in arka tarafinda ki genis yüzeye yazmis yaziyi kendisi.. Ve fotograflardan görüldügü kadariyla da tek tarafinda var..(Isterseniz bu calismanin bir iki resmini basabilirim..) Ama benim yaziyi tek tarafa yazma nedenimin onun calismasi ile bir alakasi yok.. Hatta tek tarafina yazdiginida simdi dikkatli bakinca farkettim.. Aslinda bir kac baska yazi ve cizim eklemeyide düsünüyordum, ama vermek istedigim ana fikirden uzaklasir diye düsünerek vazgectim.. Tesekkür ederim Metin Bey.. Bitis cok yakin.. Düzenleyen freeman - 19/03/2008 Saat 21:08 |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
Namlu tahrip kalybyyla patlatylmy? olsa? fikir:) Esas ba?ka bir konu var o da filtreleme mevzuu, biraz açman mümkün mü teknik bazynda? Keza do?al duruyor daha önce filtreleme diye gözümüze sokulan i?lerin aksine. Fikir fena degil ama bu proje icin cok gec, belki bir baskasina.. Böyle, tek araclik zeminli calismalar hosuma gidiyor, belki dedigin türde birsey yapabilirim, kafama yatti ;) Daha önce sözü gecenlerle ayni teknik olarak filtreleme mi bilemiyorum ama, benim uyguladigim yöntem su: Dekal uygulamasina kadar, bilinenden farkli bir durum yok.. Dekalden sonra, parlak vernigi sadece dekal üstüne degilde, bütün araca uyguluyorum.. Sonra aracin ana rengine uygun oldugunu düsündügüm (mesela bu aracta turuncu, acik kahve rengi, ochre sarisi, burnt sienna) yagli boya rengi, %5 boya olmak üzere terebentinle inceltiyorum.. Bu oldukca inceltilmis boyayi, orta boy bir firca, ve yukardan asagi hareketlerle (ayni yerden iki kere gecmeden) bütün araca uyguluyorum (Fircadaki terebentin fazlasini almak, kücük alanlarda gölcükler olusturmamak lazim).. Ilk basta boyanin inceliginden dolayi hic bir renk farki olmadan, sadece terebentinle islanmis gibi görünüyor.. Kuruduktan sonra fark belli olmaya basliyor ve bir diger renkle ayni islemi tekrar ediyorum.. Sonuctan ve aracin genel görünümünden memnun olana kadar devam ediyorum.. Terebentinin ne kadar cabuk kurudugunua bagli olarak bir gün icinde 6-7 farkli boya uygulanabilir.. Filtreme adi altinda benim kullandigim yöntem bu.. Belirtmek gereken bir nokta var.. Parlak vernik, aracin ana boyasini terebentinin saldirisindan korumak icin gerekli.. Direk filtreleme yapmak icin üretilmis özel boyalar var.. Bu boyalar kullaniliyorsa, yada baska boya bilesimleri söz konusu ise parlak vernik sart olmayabilir.. Olayin yikamadan farki, boyanin cok acik uygulanmasi ve herhagi bir silme isleminin yapilmamasi.. Düzenleyen freeman - 19/03/2008 Saat 21:10 |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Evet, iyisiyle-kötüsüyle, dogrusuyla-yanlisiyla calismayi bitirdim..
Her ne kadar Sürc-ü lisan eylediysek affola.. Aslen böyle zeminli calismalari mavi fon önünde fotografliyorum, ama bu sefer beyaz kullandim, benim hosuma gitti.. Fotolari, beyaz isik altinda, Canon A 610 ile cektim, fotograf programlari ile sadece boyutlarini kücülttüm..Buyrunuz final resimleri.. Ilk olarak genel görünüm: ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ve biraz da yakin plan.. ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Herkese iyi maketler.. |
|
![]() |
|
modelchi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/04/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
Tarty?maya geç te olsa bir nokta konmu? olmasyna sevindi?imi söylemeliyim. Gere?inden fazla uzayan bir tarty?ma neticesinde de olsa ortaya çykan i? açysyndan göze ho? gelen bir çaly?ma olmu?.
Tebrikler |
|
![]() |
|
sadak ta?yyycy
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/01/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Bitmi? hali daha doyurucu ve ayryntyly olmu?.
Ye?il King-tiger da ezberimiz bozuldu, Güzel oldu. Ellerinize sa?lyk Özgür. Devamyny bekleriz. |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Ayny teknikten bahsediyormu?uz, açyklama için te?ekkürler, denene üç vakte.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
FB1907
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29/01/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 116 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba
ba?tan beri takip ediyorum.çok güzel bir çaly?ma oldu.ellerinize saglyk.tebrikler |
|
![]() |
|
WRTBGS
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Model Ba?aryly :)
Zemin çok sade geldi... ?öle topragyn degisik tonlary olsa... cayyr cimen geze geze olsa... bana güsel olur gibi geldi. Bu bana geldi ha aman yanly? anlamayyn içimden geldi... Ha dogru mudur bilmiyorum belki Çimen dogru de?ildir :) Gerçekler acydyr, biber keza...Ah bide ne demek istedigimi resimleyebilsem tadyndan yenmez :) Süper saçmaladym... Sonuç: Elinize saglyk. Not: Oralygy alevlendirmek icin yazmamystim. Ben yazarken cok güldüm. Neyse.. Önemli olan Sonuç ne de olsa.... ps: Flame mesaj atmayalym. Ares Düzenleyen WRTBGS - 21/03/2008 Saat 08:21 |
|
WRTBGS
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |