Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: team taksi | |
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 09:24 |
Laf açılmışken.Elimde humbrol'ün clear boyaları var,ve "selulozik tinerle inceltilir" diyor.Testors metalizer serisi boyaların üstüne atsam,iki boyanın arasına vernik atmak gerekir mi?
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 18:38 |
Testors metalizer'ın esasını bilmiyorum. Selülozik değildir tahminimce. Değilse eğer, o zaman üstüne atacağın vernik te enamel esaslı olacak ve üstüne selülozik tinerli clear gelince dağılacaktır. Son kat olarak selülozik kullanacaksan, taa astardan başlayarak herşeyi selülozik esaslı olarak kullanmak durumundasın.
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 18:51 |
Testors metalizer selulozik bazlıdır; airbrush aplikasyonunda alttaki katman kuruduktan üstüne ister akrilik atın ister enamel farketmez. Bu nedenle selulozikle başlanırsa herşeyi o bazlı kullanmak gerekir diye birşey sözkonusu değildr. Misal olarak uçaklarda yaptığımız egzosları verebilirim. Zemine metalizer (ben airbruhla atıyorum, Kaan yerine göre fırçayla da kullanır) üstüne tamiya akrilik clearlar, üstüne selulozikle inceltilmiş X-22 vernik onun üstüne alkolle inceltilmiş akrilik smoke, yerine göre onun üstüne selulozik mat vernik senelerdir kullandığım bir yöntem olup bugüne kadar sorun çıkarmamıştır.
Bu nedenle eğer airbrus kullanıyorsanız metalizer üstüne selulozik clear boyaları kullanmakta bir problem yoktur, ama clear rengi 90 tiner 10 boya oranında inceltip fırçayla sürerseniz o zaman iş değişir, keza tiner uçuncaya kadar alttaki boyaya sirayet edebilir. Zaten böyle bir oranda o tiner bırakn boyayı zemindeki plastiğe kadar bile ulaşabilir |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 18:58 |
TS-13 konusuna gelirsek, günahım kadar sevmem keza neden olduğunu hala araştırdığım bir sebebten kelli 2 motor modelimin içine etmiştir kendisi, öte yandan dekal muhteviyatsız kullanımlarda çeşitli zeminlerde sorun yaşatmadı, o yüzden illa lacker üstüne kullanın aman diğerlerini bozara katılmıyorum.
Z-8 de sprey gümüş üstüne attım cicoz oldu; S-2000 de alkolle inceltilmiş tamiya clear kırmızı üstüne attım sorun yaşatmadı; alevli camaromda (bitemeyen proje) TS13ün altında birebir temasta olanlar ise daha da geniş bir yelpazeydi, tamiya beyaz, kırmızı; arada FN marka akrilik ink, selulozikle inceltilmiş clear turuncu ve kırmızı. Ve sorun yok. Kısaca lake vernik illa lake boya üstüne atılacak diye birşey yoktur |
|
Ares
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 19:00 |
Orjinalini yazan: crow
birde bu varmış astranın bu kiti varmı acaba bulsakta bunuda yapsak Malesef o kasanın seri üretim bir kiti yok ortalıkta Yavuz. EVO muhteşem oluyor, ellerine sağlık. |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 19:19 |
Orjinalini yazan: Ares
Testors metalizer selulozik bazlıdır; airbrush aplikasyonunda alttaki katman kuruduktan üstüne ister akrilik atın ister enamel farketmez. Bu nedenle selulozikle başlanırsa herşeyi o bazlı kullanmak gerekir diye birşey sözkonusu değildr. Sağol bunu öğrendiğim iyi oldu. Yanlış anlama olmasın; selülozikle başlanırsa herşeyi o bazlı kullanmak gerekir demedim; selülozikle bitireceksen başından itibaren herşeyi selülozik bazlı kullanmak gerekir dedim. |
|
Ares
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 19:31 |
Korkut abey, bende diyorum ki, selulozikle bitireceksen en başından itibaren selulozik bazlı kullanmak "gerekir" diye birşey yoktur. Ben bütün son mat kat verniklerimi selulozik bazlı kullanırım, ki çoğu modelde altında akrilik vardır
|
|
Ares
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 19:55 |
Galiba en iyisi her zaman söylenen şey.. Dene ve gör. Çünkü benim bir olayımda selülozik alttaki akriliği yemişti. Belki akrilik mi bozuktu, kutuya yanlış mı yazılmıştı, bilemiyorum. Belki de farklı markalar arasında bile sonuç değişebiliyordur.
Ondan dolayı uygulamalarımda risk almamaya dikkat ediyorum, şüpheli isem bir kobayda deniyorum. Bir de Murphy hikayesi: güya risk almadığım ve sonradan siyaha boyadığım 71 Chargerda, akrilik gold kullanmıştım ve -tabii ki iyice kuruduktan sonra- üstüne akrilik vernik atmıştım. Ve vernik boyayı yemişti... Bu dediğim Gürcistan'da iken bulduğum sprey kutular ile olmuştu ama başlangıçta teorik olarak hiçbir risk göstermeyen ve hüsranla biten bir uygulama idi... Sütten ağzım yandığı için boya konusuna hep ürkek ve temkinli olarak yaklaşıyorum. |
|
crow
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 20:22 |
Orjinalini yazan: Typhoon
Orjinalini yazan: crow
birde bu varmış astranın bu kiti varmı acaba bulsakta bunuda yapsak Malesef o kasanın seri üretim bir kiti yok ortalıkta Yavuz. EVO muhteşem oluyor, ellerine sağlık. sağol Tayfun ileride çıkar umarım. |
|
www.crowmodelcars.com
|
|
crow
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
Gönderim Zamanı: 15/02/2006 Saat 20:32 |
koltuklar tekrar monte edildi kemerler gerildi |
|
www.crowmodelcars.com
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 00:57 |
TS-13 konusuna gelirsek, günahım kadar sevmem keza neden olduğunu hala araştırdığım bir sebebten kelli 2 motor modelimin içine etmiştir kendisi, öte yandan dekal muhteviyatsız kullanımlarda çeşitli zeminlerde sorun yaşatmadı, o yüzden illa lacker üstüne kullanın aman diğerlerini bozara katılmıyorum. Z-8 de sprey gümüş üstüne attım cicoz oldu; S-2000 de alkolle inceltilmiş tamiya clear kırmızı üstüne attım sorun yaşatmadı; alevli camaromda (bitemeyen proje) TS13ün altında birebir temasta olanlar ise daha da geniş bir yelpazeydi, tamiya beyaz, kırmızı; arada FN marka akrilik ink, selulozikle inceltilmiş clear turuncu ve kırmızı. Ve sorun yok. Kısaca lake vernik illa lake boya üstüne atılacak diye birşey yoktur Ya Ufuk Abi, madem Lake boyalar akrilik üzerine de atılabiliyor. BAri Tamiya'ya bir mail at da, kendi ürettikleri ürünü nasıl kullanabileceklerini öğrensinler. Dünya çapında onbinlerce makete bu uyarıyı basmakla boşuna uğraşmışlar demek ki. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 03:24 |
Yine lafı değiştiriyorum.F-16,F-117 gibi kanopisi koyu renk uçaklarda,hangi clear renkleri kullanmalı ve boyayı hangi vernikle korumalıyız?Bende humbrol portakal rengi var.O nun rengiyle oynayabilir miyiz?
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
Ares
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 04:47 |
Orjinalini yazan: CErginbas
TS-13 konusuna gelirsek, günahım kadar sevmem keza neden olduğunu hala araştırdığım bir sebebten kelli 2 motor modelimin içine etmiştir kendisi, öte yandan dekal muhteviyatsız kullanımlarda çeşitli zeminlerde sorun yaşatmadı, o yüzden illa lacker üstüne kullanın aman diğerlerini bozara katılmıyorum. Z-8 de sprey gümüş üstüne attım cicoz oldu; S-2000 de alkolle inceltilmiş tamiya clear kırmızı üstüne attım sorun yaşatmadı; alevli camaromda (bitemeyen proje) TS13ün altında birebir temasta olanlar ise daha da geniş bir yelpazeydi, tamiya beyaz, kırmızı; arada FN marka akrilik ink, selulozikle inceltilmiş clear turuncu ve kırmızı. Ve sorun yok. Kısaca lake vernik illa lake boya üstüne atılacak diye birşey yoktur Ya Ufuk Abi, madem Lake boyalar akrilik üzerine de atılabiliyor. BAri Tamiya'ya bir mail at da, kendi ürettikleri ürünü nasıl kullanabileceklerini öğrensinler. Dünya çapında onbinlerce makete bu uyarıyı basmakla boşuna uğraşmışlar demek ki. Bizim memlekette pek iplenmeyen bir husus yüzünden o uyarıyı yazmak zorunda adam, Bu duruma tüketici kanunu diyorlar . Tamiya her yere sıkabilirsin diye yazsa, ve bunu sonucunda bir kaç kişi modelini hacamat etse bu firma için en azıdan reputasyon kaybıdır. O yüzden kendilerini en garantiye alacak uyarıyı basıyorlar doğal olarak. Biz sonuçta ecnebilerin "at your own risk" dediği sularda yüzmeyi seven bir grubuz |
|
Ares
|
Ares
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 04:51 |
Öte yandan daha dün gece yaşadığım bir olay, Pfalz e ip çekiyorum, bi damla capon üstüne aktivatör sıktım sonuç; boya imha oldu. Altında selulozik astar, üstünde enamel boya, akrilik vernik, 4 kat mat enamel vernik, enamel postshading. 10 saniye içinde nehir oldu aktı bu katlar plastiği gördüm, nasıl bir aktivatörse artık??? Enameli çözdün bari akrilikte takıl, hadi onu çözdün bari astarda dur be adam. gece gece hafiften çizdim tabii haliyle
|
|
Ares
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 04:54 |
kemerler çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.bir de bir sorum olcaktı.bu kemerler kitten çıkıyor mu yoksa siz mi yapıyorsunuz?çok güzel gözüküyor.kolay gelsin bitişini görmek çok güzel olacak.
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
crow
Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 19:54 |
Orjinalini yazan: pilotcuk
kemerler çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.bir de bir sorum olcaktı.bu kemerler kitten çıkıyor mu yoksa siz mi yapıyorsunuz?çok güzel gözüküyor.kolay gelsin bitişini görmek çok güzel olacak. melih'cim kemerleri kendim yapıyorum daha önceden yapılış aşaması yayınlamıştım linkte görebilirsin kemer yapım aşaması |
|
www.crowmodelcars.com
|
|
crow
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 02:08 |
uzun bir çalışmanın sonunda bitti denilebilir bir kaç detay kaldı onlarda zaman içersinde biter diyelim vernik olarak motip acryl attım ama ucuz kurtuldum dekallerde birkac deforme oldu sonunda bukadar oldu üstüne gitmiyecegim inatlaşmaya gelmiyor sonra beklenmedik şeylerle karşılaşıyorum iyisi kötüsüyle herkese iyi modeller. elimdeki referans fotoları ileteyim dedim zamanında modele başlarken kopyalamıştım ama site kapandığından yerinde yeller esiyor |
|
www.crowmodelcars.com
|
|
crow
Gönderim Zamanı: 03/03/2006 Saat 02:09 |
|
|
www.crowmodelcars.com
|
|
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |