![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Sivil Araçlar | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 9 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
roadrunner
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Korkut +1 kesinlikle Ellerine sağlık. Değmiş ama çabana... ![]() |
|
Long Live Rock & Roll
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
teşekkürler. uğraşacağız artık elimizden geldiğince. ama uzun sürüyor. diğer aşamalara geçiş gecikecek.
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
motor ve bazı parçaların resimleri.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
HAKAN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet güzel gidiyor Ati.Güzel bir çalışma olacak kesin.
Kolay gelsin.Motor umarım istediğin gibi olmuştur.Ben beğendim. ![]() |
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
motor istediğim gibi oldu hakan abi çok teşekkürler. inşallah güzel olur. bu amt de bazı parçalarda oturma sorunu falan oluyo. tamiya ya alışınca zor geldi.
|
|
![]() |
|
benbeni
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel oluyor.Devam
![]() |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
![]() |
|
Typhoon
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerinize saglik gayet guzel gidiyor, yanliz motor 'kablo ve eskitme' diye bagiriyor.
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
valla isrediği kadar bağırsın kablo işi beni aşar. ama eskitme için yardım ve tavsiyelerinizle bir şeyler yapabilirim.
|
|
![]() |
|
Typhoon
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Atilla Sülün
valla isrediği kadar bağırsın kablo işi beni aşar. ama eskitme için yardım ve tavsiyelerinizle bir şeyler yapabilirim. Kablo isinde hic de korkulacak birsey yok. Zaten silindir kapagi uzerinde bujilerin oldugu yerler belli. Oradan cikan kablolari distributordeki izlere baglayacaksiniz. Basitce bu is bu kadar; daha fazla detay gerekirse, tekrar yazariz. Eskitme konusu da diger modellerden farkli degil. Bol bol referans foto inceleyip, biraz yagliboya biraz tozpastel ise giriseceksiniz. |
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
bu kablo ne tip olacak özelliği vs. aküden de bi bağlantı gerekecek mi? renk nasıl olmalı? delikler nasıl açılacak? yağlı boya olarak ivory black olur mu?
|
|
![]() |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye ![]() ![]() Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
![]() ![]() ![]() |
bu kablo ne tip olacak özelliği vs. aküden de bi bağlantı gerekecek mi? renk nasıl olmalı? delikler nasıl açılacak? yağlı boya olarak ivory black olur mu? Motor resmi bulunuz.Kablo için ince telefon kablosu kullanabilirsiniz. delik için 0.50 mm matkap ucu ve el mandreni kullanınız. Yağlı boya çok toz tutmaktadır .Ulaşamayacağınız yere yağlı eskitme yapmayıp; Mat enamel boya ile kirleteceğiniz sentetik tiner ile yıkama (wash ) yapın. |
|
![]() |
|
Typhoon
![]() ![]() ![]() |
bu kablo ne tip olacak özelliği vs. aküden de bi bağlantı gerekecek mi? renk nasıl olmalı? delikler nasıl açılacak? yağlı boya olarak ivory black olur mu? Bütün sorularınızın cevapları aslında referans fotolarda. Araç her ne kadar bir Chevy kasası taşısa da, motoru bir Hemi: ![]() Kablonun tipi diye birşey yok. Tamer'in de yazdığı gibi bende zil telinden, gitar teline hatta spiral bileziklere kadar herşeyi motor detaylandırmada kullanıyorum. Olay tamamen ölçüleri ve görüntüyü mantık sınırlarından çıkarmamak, gerisi tamamen size kalmış. Sivil araç modelleri eğer çok spesifik bir araç yapmıyorsanız sizi serbest bırakır. Kısacası mavi-sarı-kırmızı-siyah-metal seçin birini; o renk distribütör kablosu kullanın. Kimse size yanlış olmuş diyemez. Eskitme konusu da aynı şekilde. Fotoları inceleyin, ona göre siyah da kullanırsınız gri de şeffaf mavi de. Kolay gelsin... Düzenleyen Typhoon |
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
yardımlarınız için teşekkürler. tavsiyeleriniz doğrultusunda bişeyler yapmaya çalışacağım. typhoon bey verdiğiniz foto çok işime yarayacak.
|
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
![]() malzemeleri az çok topladık. 0,30 ya da 0,50 uç bulamadım mecburen 1 numara aldım. ayrıca kablo da kalın geldi. bu kablo telefonun neresinde kullanılan bir kablo olacak? galiba benim aldığım hat kablosu. kablonun rengi sizce nasıl. bana kim 0,30 ve 0,50 uç ve bare metal folyo gönderebilir acaba? folyosuz bu iş olmayacak. bir de bu mandreni nasıl kullanacağım. bununla ilgili de bilgi verirseniz sevinirim. bu mandrenlerin motorlu olanları da varmış. onlardan tavsiye eder misiniz? çok soru sorduğumu biliyorum özür dilerim ![]() |
|
![]() |
|
Atilla Sülün
![]() ![]() ![]() |
![]() malzemeleri az çok topladık. 0,30 ya da 0,50 uç bulamadım mecburen 1 numara aldım. ayrıca kablo da kalın geldi. bu kablo telefonun neresinde kullanılan bir kablo olacak? galiba benim aldığım hat kablosu. kablonun rengi sizce nasıl. bana kim 0,30 ve 0,50 uç ve bare metal folyo gönderebilir acaba? folyosuz bu iş olmayacak. bir de bu mandreni nasıl kullanacağım. bununla ilgili de bilgi verirseniz sevinirim. bu mandrenlerin motorlu olanları da varmış. onlardan tavsiye eder misiniz? çok soru sorduğumu biliyorum özür dilerim ![]() |
|
![]() |
|
Korkut
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
![]() ![]() ![]() |
İlk sorunun cevabı: Bir saatçi tornavidası alacaksın, mandrenin bir tarafını buna sıkıca tespit edeceksin. O düz mil mandrenin ortasındaki delikten geçirilip mandren sıkılırken kontra vermek için. Öbür ucu da malum, matkap ucu için..
![]() Mandrenin motorlu olanlarını da tavsiye ederim ama hassas yerler için bu el ile olanı birebir. Motorlu olanları biraz daha kalınca malzeme veya metal delmede işe yarıyor. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 9 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |