Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Opel Blitz (Heller, 1/35) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2007 Saat 16:23
Bunlar da di?er resimler:

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2007 Saat 16:53
Allah bee lokum ?eker gibi olmu? eline sa?lyk emre karde?im.
Bolu-Angara'ly Modelci
IP
istatistik
Üye
Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı istatistik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2007 Saat 17:08
Emre gözlerine sa?lyk.Velet melet iyi i? çykmy? hjer?eyin sonunda
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2007 Saat 17:24
Kutlarym bune hyz, ben daha imzamy güncelleyemedim. :)) Ayryca model de çok güzel görünüyor.
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
HAKAN OKAY
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 28
Alıntı HAKAN OKAY Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2007 Saat 22:38
Emre bey güzel olmu?.Ellerinize sa?lyk...
TÜRK
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 09:48
ellerine sa?lyk emre. kamoflaj çok güzel olmu?. opel blitz kamoflajy nasyl olacak? var my örnek foto.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 11:15
Ben plandakini biraz daha süsleyerek gittim. Bu tip Opel Blitzleri düz Panzer Grisi de yapabilirsin, tek Koyu Sary da Koyu Sary üstü kamuflajly da. Genel bir kamuflaj kuraly olmamakla birlikte, daha çok geri hizmette kalan kamyonlar tek renk byrakylyrken cepheye daha yakyn görev yapanlarda kamuflaj uygulamasyna rastlamak daha mümkün imi? gördü?üm kadaryyla.

Referans resmi istersen bende bir miktar var. Senden aldy?ym kitaplardan birinde de Alman kamyonlaryyla ilgili tonla referans var. Aklynda olsun.

Ben bunu bir elden geçirsem mi diye dü?ünmeye ba?ladym.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 11:33
pardon ben mercedes L 3000 in kamoflajy nasyl olacak diye soracaktym. klavyem sürçmü? :)
IP
torabora
Üye
Üye

Gönderilenler: 388
Alıntı torabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 13:34
Kamo çok güzel olmu? oynama .Lastiklerdeki çamurda güzel olmu? ama kalyp izlerini ilk resimlerde görünen ilgilensen ve dy? aynada boyanmamy? gibi duruyor.
Eline Sa?lyk
Tora BOra
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 14:13
Orjinalini yazan: Emroglan

Ben bunu bir elden geçirsem mi diye dü?ünmeye ba?ladym.

Bi çuval incir bana fazla gelir diyorsun yani.
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 14:33
eline sa?lyk çok güzel (özellikle kamo) olmu?. bence byrak kçg kalsyn. idris bey'e katylyyorum, her?ey tam dozunda olmu?. tebrikler.

gözüme çarpanlar;
- kasanyn sol tarafy ile sa? ve arka tarafyndaki kamo paterni biraz farkly gibi. sa? ve arka taraf çok daha gerçekçi duruyor. (sol arkaya do?ru iyice co?mu?sun :))
- çatlamanyn nasyl ve nerede oldu?unu anlamadym ancak ön lastiklerde kalyp izi mi var?
- sa? kapy camy biraz problemli galiba.

kolay gelsin.

saygylar.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 16:51
Orjinalini yazan: torabora

Kamo çok güzel olmu? oynama .Lastiklerdeki çamurda güzel olmu? ama kalyp izlerini ilk resimlerde görünen ilgilensen ve dy? aynada boyanmamy? gibi duruyor.
Eline Sa?lyk
Tora BOra

Sa?ol Taryk abi. Dy? ayna derken sol ön ise boyaly o, çok ince bir parça belki y?yktandyr, tekrar kontrol ettim boyasyz kalan bir yeri yok.

Orjinalini yazan: Clio172

eline sa?lyk çok güzel (özellikle kamo) olmu?. bence byrak kçg kalsyn. idris bey'e katylyyorum, her?ey tam dozunda olmu?. tebrikler.

Te?ekkür ediyorum. Daha u?ra?yp batyryrsam Ydris kyrmayy dü?ünüyor zaten, tehditler gelmeye ba?lady :)

gözüme çarpanlar;
- kasanyn sol tarafy ile sa? ve arka tarafyndaki kamo paterni biraz farkly gibi. sa? ve arka taraf çok daha gerçekçi duruyor. (sol arkaya do?ru iyice co?mu?sun :))

Valla "gerçekçilik" neye göre bilmiyorum, boyama paterni sonuçta boyayy yapan Hans'yn kafasyna göre oldu?u için, o kadarcyk fantazi de olsun. Ama dedi?im gibi, genel olarak Heller'in verdi?i ?emaya sadyk kaldym ve sol arka tarafta da çok uydurdu?umu söyleyemem.

- çatlamanyn nasyl ve nerede oldu?unu anlamadym ancak ön lastiklerde kalyp izi mi var?

Çatlaklar lastik yanaklarynda bir kaç yerde olu?tu. Lasti?e yan taraftan bakylyrken jant tarafynda olan içte dy?a do?rular, lasti?i zorladykça açylyyorlar. ?effaf yapy?tyrycy ile zorlayyp takviye ettim, üstünü de yslatylmy? pastelle kapattym, ?u an pek görünür de?iller. Ancak kalyp izlerini temizlemek için byçakla tekerleri dürtüp çeki?tirince çatlaklar açylyp tekrar yürüyor. Korkum herhangi bir tanesinin komple açylyp kompmasy.

Panzerwerfer'deki vinil lastiklere tinerli boyayla girmi?tim bir ?ey olmady, bunlar niye böyle yapty bilmiyorum. Ya jantlary takarken biraz kastym, ya da zaten çatlayacaklary varmy?.

- sa? kapy camy biraz problemli galiba.

Problemli derken? Cam üzerindeki izler mi (tüm camlarda çizikler var, kutuda çizilmi?ler) yoksa kenarlarynda biraz görünen beyaz yapy?tyrycy fazlalary my? (Cam yapy?mayyp dü?tü?ü için Microscale Kristal Klear'y sinirlenip bol kepçe sürdüm, bir kysmy püskürüp kaldy ben de tekrar söküp temizlemek yerine "Cany cehenneme" dedim, pis asabiyet yaparym)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 21:33

Emre kusura bakma, cam yorumunu aceleye getirmek zorunda kaldym, cevaby da geç verebiliyorum.

bahsetti?im ?ey oturma problemi. cam sanki üstten biraz aralyk kalmy? ve öne do?ru açyly sabitlenmi? (kelebek camy gibi). buna ba?ly olarak sa? kapy sanki hafif aralyk duruyor. umarym anlatabilmi?imdir. iz , çizik vs. görünmüyor, asabiyet yapma bo?una :)

kalyp izlerini mutlaka yok edece?im diyorsan kabasyny yan keski kalanyny dremel ile almany tavsiye ederim. zymparadan daha az travmatik olur.

tekrar eline sa?lyk.

kolay gelsin.

Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 22:58
Emre olmamy? bu.
Dükkana getirde ye?enlerime götüreyim,çin maly arabalardan sykyldy veletler.Hem 2 dakkaya kyrarlar,hemde stres neyin atarlar.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2007 Saat 23:12
Orjinalini yazan: idris

Emre olmamy? bu.
Dükkana getirde ye?enlerime götüreyim,çin maly arabalardan sykyldy veletler.Hem 2 dakkaya kyrarlar,hemde stres neyin atarlar.

Aldym mesajy tamam tamam. Önümüzdeki maçlara bakaca?yz.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/12/2007 Saat 12:35
Bitirdi?imden beri rafta o bana bakyyor, ben de ona bakyp sinir oluyordum. En sonunda dellendim, "En kötü kyrylyr Ydris'in veletlere veririz" diye dü?ünerek koydum tezgaha.

Ylk olarak tekerleri nasyl kurtaryrym diye dü?ündüm. Evde malzemeleri gözden geçirirken, Ahmet Dönmez'in de tavsiyesiyle zamanynda alyp unuttu?um "Zymparalama Süngeri"ni buldum. Biraz dü?ünüp denemeye karar verdim. Kamyonu tepetaklak edip fazla bastyrmadan tekerleri bu sünger ile ovalamaya ba?ladym. Oldukça uzun sürdü, ama çatlaklary tekrar açmadan çapaklary ortadan kaldyrmayy ba?ardym. Güzel malzemeymi? gerçekten, "sevgiyle ovalayyp" zymparalanacak yerlerde i?e yaryyor. Normalde sanyrym marangozlar bunu ince rötu?larda ve pürüzsüz yüzey elde etmekte kullanyyor.

Tekerleri hallettikten sonra aracyn eskitmesine de giri?meye kadar verdim. "Ya velet ya eskitme" düsturuyla ilk önce inceltilmi? beyaz tutkal yardymyyla yapy?my? çamur yapmak için aracyn belli yerlerine ince kum tutturdum. Sonra bütün bunlary vinil lastiklere bir ?ey olmasyn kaygysyyla Tamiya'nyn Buff, Red Brown ve Siyah renklerini kary?tyryp elde etti?im çamur rengiyle boyadym. Boya kurudu?unda istedi?ime göre daha açyk ve kyzylymsy bir tona gelmi?ti. Bunu be?enmeyip dellendim ve bu sefer çe?itli ya?lyboyalary terebentin ile kary?tyryp üstüste yykamalar yaptym. Italeri'ye helal olsun lastikler gyk demedi (48 saattir sa?lam duruyorlar).

Neticede ?öyle bir ?ey oldu:

Kasaya bir branda uydurmak için malzeme aryyorum, onu da müsait bir zamanda yaparym. Üstünü kapatyrym diye kasanyn içine hiç eskitme yapmadym, bir komik duruyor.

?imdilik bu kadar, branda için fikirler varsa lütfen alayym, yoksa imzamdan da kaldyryyorum arkada?y, bitti bu.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
<< Önceki Sayfa   3
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme