![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Off-Topic | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 |
Yazar | Mesaj |
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
F-21 Kfir'e verilen amerikan kodlamasy
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Ama ben niye tanklarda T de?il de M kullandyklaryny merak ediyorum, T harfini Ruslar kullanyyor diye mi mesela? Prototip tanklar "T" diye geçer. |
|
![]() |
|
Lt von Witzland
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
Biraz uzun bir konu olmasyna ragmen saniyorum M1'in isminin bunca tanktan sonra "1" ile kodlanmasinin sebebini "M26'dan baslayip M60'a kadar suren bir serinin tasarim/teknoloji/doktrin bakimlarindan geride birakilip yerini zamanin ihtiyaclari ve olanaklari cercevesinde yeni bir ana muharebe tanki ailesine birakiyor olmasinin simgesi olarak verilmesi" diye tek cumle ile ozetlesem cok da haksizlik yapmam.
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
F-19 Tom Clancy'nin "Red Storm Rising" kitabynda "Fyryldak" diye bahsetti?i hipotetikal uçaktyr, kitaptaki tasvire en uygun F-19 kitleri çe?itli ölçekte revell tarafyndan çykarylmy?tyr. ?ekli ilk Stealth konseptlerine dayandyrylmy?tyr. Kitaptan bahsedersek, Türkçede Kyzyl Fyrtyna ismiyle yayynlanmy?tyr, konvansiyonel bir Nato Rusya sava?yny anlatmaktadyr. Kitaptaki çe?itli pasajlar yalnyz isimler de?i?tirilip Çe?itli Fyrtyna adlary altynda Türkçe yayynlanmy?tyr, diyece?im odur ki asly gibisi yoktur, halen Annapoliste okunmasy gereken kitaplar listesinde bulunan bu kitaby edinip okuyunuz.
Düzenleyen Ares - 20/04/2007 Saat 13:39 |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
F-19 Tom Clancy'nin "Red Storm Rising" kitabynda "Fyryldak" diye bahsetti?i hipotetikal uçaktyr, kitaptaki tasvire en uygun F-19 kitleri çe?itli ölçekte revell tarafyndan çykarylmy?tyr. ?ekli ilk Stealth konseptlerine dayandyrylmy?tyr. Kitaptan bahsedersek, Türkçede Kyzyl Fyrtyna ismiyle yayynlanmy?tyr, konvansiyonel bir Nato Rusya sava?yny anlatmaktadyr. Kitaptaki çe?itli pasajlar yalnyz isimler de?i?tirilip Çe?itli Fyrtyna adlary altynda Türkçe yayynlanmy?tyr, diyece?im odur ki asly gibisi yoktur, halen Annapoliste okunmasy gereken kitaplar listesinde bulunan bu kitaby edinip okuyunuz. Bence de süper bir kitap. Ancak ben Fyryldak diye gecen uca?y F117 diye dü?ünüyordum. Daha sonra da okunmasy gereken kitap bence ayny yazaryn "The Hunt for the Red October" (Kyzyl Ekim) Flimi mutlaka seyretmi?sinizdir. Kitap çok farkly. Sonu bile de?i?ik. |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Red Storm Rising... Bir nevi so?uk sava? sonrasy 3. Dünya Sava?y'ny anlatan ve bana Tom Clancy okutturan güzel bir kitaptyr. Oradaki F-19 da sanyrym prototipin kullanylmasy gibi bir ?eydi, "uçarym kaçarym görünmem" deyip hedef i?aretliyordu yanylmyyorsam.
Kitaplary güzel olsa da bir süre sonra Amerikanlaryn dünyayy kurtarmasyndan ö?k gelebiliyor insana. Yine de Jack Ryan amcanyn serüvenlerinin tümünü okumu?umdur, bence herkes bir kere denemeli. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |