![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Kingtiger namlu montajı ve tesviyesi dışında bitti. Buna en çok paraşütçüler sevindi....
![]() ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
figürler kimin ?
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Paraşütçüler oldukça gerçekçi görünüyorlar.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Paraşütçüler dragon a ait 3 kitin karması şeklinde...
|
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
güzel olmuş...
|
|
![]() |
|
3Eremed
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
Müthiş gidiyor, figürlerin yakından fotolarını isterük, k.tiger'ın turret yanaklarındaki track aparatları sizden mi?
![]() |
|
Erol E. Erdaş
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Erol bey,
Kiti kutudan çıktığı gibi bitirdim. Figürleri daha iyi bir makinayla çekip yollamaya çalışayım... Herkese teşekkürler... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
3Eremed
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sasğlık tekrar.
![]() Sevgiler, saygılar. |
|
Erol E. Erdaş
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Ayhan bey;
Figürler çok faydalı olmuş. Her eve lazım. Cihazı boyamadan evvel, zırh dokusunda vuruntu, muharebe hasarı, vs. yapacak mısınız? |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Barkın bey,
Yapacağım dioramada 501 e yeni teslim edilen tanklardan oldukları için pek eskitme yapmayı düşünmüyorum. En fazla çamur olacak sağında solunda... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Azmana kaldığım yerden devam ediyorum. Namlu tesviyesi ve montajından sonra tankın kamuflajına sıra gelmişti. Bu aşamada tamiya nın boyama şemasını bir kenara iteledim. Primer kırmızı olacak rengi red brown olarak vermeleri bunda önemli rol oynadı. Bu aşamada kameranın pili bittiği için sadece kamuflajın bitmiş hallerinin resimlerini yayınlayacağım.
Oncelikle ben pek yapamasam da yine preshade amacıyla modelin gölge olabilecek yerlerine humbroll matt siyah püskürtüldü. Boyanın kurumasına müteakip yine humbroll matt 94 ile tankımızın ana rengi olan koyu sarı uygulandı. %50 oranında selülozik tinerle açılan enamel boyalar eğer yuksek basıncla modele uygulanırsa dakikalar süresinde kuruyor. Ben pistoleyi ikinci renk olan olive greene hazırlarken ana renk kurumuştu bile. Sırasıyla tamiya olive green ve benim artık ambush kırmızısı dediğim karışım bir renkle kamuflajı attım. Ama gerek akrilik gerek enamel boyada neredeyse tüm inceltmeleri ve basıncı denememe rağmen pistolenin boyayı tükürmesine ve dumanlı bir geçiş yaratmasına engel olamadım. Yine de elimden geldiğince patterni tutturmaya çalışarak kamuflajı bitirdim. Yaklaşık 12 saat gecip tum boyaların kuruduğunu varsayarak ambush patterne başladım. Ana renk sarının üzerine kırmızı ve yeşil, yeşil üzerine sarı ve kırmızı, kırmızının üzerine ise sarı ve yeşili 00 ucu küt bir fırcayla uygulayarak kamuflajı bitirdim. Bundan sonra parlak vernik, decal, parlak vernik ve yağlı boyama yapacağım. ![]() ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Dökülmüş boya ile eskitme aşaması başladı. Bunlar 501 Ağır Tank Taburuna yeni teslim edilen tanklar oldukları için cok abartmadım. Acaba [:-?]
![]() Daha sonra decal gelecek yerlere parlak vernik attım. 1-2 saat sonra yapıştırdım. Zaten decal namına sadece taret numaraları vardı. ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
![]() ![]() ![]() |
güzel oldu...eline sağlık
![]() |
|
![]() |
|
3Eremed
![]() ![]() ![]() |
Selam judas, model dökülme efektlerini ben çok beğendim, abartı gibi durmuyor. Bunun yanında camo ve hull konusunda foto ışığı bizi yanıltıyor gibime geliyor, olması gerekenden biraz daha açık tonlar var ama belirtiğim gibi çıplak gözle gören sizsiniz, buradan yorum yapmak yanlış olabilir
![]() Genel olarak bence çok çok güzel olmuş, elinize sağlık şimdiden ![]() Bende elimdekileri bir bitirebilsem de boya aşamasına geçebilsem ahhh ahhhh, görüyorum imreniyorum valla.. Sevgiler, saygılar, |
|
Erol E. Erdaş
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel güzel
![]() Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Bütün topic boyunca tamiya bir yıgın laf ettim ama biraz once dragonu tekrar acıp inceledim neredeyse iki kitte tıpatıp aynı. Tek fark dragonda PE ler ve bakla palet gelmesi. O yuzden onu da toplamak kolay olacak...
Erol bey renkler konusunda biraz acık gibi durmaları ışıktan sanıyorum. Gerçi ustune yaglı boyama yapınca daha da değişecek hersey. |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
pistole kullanımı ile ilgili tavsiyeler için de ayrıca teşekkürler...
|
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Beneksiz olsa daha iyi olurmuş
![]() |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |