![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Sivil Araçlar | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 5 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Çok yer o.Yandı Tayfun.
|
|
![]() |
|
HAKAN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin üstad.
Valla kelin ilacı olsa biliyorsun yapacağını.!! ![]() |
|
![]() |
|
crow
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
![]() ![]() ![]() |
Resim 1
Resim 2 Resim 3 renkler cok güzelmiş. Forum Kuralları Madde 2/a uyarınca editlenmistir. Düzenleyen USS Enterprise |
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
crow bey kardeşim, bu resimleri koymiaydın da bu arabanın yapılabilitesi kalsaydı
![]() Bu kadar yakın resimden sonra, bu iş nasıl olacak çok merak ediyorum. Andy bey kardeşimiz, bütün arabayı fırçayla boyamış, 1/24 te bu işler nasıl olacak? |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
BUROCK
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: cerginbas
crow bey kardeşim, bu resimleri koymiaydın da bu arabanın yapılabilitesi kalsaydı ![]() Bu kadar yakın resimden sonra, bu iş nasıl olacak çok merak ediyorum. Andy bey kardeşimiz, bütün arabayı fırçayla boyamış, 1/24 te bu işler nasıl olacak? +1 ![]() |
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
![]() |
|
USS Enterprise
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
![]() ![]() ![]() |
1/24'te o isler nasil olacak merak edenler typhoon bey'i izlemeye devam etsinler..
Yapar bi hinlik ![]() |
|
![]() |
|
crow
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
![]() ![]() ![]() |
cerginbas ve burock kardeşlerim
bu resimleri buraya eklemekteki amacım bu konuyla ilgili fikir ve modeli yapan typhoon bey'e bir kaynak yaratabilmek amaçlıdır bu modelin sizlerin deyimiyle yapılabilitesini etiklemek degil. bu arada forum kurallarını bana hatırlatan USS Enterprise arkadaşımada teşekkürler. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Cerginbaş demiş gerçi ama... Arabanın aslı da zaten modern sanatın özgür rüzgarlarına kapılarak boyandığı için, biraz fırça yardımı alınmasının doğuracağı sakıncalar neler olabilir? Bir sivil oto cahili olarak sorayım... Andy amcamın sağa sola taşırdığı yerler, fırça izleri falan başka nasıl elde edilebilir?
Tayfun bana bu arabayı yapmayı düşündüğünü önceden söylemişti sanırsam, "Deli herhalde" demiştim... Deliymiş ![]() |
|
![]() |
|
Typhoon
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar tüm yorumlara ve önerilere teşekkürler. En baştan beri kafamda olan "serbest elle ana renkleri atıp üzerine fırçayla detay boyama" yolunu tercih edeceğim gibi gözüküyor. Fırça ile boyamaya ilüstrasyonlardan aşinayım, korkacak birşey olduğunu düşünmüyorum.
Bu arada Zafer Bayramı münasebetiyle ön spoiler, aracın astarlanması ve iç mekanın yeniden yapılması da bitti. Fotolar yarın... |
|
![]() |
|
Typhoon
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
![]() ![]() ![]() |
Ön spoileri yapmak için malzemeden kaçınmadan oldukça büyük bir styrene parçasını tampona yapıştırdım:
![]() Eldeki fotolara/çizimlere bakarak, az bir pay bırakıp spoileri orjinal boyutlarına göre kestim. ![]() Bol sulu bir zımparalama ve bol sabunlu bir yıkama seansından sonra modeli iyice kurutup astar attım: ![]() |
|
![]() |
|
Typhoon
![]() ![]() ![]() |
Modelin kasası artık neredeyse procar olmuşken, leğene benzeyen standart iç mekan hiç yakışmıyordu:
![]() Dremel yardımıyla koltukları yerlerinden keserek çıkarttım: ![]() Bir miktar styrene'i oraya buraya ekleyerek iç mekanı orjinal procar haline çevirdim. Gene styrene'den cam kolları, düğmeler vb. imal ederek bunları da monte etttim.(Daha yangın söndürücü, el freni, kapı kilit mekanizmaları, roll cage vb. birçok detay eklenecek): ![]() |
|
![]() |
|
BUROCK
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
![]() ![]() ![]() |
On spoiler harika olmus
![]() ![]() Kolay gelsin |
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
![]() |
|
HAKAN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin kardeşim.Zevkle izliyoruz.
Boya işini ise hiç dert etmiyorum.Kafana takdığın bir şeyin senin için imkansız olmadığını çooook iyi biliyorum.Tekrar kolay gelsin. ![]() Düzenleyen HAKAN |
|
![]() |
|
Typhoon
![]() ![]() ![]() |
Yukarıda bahsi geçen bir miktar ıvır-zıvırı daha iç mekana ekledim:
![]() Fırça ile bir miktar boyama yaptım: ![]() |
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
Tayfun abi
çok güzel oluyor, umarım cumaya yetişecek. Biz de zevkle seyredecez aracı. kolay gelsin |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
roadrunner
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
![]() ![]() ![]() |
kolay gelsin çok şaahane oluyo...
![]() |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam eline sağlık, çok güzel oluyor. Sonucun da 10 numara olacağına eminim.
|
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
Typhoon
![]() ![]() ![]() |
Tüm güzel yorumlara teşekkürler. İç mekanın en sıkıntılı kısmı olan koltuk kemerleme işini de halletmiş bulunuyorum. Elimde mavi kemer malzemesi bulunmadığı için, kemerler ve kemer pedleri tamiya maskeleme bandından imal edildi:
![]() |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 5 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |