Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Tamiya 1/48 Mitsubishi A6M2 Zero Fighter Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
nezih
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/06/2011 Saat 16:38
Orjinalini yazan: arko

Orjinalini yazan: nezih

Elinize sa?lyk Arif Bey, genelde Japon 2. Dünya ?ava?y uçaklarynda büyük bloklar halinde boya dökümeleri gözlemlenir, alttan uça?yn çyplak metali ortaya çykar. Sebebi de pasifik kilimatolojisinin bu korozyonu tetiklemesi. Uygulady?ynyzda çok keyifli bir sonuç elde edeceksiniz, bir sonraki pasifik cephesi uça?ynyzda tavsiye ediyorum. Bu model için de servise yeni girmi? bir uçak açyklamasy yeterli olacaktyr :). Tekrar elinize sa?lyk selamlar.

Bu konu hakkynda fikir aly?veri?inde bulunulmasynyn iyi olaca?yny dü?ünüyorum. :)))
Fikir aly?veri?inde bulurmak modelcili?imizi ilerletmemizin tek yoludur tabiki. Bu konuda en iyi malzeme bence uçaklaryn referans fotograflary ve bu anlamda bizden çok ileri durumda olan modelcilerin ürettiklerini incelemektir. Kendi adyma bildiklerimi payla?maktan her zaman mutlu olurum ancak ortaya üzerinde tarty?ylycak bir?ey konulmady?y sürece konular muabbetten ileriye gitmiyor malesef. Selamlar.
Sweat saves blood!
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/07/2011 Saat 17:41
Selam;

Zamanynda ayny fikre ben de sahiptim. Ancak, Süleyman a?abeyin açyklamasyyla aslen yanly? bildi?imi anladym.

Aslynda Japon uçaklary herhangi bir uçak gibi eskiyor, astar kullandyklary için herhangi bir sykynty, bu durumda kalyp kalyp boya dökülmesi yok.

Ama ne zaman ki sava?yn sonlaryna do?ru ihtiyaç artyyor ve ekonomik ?artlar zorlamaya ba?lyyor o zaman astar kullanymy azaltylyp uçaklar fabrikadan neredeyse boyasyz halde filolaryna yollanyp orada astar vurulmadan boyanmaya ba?lyyorlar. Y?te o zaman kalyp halinde boya dökülmeleri ba?lyyor.

Bu yüzden, sanyldy?y gibi Japon uçaklarynyn genel olarak illaha ki kalyp halinde boya gökülmesiyle eskitilmesi ço?u zaman do?ru olmayacaktyr diye dü?ünüyorum.

Umarym bir nebze de olsa yardymcy olabilmi?imdir.

Yyi maketler!
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma