Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: M1A1HA Ba?dat 2003 ( 35 / Dragon ) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 12:32
Sayyn Witzland te?ekkürler.

Kitin plany 3 renkten ziyade 2 renk bej ve kahve olarak gunze boya kodu vermi?. Bende o kodlar olmady?yndan, di?er renk kar?yly?yny ara?tyrma maceralaryna girmeden kutu kapa?yndaki temsili kitten esinlenip boyadym. Ye?ili görememeniz gayet normal. Monitörünüzün ayarlaryyla oynamayyn :) Ancak dedi?iniz 3 rengi bir kenara yazdym. Daha sonra bunun gibi proje olursa dedi?inizi yapmaya çaly?ayym.
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 12:45
Yyi yapmy?synyz; sonuçta biz de güzel bir modern tank modeli görmü? olduk sayenizde. Kodlar ile ilgili bir faydam dokunamayacak ama belki görmü?sünüzdür, belki görmemi?sinizdir veya görmeyen ba?ka birinin ilgisini çeker diye koyuyorum; üç renk çöl a?a?ydaki linkteki gibi bir?eydir:

http://www.globalsecurity.org/military/systems/ground/bdu-desert.htm
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:32
Renklendirdin mi aracy, i?yerinden fotolar süzgeçe takylyyor, evden bakmaly :) merak da ettim hani...
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 20:18

Yykama sonrasy tankyn eline yüzüne kan gelmi? gibi, eline sa?lyk... malzemeler de ma?allah pek bol...O çöp po?eti kylykly torbalary umarym öyle asmazsyn sa?a sola :)
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2011 Saat 10:58
?u Abrams laryn rengi konusunda kafam kary?yk bugünlerde. Testors Gulf Sand ya da Marina sand vermi?. Ancak renk referans fotolarla pek tutmuyor. Bazy forumlarda ise Testors Sand'in (Humbrol 121) daha uygun oldu?u yazylmy?.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2011 Saat 16:02
Orjinalini yazan: erhntly

Yykama sonrasy tankyn eline yüzüne kan gelmi? gibi, eline sa?lyk... malzemeler de ma?allah pek bol...O çöp po?eti kylykly torbalary umarym öyle asmazsyn sa?a sola :)

Te?ekkürler. O çöp po?etlerinden asmayy dü?ünüyodum aslynda ... niye ki?
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2011 Saat 16:06
Orjinalini yazan: ardeth

?u Abrams laryn rengi konusunda kafam kary?yk bugünlerde. Testors Gulf Sand ya da Marina sand vermi?. Ancak renk referans fotolarla pek tutmuyor. Bazy forumlarda ise Testors Sand'in (Humbrol 121) daha uygun oldu?u yazylmy?.

Selam Aygün,
"Bugünlerde" dedi?ine göre sen de M1 yapyyorsun sanyrym. :)
Fotolardaki sary biraz yanyltabilir. Odadaki y?yk yetersizli?inden makinanyn fla?yny patlata patlata çektim.
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12/03/2011 Saat 17:35
Sonrasynda fotolary fla? ile çekti?ini yazmy?syn, parlamalary ve naylon po?ete benzemeleri ondan demekki :)
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/03/2011 Saat 19:05
Orjinalini yazan: Burak Öztan

Orjinalini yazan: ardeth

Selam Aygün,
"Bugünlerde" dedi?ine göre sen de M1 yapyyorsun sanyrym. :)
Fotolardaki sary biraz yanyltabilir. Odadaki y?yk yetersizli?inden makinanyn fla?yny patlata patlata çektim.

Aynen öyle...:) bir tane eskiden yapty?ym vardy. Onu düzeltmeye çaly?yyorum diyebilirim. Açykçasy fotolarda sary görünüyor. Gerçek rengini yansytabilecek bir ?ekilde bir foto çekmen mümkün mü?
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/03/2011 Saat 12:58
Sana da kolay gelsin diyeyim o zaman.

Rengi do?ru yansytan foto konusunda söz veremem maalesef. ?u an ba?ka bir projeye yönelmi? durumdayym(Yine tank, yine modern).

Bu M1 lerin rengi konusunda çok kasma derim naçizane tavsiyem. Gözüne hangisi güzel gözüküyorsa yap bence. Bu konudaki hassasiyetini bildi?im için biraz çekinerek yazdym. ;)
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/03/2011 Saat 10:14
burak antenleri yapmayy unutma. üstlerine de kurukafa flamasy ekle. çok güzel oluyor.
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/03/2011 Saat 13:11
Anten i?i sorun de?il. Kurukafa olayyny senin abrams fotodan hatyrladym. Trumpeter miydi o kit? Ben o flama kitten çykty sanmy?tym. Çykmadyysa nasyl yaptyn?
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/03/2011 Saat 20:44
yok trumpeter de?ildi, benim yapty?ym dragon M1A2 SEP kitiydi. (daha önce yaptyklarymyn maket olmady?yny gösteren kit). kurukafa ve amerikan bayraklaryny internetten buldum. birsürü var çe?it çe?it. istedi?ini uygun ölçüde bastyr yazycydan.
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2011 Saat 17:42
Hazyr gündüz ayaktayken ü?enmeyip gün y?y?ynda tekrar foto çektim. Antenleri unutmadym ancak artyk yapmy? oldu?um bütün maketleri devamly tozlanmasyn diye kutusuna yerle?tirip rafa kaldyrma karary aldy?ym için ?imdilik dokunmadym.

IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2011 Saat 17:43

IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2011 Saat 17:43
Madem konuyu de?tim, ?u fotolaryda ekleyeyim.

Figürler Trumpeter'in Marine corps Iraq 2003 setinden. Ystikamet veren ve elinde makinaly tutan figürler normalde kutudan çaty?ma heyecany ya?ayan bir modda geliyolardy. Biri çömelmi?, di?eri yatarken. Ufak bir operasyonla hayalimde dü?ündü?üm sahneye uygun hale getirdim.

Diorama i?i ba?lady?ynda tankyn kule arkasyndaki zymbyrtylaryda artyraca?ym. Kaçak kat çykmayy dü?ünüyorum.

IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04