Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Pyrpyr modelcili?ine giri? (Spitfire Mk Vb Trop) | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
baris
Üye Kayıt Tarihi: 10/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 211 |
Gönderim Zamanı: 21/02/2009 Saat 19:40 |
Sa?ol Guadriga ve oserinkaya. Umarym patlamadan fini?e kadar kazasyz belasyz ula?abilirim.
|
|
baris
Üye Kayıt Tarihi: 10/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 211 |
Gönderim Zamanı: 21/02/2009 Saat 19:48 |
Kuyruktaki bayra?y decal olarak yapmanyn sykyntyly olaca?yny dü?ündü?ümden bu bayra?y ana boyayy atmadan boyayyp üzerini maskeleyerek yapmayy tercih ettim. Sanyyorum gözüm yerse uçaktaki di?er forslary da boyayarak yapmayy dü?ünüyorum.
Kuyurktaki bayra?y ?u ?ekilde yaptym. Önce uça?yn altyna atty?ym maviyi siyah ile koyula?tyryp ve çok az da mor renk katyp lacivert rengi göz karary elde ettim ve gerekli yere attym. Sonra bu rengi maskeliyip beyazy attym ve onu da maskeleyip kyrmyzy, siyah ve kahverengi kary?ymyyla yine göz karary hazyrlady?ym bordo rengi attym. Di?er maskeleri söküp decal setindeki bayra?y ?ablon olarak kullanyp hazyrlady?ym maskeleri yapy?tyrdym. Uça?yn genel boyasy bitince söküp bakycaz artyk. Umarym bir sorun olmaz. |
|
baris
Gönderim Zamanı: 21/02/2009 Saat 19:49 |
|
|
oserinkaya
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 13/02/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
Gönderim Zamanı: 23/02/2009 Saat 13:39 |
Decalleri yapy?tyrmak yerine boyama yolunu seçmek sizi baya?y zorlayacak ama bitti?inde güzel olacaktyr. Kolaylyklar diliyorum.
Sevgi ve saygylarymla. Düzenleyen oserinkaya - 23/02/2009 Saat 13:39 |
|
Oktay SERYNKAYA
ANKARA |
|
baris
Gönderim Zamanı: 26/02/2009 Saat 17:03 |
2-3 günlük çaly?ma ile syrasyyla modelin alty maskelendi, üst kysymlara ön gölgeleme yapyldy, middle stone rengi gunze H71 ile boyandy, kitte verilen boyama ?emasynyn fotokopisi kesilerek model maskelendi ve dark eart H72 atyldy, tüm maskeler söküldü.
|
|
baris
Gönderim Zamanı: 26/02/2009 Saat 17:03 |
|
|
baris
Gönderim Zamanı: 26/02/2009 Saat 17:09 |
Arkada?lar uça?yn eskitmesiyle ilgili sizlerden yardym ve öneri bekliyorum. Kiti boyarken ilk renk olan middle stone ile alttaki ye?ili örtmekte zorlandy?ymdan bu boyayy kapatmaya çaly?yrken ön gölgelemelerin de etkisi azaldy. Dark earth renginde ise boyayy attyktan sonra bir miktar koyultup panel çzigilerinden geçtim ve rengi açarak da panel içlerine attym ama sanyrym rengi açma ve kapama i?lemlerinin fazle belirgin yapamamy?ym ki, etkileri fazla belli olmuyor. Artyk maskeleri de söktüm. Bu a?amadan sorna ne yapylabilir. Panel çizgilerine smoke panel ortalaryna da çok ince buff atsam nasyl olur?
Önerilerinizi bekliyorum. |
|
gertunc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05/08/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 73 |
Gönderim Zamanı: 26/02/2009 Saat 18:01 |
Gayet güzel gözüküyor, elinize sa?lyk.
Bence rendelenmi? kuru pastel+bula?yk deterjany ve su bulamacyny (ki oldukça seyreltilmi? bir bulamaç olmasyna dikkat edin) fyrça ile paneller arasyna dokundurun, seyreltilmi? olmasyndan dolayy içe detaylardan yol bulup yürüdü?ünü göreceksiniz, sonra tüy,kyl,yün byrakmayan bez ile silebilirsiniz. Bu i?lem geri dönülebilir olmasyndan dolayy (yani be?enmezseniz bol su ile yykayyp temizleyebilir, en ba?a dönebilirsiniz) en ideali benim için, di?er modelci arkada?lar kendilerine daha kolay gelen uygulamalary da yazarlar. Tabi parlak vernik-decal-parlak vernikten sonra bu i?lemleri yaparsanyz decalleri de gövde ile ayny oranda eskitmi? olursunuz. Ykinci olarak servis kapaklaryna metalik griye bandyrylmy? kürdan ile yypranmy? görüntüsü elde edebilirsiniz, Ayny ?ekilde kanat köklerine de fyrça ile metalik boya dokunu?laryyla kokpite girip çykarkenki a?ynmayy benzetebilirsiniz. Daha önce deneme yapmadyysanyz eski bir plastik parçasynda deneme yapmanyzy ?iddetle tavsiye ederim. Kolay gelsin. |
|
gokce
Üye Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
Gönderim Zamanı: 28/02/2009 Saat 18:08 |
Meraba forumda gördü?ünüz gibi ben de bir spitfire'a ba?ladym.Kemer detaylary için daha detayly fotolar göndermeniz mümkün mü? , daha yakyndan incelemek isterim...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
baris
Gönderim Zamanı: 01/03/2009 Saat 00:55 |
En kysa zamanda koymaya çaly?ycam. Aslynda önceki sayfada çekmeye çaly?ty?ym 2 resmi var ama, kemerleri modeli toplayynca fotolamak aklyma geldi?inden pek iyi olmady. Ayryca yapty?ym kemerlerden de pek memnun de?ilim. Makaleler kysmyndaki bu konulu makaleye de bakmy?synyzdyr mutlaka. Ben de onu taklit etmeye çaly?tym.
|
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |