Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: T-34/76 "ChTZ" Version Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
freeman
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 09:25
Orjinalini yazan: Emroglan

Özgür ellerine sa?lyk.

Naçizane ele?tirim, taretteki yedek palet(yeri içime sinmedi ama sen daha iyi bilirsin) ile tekerlerdeki çamurun biraz daha homojen olabilece?i yönünde. Bunun dy?ynda y?yk kayna?yn az parlama yapmy?.

Zemin güzel uymu?, tankyn geneli ve figürler çok güzel görünüyor. Egsozlardaki pas özellikle yerinde diye dü?ünmekteyim. Bir de y?yk yüzünden detaylarda ne kadar kuru fyrça var çykartamadym, bazy resimlerde tankyn arkasyndaki perçinler biraz daha kuru fyrça ihtiyacynda gibi dururken, di?erlerinde öyle de?il.

Güzel vallahi, yaz sezonunda yava?lamak yerine böyle güzel üretimler ile kar?yla?mak. Yalnyz biliyorsun biz aly?yryz hep böyle güzel model ister, modeller arasyndaki süreyi de kysaltmany bekleriz, ona göre :)

Sagol Emre..

Yedek palet konusu aslinda Tamiyanin sacmaligi.. Iki farkli formda yedek palet yapiliyor.. Birisi figürlerin arkasinda görünen, baklalarin katlanmis haliyle yapiliyor, digeride ucuca birlestirilerek tarette göründügü sekilde.. Tabi bu hali ile biraz büyükce oluyor.. Tamiya, bu form yedekler icin tarette tutma kollarini koyulacak yer olarak göstermis, hemde hepsine..Isin ilginci baska yerede koyulamiyorlar.. Ya taretin dönmesini engelliyorlar, yada cok siritiyorlar.. Birini ite kaka sol tarafa sandigin yanina koyabildim, digerinide, tarete koydum..Tek olmakla beraber hem tarete hareket kazandiridigini, hemde farkli renk kombinasyonu yaptigini düsünüyorum..

Fotograflamada isik parlaklik yaparak kimi yerde kuru firca efektini yuttu.. Aslinda olmasi gereken yerlere yaptim diyebilirim..

Daha sirada modeller var.. Yakinda ;)

Orjinalini yazan: CErginbas

Elinize sa?lyk, benim de ho?uma giden bir model oldu. Modelleri tek ba?yna byrakmayyp, taban, figür ve aksesuarlarla birlikte sergilemeniz bence çok yerinde ve görünümü baya zenginle?tiriyor.

Ki?isel fikrim, bu seferki zeminin tanka göre biraz dar kaldy?y yönünde. Tankyn sa?ynda yerde duran makineli tüfek biraz syky?yk kalmy?.   Ben olsaydym, Tabany sa? ve soldan iki?er veya üçer cm. daha geni? yapardym.
Veya makineli tüfe?i toptan kaldyryp, tanky taban daha geni? bir açyyla yerle?tirirdim. ?u anda zemine direk paralel olmasa da, paralele yakyn bir görünümü var.

Bunun dy?ynda belki zemine bir takym yykyntylar eklenebilir. Benim ?u anda aklyma gelen alternatif bir sahne, Askerler bir takym duvar yykyntylaryny siper almy? ate? etmektedirler, Tank yykyntylaryn üzerinden sahneye çapraz bir ?ekilde geçerken konumlanabilir, Tankyn çykmasyyla birlikte askerler de siperden çykyp ko?turmaya ba?larlar. Bu tarz bir sahne de olaya belki ekstradan canlylyk katabilir.

Güzel çaly?malara devam. Kolay gelsin.

Tesekkür ederim..

Aslinda zeminin eni konusu biraz ilginc.. Kullandigim zemin malzemesinin eni bu.. Daha genis yapmak icin iki parca kullanmaliyim, bu durumda da ek yerini kamufle etme durumu var.. Elimde daha irice bir arac var ayni sekilde sergilemek istedigim orda bu ek olayini uygulayacagim.. Bakalaim sonuc nasil olacak.. Arkadaki agir makineliyi koyup koymamada tereddüt ettim bende.. Ancak o olmayincada cok bir bos oldu.. Bende yer verdim.. Bir ara keserek kesit olarak kullanmayi düsündüm, ama buna müsait bir model degil.. Ite kakada olsa girmis oldu bir kere...

Yerlere duvar yikintilari yaptim aslinda.. Ama yetistirme telasindan kullanamadim.. Sonuc idare eder seviyesinde oldugu icin cokta üstüne gitmedim.. Gerekli dersi aldim yalniz..

Farkli sahnelere hep acigim, belki gelecek sefere?? :)

Orjinalini yazan: Burak

ben ele?tirecek bi?ey bulamamakla birlikte tüm gövde ve özellikle arkadaki variller inanylmaz gerçekçi metal gözüküyor.bu görünümü kazandyrmak için ne yaptynyz?

gerçekten çok güzel ellerinize sa?lyk..

Tesekkür ederim..

Bu aracin özelligi, taretin yekpare dökme olmasi.. Bende bu efekti verebilmek icin, bütün islemlerden sonra, cok cok az boya ile, genel olarak kitin tamamina (tabi olabilecek yerlere) celik rengi ile kuru fircalama yaptim.. Burda boya miktari cok önemli.. Felaket olabilir sonuc.. Yada istenilen efekti saglayabilir..

Orjinalini yazan: Lonewolf

Eline sa?lyk Özgür. Çok güzel bir çaly?ma olmu?.
Özellikle tekerlerdeki kirlenmeyi ve egsozlaryn rengini çok be?endim.
Sadece far gözüme batty. Beyaz ya da gümü? boyamy?syn galiba, pek gerçekçi olmamy?. Tabi Dragon'un aksine Tamiya'nyn ?effaf parça vermemi? olmasy asyl ele?tirilecek konu.
Bence sonraki modellerde alternatif far camy üretmeyi
deneyebilirsin.

Tesekkür ederim Kaan..

Far konusunda haklisin.. Genel olarak en basarisiz yer orasi.. Elimde mevcut alternatif malzeme olmadigi icin, klavuzun ve genel uygulamanin dedigi sekilde krom-gümüs boyadim..

Ama cözüm üretmeye calisacagim bu soruna..

IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 09:54
Araç her?eyiyle gerçekçi olmu?.

Sadece ?u tekerlekli makineli tüfe?in (modelini bilmiyorum)ba?yna bir iki tane figür eklenebilirdi. Tek ba?yna yavan durmu? gibi.

Düzenleyen ardeth - 25/07/2007 Saat 10:14
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 10:09
Özgür, o zaman seni bir Dragon T-34 ile sahalarda görmek isteriz :) ?öyle üzerinde yatak yayyndan bozma zyrhly olan falan mesela.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 10:38
Orjinalini yazan: ardeth

Araç her?eyiyle gerçekçi olmu?.

Sadece ?u tekerlekli makineli tüfe?in (modelini bilmiyorum)ba?yna bir iki tane figür eklenebilirdi. Tek ba?yna yavan durmu? gibi.

Degtyarev DShK 1938 Agir makineli tüfek(mis). Kitten figürsüz cikiyordu, uygun bir sey uydurmakta pek kolay degil.. Yukarda da yazdigim gibi, koyup koymama arasinda kalip, son anda koydum bu aleti, ancak yavan kaldigi dogru..

Orjinalini yazan: Emroglan

Özgür, o zaman seni bir Dragon T-34 ile sahalarda görmek isteriz :) ?öyle üzerinde yatak yayyndan bozma zyrhly olan falan mesela.

:)

Su siralar baska kitlerle mesgulüm, eldekiler bitince T-34´e dönme durumum olursa elimde hali hazirda bir kac Tamiya daha var, ama bakalim durum ne gösterir.. Tabi bir de 16 lik Trumpeter hayalim var..Söyle 1943 Model yada, Fabrika No 174 gibi.. Tabi kim öle kim kala.. :)
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 13:26
Orjinalini yazan: Lonewolf

Sadece far gözüme batty. Beyaz ya da gümü? boyamy?syn galiba, pek gerçekçi olmamy?. Tabi Dragon'un aksine Tamiya'nyn ?effaf parça vermemi? olmasy asyl ele?tirilecek konu.

Aaa ayyp ettin ama tamiyaya.
Bak bi usta ?effaf olmasy gereken parçalar için ne demi? zamanynda:
"Boyanmis vision bloklarda ortama gayet renkli bir ortam katmakta. Saniyorum topçu, sürücü veya komutan araci idare edip savastirmak isterken aracin disina cikiyorlar. Yoksa bloklarin bu haliyle disariyi görmeleri pek mümkün degil."
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 303
Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 15:08
Elizine sa?lyk güzel bir çaly?ma olmu?. Devamyny dilerim.
Adriano Guisebbe Lentini
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma