Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: UH-60 Blackhawk jandarma yarym lütfen arkada?lar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
orko_8
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı orko_8 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 22:35
Bahsetti?iniz foruma gelirsek, takip edebildi?im kadaryyla ayny çekirdek kadronun adres de?i?tire de?i?tire açty?y sanyrym dördüncü yada be?inci forum. Ylk halinde oldukça syky analiz yapabilen kullanycylar olmasyna ra?men kavga gürültü, arada açylan bir dergi, o bazda bölünmeler vesaire derken bu konular hakkynda ciddi birikimi olanlar bu süreçte yava? yava? yazy yazmayy byrakyr oldular. Ve bu sürecin son noktasy bu forum oldu. Konular hakkynda yüzeysel bigiye sahip olup kendini uzman sananlar, bunu bilinçsiz bir milliyetçilikle birle?tirenler ve yazylan her?eyi do?ru addedip ara?tyrma gere?i duymadan alanlar..

De?erli Ares, de?erli modelciler

Konunun dy?yna (epeyce) ta?ma tehlikesini göze alarak ufacyk bir açyklama yapma ihtiyacy hissettim.

E?er Turkish Defence forumunun da dahil oldu?u kronolojiyi kastediliyorsa, yukaryda adresi verilen forum ile bahsedilen kadronun herhangi bir ili?kisi yoktur.

Ben ve Turkish Defence dergisindeki di?er editör arkada?larymyz, yönetsel anlayy? farklylyklary nedeniyle, zaten ölmü? olan, Turkish Defence dergisinden Nisan 2005'te ayrylyp tüm ba?ymyzy kestik, ki buna forum da dahildi. Ayryldyktan sonra http://makephpbb.com/phpbb/index.php?mforum=savunmastrateji adresinde Savunma ve Strateji Forumu'nu kurduk ve halen orada devam ediyoruz.

TRMilitary, bir kaç genç heveskar arkada?yn kurmu? oldu?u ve akabinde hyzla büyümü? bir site. Kuran arkada?lary ?ahsen tanymyyorum, ancak daha sonra yönetime girmi? bir kaç tane de?erli arkada?la ?ahsen tany?ma fyrsaty buldum, hala da ki?isel irtibatym devam etmekte.

Savunma ve Strateji Forumu, üye olmayanlarca görüntülenemedi?i için google vb arama motorlarynda çykmyyor. Muhtemelen pek çok ki?i bu yüzden TD Forum'dan sonra hangi sitenin açyldy?ynyn farkynda de?il, bu konularda yayyn yapan açyk forum olarak TRMilitary oldu?u için, bu site TD'nin devamy sanylabiliyor.

Özetle durum bu ?ekildedir.

Sevgi ve saygylarymla

Düzenleyen orko_8 - 02/06/2007 Saat 22:49
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 22:50
Konuyla ilgili gerekli açyklamalar yapylmy?tyr, orjinal ba?lyk haricine çykacak müteakip mesajlar silinecektir.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 22:59
Melih helikopterin altynda yazan yazyda ba?taki J harfi seçilir gibi ama yazy boyutu yan kapylardaki gibimidir bilemiyece?im. Dedi?in gibi ara?tyrmak lazym.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
gokhaneren
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı gokhaneren Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 11:50

Düzenleyen gokhaneren - 04/06/2007 Saat 12:02
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 21:30
Tekrar öze döndü?ümüze göre devam edelim. Söz konusu beyaz Jandarma yazyly helikopterler Sikorsky tarafyndan teslimat öncesi çe?itli foto?raflary çekilen objelerdir. Benzer ?ekilde Emniyet Genel Müdürlü?ü'ne satylan S-70'lerin de bol bol reklam amaçly foto?rafy çekilip kullanylmy?tyr. Bahsi geçen pozdaki helikopterin takla atty?yny sanmyyorum. Helikopterin hasarlandy?yny da sanmyyorum. Jandarma pilotlarynyn da iddia üzerine bu i?e giri?tiklerini hiç ama hiç sanmyyorum. Bunlar ?ehir efsaneleridir. Bazy forumlarda bol bol i?lenir. ?imdi S-70 takla atar my atamaz my olayyna da gerek yok. Co-pilot Clumsy do you read me canym?
I'd Rather Be Flying...
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/06/2007 Saat 06:39
Helikopterden anlamam, helikopterden hiç hazetmem, kafama silah dayasalar binmem. Genel havacylyk tabirinde "döner kanat" olarak adlandyrylan bir aletin dönekli?i üzerine sakyz gibi yapy?my?ken yakla?maya çekinirim.
Saygylarymla,
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/06/2007 Saat 06:57
Orjinalini yazan: copilot_clumsy

Helikopterden anlamam, helikopterden hiç hazetmem, kafama silah dayasalar binmem. Genel havacylyk tabirinde "döner kanat" olarak adlandyrylan bir aletin dönekli?i üzerine sakyz gibi yapy?my?ken yakla?maya çekinirim.
Saygylarymla,

"Helicopters can't fly, they are so ugly that Earth repels them" (Helikopterler uçamaz, o kadar çirkinlerdir ki Dünya onlary reddetti?i için uçar görünürler) diyorsun yani Copilotum Clumsy'im.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/06/2007 Saat 08:08
:)) Yanar Döner Kanat :))
I'd Rather Be Flying...
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/06/2007 Saat 09:29
Öle demeyin yaw. Unutmayyn helikopter öyle bir alettir ki bozukpara üzerine bile indirebilirsiniz :):)
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma