Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Academy M-10 | |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Farhad
Üye Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
Gönderim Zamanı: 22/01/2007 Saat 09:12 |
Ylk maske denemem oldu. ?unu ö?rendim maskenin etrafyny çok iyi kapatacaksyn! Boya tabancayla atylyyorken bir yolulunu bulup iyi kapanmayan yerden syzyyor. ?ekildeki gibi,
Neyseki kenara ayyrdy?ym gövde renginden hemen syzan yerlerin üzerinden keçip kapattym, sorun kalmady. |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 22/01/2007 Saat 09:16 |
Stowage parçalaryny temizleyip siyaha boyadym:
Ardyndan bir prova yaptym. Her?ey yerine güzel oturuyor gibi. |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 29/01/2007 Saat 09:23 |
Tankyn ana gövdesinin toplanmasy ve boyanmasy nerdeyse bitti. Kum torbalary ve di?er parçalaryn boyamasyna ba?ladym. Kum torbalary ve kule üzerine gelecek di?er paketleri (Stowage Parçalaryny) önce flat black ile boyadym. Sonra Tamiya Buff ile dalgaly bir ?ekilde boyandy. Çok kurumasy beklenmeden Burt Umber ile üzerine çok az tinerle inceltilip kalyn bir ya?ly boya tabakasy boca edildi. Birkaç dakikalyk beklemeden sonra temiz bezle ya?ly boya silindi. Foto?rafta ön tarafa gelecek olan kum torbasy blo?u hariç di?erlerine bahsetti?im metot uygulandy. ?imdilik parçalar biraz parlak ve a?yry efektli görünüyor. Tüm parçalar tankyn üzerine konulduktan sonra bir dry brush ve pigmentle bir bütünlük katmaya çaly?aca?ym.
|
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 29/01/2007 Saat 09:57 |
Tank nerdeyse bitti. Tankyn gövdesi 3 kata olarak boyandy. Ylk kat %20 Flta White %10 Dark Yellow %70 Olive Drap oldu. Bu astar görevini gördü. Üstüne %20 Flat White %80 Olive Drap son boya olarak atyldy. En son gölgeleme için %40 tiner %60 Flat Black kapy çyky?larynyn etrafyna ve bazy kö?elere siyah spray edildi. ?imdi detaylar kaldy. Arkadaki kürek ve di?er parçalarla, uçaksavar yapymy ve montajy. Bunlar beni biraz u?ra?tyracak çünkü Eduard Photo etched parçalaryyla detaylandyrmayy dü?ünüyorum.
|
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 09:44 |
Bu resin parçalarynyn en sevmedi?im tarafy spure'dan kolay ayrylmamalary. Parçalar ayrylyrken de?i?ik bir ?ekilde birden supurdan kopuyor. Parçayy sonradan maket byça?y ile biraz daha temizlemek gerekiyor. Y?te tam o syrada byçak sa? ba? parma?a saplanyyor ve olay bitiyor :(. Tabi kanly parma?yn foto?rafy yapym a?amasyda olsa gösterilmiyor! Evet parmak olayy beni baya yava?latty. Zanedersem detaylary biteremeyece?im. Hazyr olan ne varsa takyp taky?tyryp dry brusha geçece?im. Ardyndan pigment olayy var. Ancak hiç ummady?ym bir sorunla kar?yla?tym bilenler varsa yardym ederse sevinirim:
Pigmenti toz halinde modele sürüp üzerine trupentine ile yslatynca pigmentlerin rengini verip model üzerinde sabitlenece?i söyleniyor. Ancak kuruduktan sonra hafifce silseniz bile büyük bir kysmy çykyyor. Modelde kalycy hale gelmesi için mat vernikle üzerine spray yapsam diye geldi aklyma, deneyen var my? |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 11:22 |
Farhad bey,
Bu i?lem için terebentine de ihtiyacynyz yok. Musluk suyu da bu i?i ba?aryyla gerçekle?tirebiliyor. Genelde pigment veya toz pastel i?lemlerini mat vernik üstünde yaptyktan sonra, akabinde bu parçalary sabitlemek için lokal mat vernik uygulamasy yapyyorum. |
|
feed the troll
|
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 12:22 |
Lokal mat vernikle kastynyz pigment sürülen yerlere mat verni?i bölgesel olarak atmak mydyr? Birde mat vernik atynca o toz efekti kaybolmuyor mu?
Düzenleyen Farhad - 30/01/2007 Saat 12:39 |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 13:14 |
Su veya ba?ka bir inceltici kullanmanyn amacy pastel veya pigmenti orada sabitlemek. Altta mat vernik bulununca da tozlaryn tutunmasy için yüzey olu?turmu? oluyorsunuz. Daha sonra mat vernik atarak bu tozlary yüzeye sabitliyorsunuz.
|
|
feed the troll
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 30/01/2007 Saat 19:43 |
Mat vernik yedikçe pigmentlerin bir kysmy kaybolur. Önceden deneyin ve görün, kaybolaca?yny dü?ündü?ünüz miktarda pigment i?ini abartyn ki vernik sonrasy istedi?iniz kadary kalsyn.
Mat vernik denildi?i gibi pigmentlerin tutunmasyny oldukça kolayla?tyryr. Yalnyz denemediyseniz yine önce denemekte fayda var, mat vernikli yüzey normal yüzeye göre dü?ündü?ünüzden fazla pigment hapsedebilir ve yüzeyin yapysy gere?i temizlemesi de daha zor olur. Ba?parmak için çok geçmi? olsun. Resin parçalar için büyük tavsiyem, ince testere kullanarak kesmek. Yalnyz çok toz kaldyryr haberiniz olsun, ben i?in cylky çykarsa dibinde az su olan bir kapta yslatarak kesiyorum. Kolay gelsin! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 10:21 |
Photobucket ile resim yüklemde sorunlarla kar?yla?yyorum çözemedim?! Neyse parmak sorunundan dolayy çok ilerliyemiyorum. Ancak modelide bazy parçalar olmadan bitmi? olarakta yayynlamak istemiyorum. Uçaksavara ba?ladym Eduard photo etched parçalarla detaylandyrdym. Gece geç saatte foto?raf çekebildi?imden y?yk yetersyzlykleri nedeniyle birde foto i?inden çok anlamyyorum fot?raflar kötü çykyyor kusura kalmayyn. Y?te photo etched parçalarla uçaksavarymyz:
|
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 10:25 |
Uçaksavar montajdan sonra Hu11 (silver) ile astar amacyyla boyandy kurumaya byrakyldy. Bu ak?am i?ten normal zamanda çykabilirsem bitrip modele ekleyece?im.
|
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 10:44 |
Yary?ma süresi içerisinde ne yapabiliyorsam onu yapmaya çaly?ty?ymdan bazy adymlary atlayyp bitirmeye do?ru geçmi?tim ki yary?ma uzady! Yyi oldu hem böylece parmak geçer hemde detaylary belkim yeti?tirim :)
Modele dry brush yapyldy. Hu156 Hu72 ve bazy bölümlere Burt Umber+Hu11 kary?ymyyla hazyrlanmy? boyayla kuru fyrça yapyldy. |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 10:51 |
Dry brush sonrasy %60 tiner %40 burnt umber kary?ymyyla yykamaya geçildi. Resim taze taze çekildi. Bu kary?ym kuruyunca kö?e bucak tozlanmy? gibi bir etki yaratyyor ve fazla kaçyrylmy? olan dry brushlar örtülüyor.
|
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 31/01/2007 Saat 10:58 |
Y?te bu noktadan sonra korkulu ruyam ba?lyyor. Bende Tamiya Basic Spray var. Y?imi çok güzel görüyor. Humbrol mat verni?ini bu aletle bugüne kadar iki defa attym ilki çok iyi oldu ikincisi beyaz lekeler byrakty. Her ikisindede kary?ymy ayny yapmy?tym %50 tiner %50 vernik. Tiner olarkta bu i? için Humbrol tiner almy?tym.
?u pigment i?ini yapmak istedi?imden vernik sorununu çözmem lazym. Yada modele bu ak?am tekrar bakyp pigment i?inden de vazgeçebilirim. Bilenlerden ?unu ö?renmek istiyorum bu mat vernik beyazlarsa düzeltmenin bir yöntemi var my? |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 01/02/2007 Saat 09:29 |
Evet fikri olan olmady?yna göre kendi bildi?im yoldan devam...
Kalan di?er parçalaryn boya ve yapymyna devam ediliyor... Uçaksavar gun metale boyandy. Gun metal sonrasy hu169 red brown ile korozyon i?lemi yapylacak ardyndan model üzerine montaji. Tankyn kyç kysmy stowage parçalaryyla baya güzel doluyor. Emrenin gönderdi?i bir kaç referans resmi çok i?ime yarady. Kendisine te??ekkür ederim. Ayryca figürleri yeti?tiribilirsem ki i? güç ne olur bilemiyorum onlaryda tankyn üzerinde yerle?tirmeyi dü?ünüyorum. Yary?ma sonrasyda yapylacak i?ler var... Modeli bir mekan üzerine oturtmak istiyorum. Bu ise yary?ma sonrasy :) |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 01/02/2007 Saat 12:21 |
Model bitince ?öyle bir senaryo çerçevesinde bir köy veya ?ehir giri?inde mevzilenmi? bir m-10 olmasyny hayal ediyorum.
Tabi figürler gere?i cephe arkasy bir görünümü olacak... |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 01/02/2007 Saat 12:38 |
Buda ba?ka kullandy?ym ref resimler weathering i?inde baya i?ime yarayacak...
|
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 01/02/2007 Saat 12:41 |
|
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |