Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Honda Ballade Sports Mugen CR-X Pro (Bitti) | |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:06 |
Daha öncede yazdigim gibi ikinci model icin gayet iyi.. Elbette ki rötus isteyen yerleri var, düzetebilirsiniz ama uygun isiklandirma ile cekilecek fotolarda onlar bile dikkat cekmeyecektir ;)
Elinize saglik.. |
|
Serencebey
Üye Kayıt Tarihi: 21/10/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 100 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:15 |
ya maske bandı olrak filli boyanınkını kullanıorum ama tamiyaya geccem gıbı gozukuo ankara/umitkoyde urun bulmak gercekten sıkıntı. o yuzden ufak cozumlerle ilerlemeye calısıyorum...
|
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:16 |
tum guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. eminim toplayınca daha guzel gozukucek rotus ısteyen yerlerı becerebıldıgımce kapatmaya calısıyorum :)
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:25 |
Orjinalini yazan: Serencebey
ya maske bandı olrak filli boyanınkını kullanıorum ama tamiyaya geccem gıbı gozukuo ankara/umitkoyde urun bulmak gercekten sıkıntı. o yuzden ufak cozumlerle ilerlemeye calısıyorum... Tamiya dahil bütün maske bantlarında kenar yüzeylerin zaman içinde pislik toplaması vesaire gibi bir durum sözkonusudur. Bu nedenle maske yapılacak yüzeye yapıştırmadan önce bandı cam gibi bir yüzeye yapıştırıp maket bıçağıyla kenarlarını kesmek daha iyi sonuç verecektir. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:27 |
hımm bunu dıkkate alıcam cok tesekkur ederim daha iyi iser cıkarmak ıcın calısmalara devam :)
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:32 |
Bir de maske bandını maket üzerinde kullanmadan önce cam yüzeye bir kaç kere yapıştırır çekerseniz (veya alın veya avuçiçi gibi temiz bir vücut bölgesine) bandın yapışkanlığını azaltabilirsiniz. Böylece maske bandının boyayı yolma riski azalmış olur. Yalnız çok abartmayın bu sefer de aşırı güçsüzleşen bant siz tam boyanızı yaparken kendini salabilir.
İmkanınız olduğunda Tamiya banta geçin, gerçekten maket üzerinde kullanım için uygun. İkinci maket için gayet gıcır, yumulun derim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 09:36 |
evet cok faza yapıstırıp cıkarmamak gerekıomus ozellıgını yıtırdı camı boyarken camın gırmemesı gereken yerıne gırdı...
sımdı ne yapcaz enamel boya kullanıorum :( |
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 10:18 |
sentetik tinerle cıkarıp compound uyguladım eskisi gibi oldu :) sorun yok yanı :)
Düzenleyen Serencebey |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 17:37 |
Orjinalini yazan: Ares
Geçen sefer tatlı meyve aşamasına kadardı, bu sefer hors d'œuvre'ün sonuna kadarmış, üçüncü denemede ara sıcaklara kadar dayanmanız dileğiyle. Merak etmeyiniz muhterem dostum; kahveyi de içeriz işkembe çorbasını da. Pişman olmak tövbekar olmak demek değil. Hele siz ve sizin emsallerinizin nefesi yetmez beni kaçırmaya. :) Sadece edebimizi takınalım yeter. Bu işi abartıp da fasulyeden nimet bir iş yapıyormuşsunuz imajı vermeyiniz gençlere. Naylon leğen parçalarını birbirine yapıştırmayı bir halt zannetmek başka ortaya bir eser çıkartmaa çalışmak başka. Anladık repütasyon edinip sipariş filan alıyorsunuz ve rekabet istemiyorsunuz ama gençlere de sıra gelecek elbet. Bari örnek olun. Paçanga nerde kaldı ? :D |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 20:41 |
Orjinalini yazan: Muratti
Sadece edebimizi takınalım yeter. Bu işi abartıp da fasulyeden nimet bir iş yapıyormuşsunuz imajı vermeyiniz gençlere. Naylon leğen parçalarını birbirine yapıştırmayı bir halt zannetmek başka ortaya bir eser çıkartmaa çalışmak başka. Murat Bey, bu forumda sözüne ettiginiz legen parcalarini yarim saatte birlestirdigi icin hava atanda cok görüldü..Inanin dikkatli takipciler cok cok iyi yapiyorlardir o ayrimi(!!!) Aaa ortaya cikarilan sanattan söz edecekseniz, bu konuda laf atacaginiz son kisilerdendir Ares, eger maket yapmak bir sanatsa, bu isi yapan en iyi sanatcilardan birisidir kendisi..Herkesden cok onun hakki varken ahkam kesmeye, kendisinin, yeni modelcilerin hevesini kaciracak türden, heleki yanlis yolda yönlendirmesi hic olmamistir.. Öfkeyle baslayip, yanlis mesajlar yazdiginizi düsünüyorum.. Tabi kimsenin kimseye akil verme hakki yok, elbette ki terbiyede.. Düzenleyen freeman |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:22 |
Bakınız ben her zeminde saygımı bozmamaya sonuna kadar gayret ederim.
Öte taraftan kimseye akıl da vermeye kalkıştığım yok. Dikkat ediniz uslubum hep öneri, ben olsam ne yapardım biçimindedir. Kimseyle alay ettiğim veya kimseye hakaretamiz hitap ettiğim vaki değildir. Kimseye "abuk subuk konuşuyorsun" demiş değilim. Terbiye vermeye sıra gelince bana karşı terbiye takınılmasını istiyorum. Ben kimseye hakaret etmiyorsam, kimseyle de alay etmiyorsam hiç kimse de bana hakaret edip benimle alay edemez. Hakaret edip alay etmeye kalkışan da kusura bakmasın ama karşılığını görür. Ahkam kesmeye bir şey dediğim yok; bir şeyi deneyip bilen ahkam keser. Benim derdim uslupla. Ben size şimdi kaldırıp da "avukat mısın kardeşim?" gibilerden (kat' iyyen kastetmiyorum yanlış anlamayınız lütfen) şarkvari bir cevap versem sizin hoşunuza gider mi ? Birbirimize saygılı olalım. Hakaret ve alay etmeyi herkes çok iyi bilir. Başarı bu tarzdan uzak durmaktır. Öfkeyle yanlış mesajlar çekmeyi kimse istemez. Ama lütfen vicdanınıza sorun: ben size herhangi bir postunuzda birden bire "ille akıl verecem diye abuk subuk konuşma" desem tepkiniz ne olur ? "Eh güzel maket yapıyor o zaman hakaret de edebilir alay da" diye mi düşünürsünüz ? Ahenkli bir toplum saygıyla doğar. Birisi alay eder diğeri aşağılamaya kalkışır... Doğru mu bu ? Kaldı ki bu dostumuz dahil bazı diğer dostlarımızın tarzının kişileri nasıl demotive ettiğine dair bazı MSN ve e-mail mesajları hiç de sizin iyi niyetli ifadenizle örtüşmüyor. İtidal çağrısı yapmanız takdire değer; şapka çıkartıyor ve teşekkür ediyorum. Ama lütfen adaleti de gözetiniz. Şunu da açıkça ifade edeyim: ben saygılı ve terbiyeli tarzıma devam edeceğim. Hakaretli ve alaylı usluplarına karşılık almak istemeyenler beni ban edebilirler. "He who holds the power is always right" prensibinden hareketle forumdan atabilirler. Kendileri bilir. Ama ben kendimle alay da ettirmem kendime hakaret de ettirmem. Nerede kaldı bu paçanga ? Hem bu içli köfte niye iyi kızarmamış haa ? :) |
|
Arvid
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 22:58 |
burak çok iyi gidiyorsun bence de...
belki ben de hala çok amatör olduğumdan sana yakın hissedip rahatça seni anlayabiliyorum...bumper çizgileri güzel olmuş ancak koltuklar çok over-scaled gözüktü gözüme. araç zaten bit kadar:)orjinali kullansan daha güzel olabilir gibi...jantlara ne zaman girişeceksin? boya sökme işleri için bence de erken. koşmayı öğrenmeden önce yürümeyi öğrenmek lazım kanaatimce |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 23:13 |
Orjinalini yazan: Muratti
Anladık repütasyon edinip sipariş filan alıyorsunuz ve rekabet istemiyorsunuz ama gençlere de sıra gelecek elbet. Bari örnek olun. Murat Bey, pek çok iyi model yapan, modelcilik yaşı genç arkadaşların adına yazmış olmamak için kendimden örnek vereceğim. Bu işe başlayalı dört, pistole vs. ekipman sahibi olalı üç yıl kadar oldu. En büyük faydayı ve yakınlığı, sizin de kulağınıza üflenen tabirle "rekabet istemeyen" kişilerden gördüm. Sanırım büyük çoğunluk gibi siz de modelciliği forumlardan ibaret sanıyorsunuz. Zira sitenin hangi bölümünü inceleseniz modelciliğinize katkı sağlayacak pek çok çalışmada rekabet ismeyen(!) Ares'in imzasını göreceksiniz. Olayı uzun vadede incelediğiniz zaman da; dediğiniz gibi iki tane naylon parçasını yapıştırıp, neredeyse kendi kendine bitebilen Tamiya maketler yapıp forumsal uzman kesilenlerin yanında bu iftiraya maruz kalan kişilerin farkını göreceksiniz. Özetle; aramıza daha dün katılmış birisi olarak böyle bir çıkarım yapmanız pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle dışardan aldığınız zehri bünyenizde tutmanızı tavsiye ederim. Esas konu hakkında düşüncem; verdiğiniz tavsiye ve fikirlerle ya bizlerle alay ediyorsunuz, veya sitede yer alan altı yedi senelik bilgi birikimini inkar ediyorsunuz. Arkadaşımızın çalışmasına ve şevkine daha fazla zarar gelmemesi için konun burada noktalandığını belirtir. İyi modeller dilerim. |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 26/11/2006 Saat 23:42 |
Burak, Mal hakkaten güzelmiş. Kırmızı çizgiler de gayet iyi gitti bu araca. Son koyduğun fotoğrafta boya daha iyi anlaşılıyor ve gayet güzel olduğu görülüyor. Bu aletin boyasını sökmüş olsaydın hakikaten yazık olurdu.
Bu arada maskelemeyle ilgili notlara ben de kendi tecrübelerimden bir ekleme yapayım. Maskeleme bandı boyayı yolmasın diye, yapışkanını azaltmak için cama yapıştırıp çekiyoruz ya. Şeffaf parçaların maskelemesinde ise bandın yapışkanını kaybetmemesinde fayda var. Misal Subaru İmpreza WRC ilk araba modelimdi, Arka camı kutudan çıkan maske bandıyla maskelemek istedim. Ancak Bandı ilk seferde oturtamadığımdan sök çıkar sök çıkar annca 5. kerede filan oturtabildim. Maskenin yapışkanlığı gitti. Ve kenarlardan içeri boya sızdı. Şeffaf parçaları maskelerken boya kakması gibi bir derdiniz olmayacağından maskeyi direkt kullanabilirsiniz. Bir de herhangi bir maskelemede, kenarlardan boya sızmasını önlemek için, en son köşelerden tırnağınızla veya bir kürdan parçasıyla bastırarak geçip, sızacak yer kalmadığından emin olun. Çalışmalara devam sonucu bekliyorum merakla. Düzenleyen CErginbas |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
banavurma
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03/11/2006 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 18:23 |
arkadaşlar sanırım boyayı sökme değilde bu konu başlığı altında yazılanlar burak arkadaşımızı modelcilikten soğutacak:)
herhes kendi fikrini söylemekte serbesttir diye düşünüyorum tabi ki başkasının görüşlerine de saygı göstermesi gerekir. herkesin düşüncesi diğeri ile aynı olacak diyede bir şey yok. her ne kadar benim ilk yaptığım modellerden biriside olsa rafımda boyasında ufak tefekte olsa (fotoğraflardan göründüğü kadarı ile kusurlu noktaları var kim bilir bire bir yakından daha da dikkat çekiyormudur bilemiyorum) kusurlarının olması benim içime sinmez .. bundan dolayıdır ki modeli baştan boyanması gerektiğini yazmışsak maketti yapan yerine kendimizi koyarak kendimiz olsa bunu yapardık şeklinde yorum yapıyoruz, sonuçta modelin sahibi nihai kararı kendisi verecektir. önemli olanda modelin bitmiş hali ile görüntüsüdür... yapım sürecince gerekirse boyada sökülür zımparada yapılır baştan astarlanıp boyanabilirde.. sonuçta geri dönüşü olmadan bir hata yapılmadıkça yapılan tüm işlerler mübahtır diye düşünüyorum... burak arkadaşımın içine sindiyse ve rafımda böyle kalsın mben memnunum diyorsa bizde ellerine sağlık demekten başa bir şey diyemeyiz... Herkese iyi modeller... |
|
Serencebey
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 20:05 |
walla ıcıme sınmıycek bı tarafı yok full performance calısıorum yavas yavas elımın gucumun yettigince ondan yanı içime sinmeme gıbı bı luksum olmuyo maalesef :)
daha ogrenciyiz sonucta hataar bızım ıcın :) |
|
EmrahR
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 178 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2006 Saat 21:01 |
Elinize sağlık Burak, umarım benim ikinci modelim de senin modelin gibi güzel olur. "Hatasız kul olmaz hatamla sev beni" diyorum çalışmalara devam ediyorum. Tekrar elinize sağlık.
|
|
baturavgan
Üye Kayıt Tarihi: 26/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2006 Saat 08:37 |
Burak,
Doğrusu maketin çok güzel olmuş. Belli ki bundan sonraki maketlerin bizi epey etkileyecek. Düzenleyen Ares |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |