![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Terminatör
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Göksel'cim Selam İst. Harp okulundaki F-104 lerde aynı şekilde iki sene önce bu tip kamuflaja boyandı, demek ki şu anda 104 ler uçmuş olsa idi herhalde bu kamuflajda uçardı. Müzedekiler tarihi yansıttıkları için onları uçtukları tip kamuflajda tutuyoruz, ama genede yeni kamuflajla güzel duruyor, bence, ama düşünüyorum ya birisi bu fotoğrafla maketi yapıp yarışmaya getirse acaba ne olur.!!!??? bilemiyorum....Neyse, kalın sağlacakla.... |
|
![]() |
|
elbe1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
![]() ![]() ![]() |
Selam,
Benim de sözünü ettiğim sorun o zaten...Müzelerde yapılacak bu tip hatalar, gelecek nesillere kopyalanacaktır; bizden sonraki modelcilerin, çocuklarımızın bu hatayı kopyalamalarına müsaade edilmemeli, diye düşünüyorum... Diğer yerler (Nizamiye girişleri, üniversiteler vs.) için tartışılabilir; ancak müzelerin bu konuda tarihi sorumlulukları var, orjinali her zaman korumaları gerek... Nasıl içerdeki bir tulum yada üniforma veya başka bir materyal değiştirilemiyorsa, buna da dikkat edilmeli... Daha önce de böyle bir uygulama olmuştu; kamuflajlı o F-86'yı gördüğümde mideme ağrı girmişti!:)) iyi modeller Düzenleyen elbe1 |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: elbe1
Daha önce de böyle bir uygulama olmuştu; kamuflajlı o F-86'yı gördüğümde mideme ağrı girmişti!:)) O uçak literatüre girdi bile. O şekilde bir maket gelirse yarışmaya yanlıştır bunun boyaması denemez herhalde. |
|
![]() |
|
AKINCI03
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() |
Ercan abi valla muhtesem fotolar okuldayken giderdim o Dakota nin yanina.104 un boya konusuna gelince gercekten ben cok uzuluyorum,bence o ve onun gibi tum tayyareler son ucuslarini yaptiklari renklerinde kalmalilar oyle yasamalilar.Suan Ingilterede`yim bugun Hendon Kraliyet Hava Kuvvetleri muzesine gittim resimleri Turkiyeye donunce gostericem ama muzedeki ucaklarin hepsi gercek renklerini koruyorlar,hemde bunlar Spitfire,Hurricane, Defiant gibi daha eski ucaklar.Oyle bir bakilmislarki insan nicin bu benim ulkemin muzelerindede olmasin diyor.
|
|
AIRCRAFT PRODUCTION AND REGENERATION CENTER
|
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
ODTU de muzedeki c-47, f-104 ve t-33 bir kısım "dangalak" ( ozur dileyerek soyluyorum adminler kızmasın) tarafından bembeyaz boyandı.her gecisimde kendilerini anıyorum...
|
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Memleketimden müzecilik manzaraları. Sanıyorum Koç müzesindeki F-104'de aynı kaderin kurbanı olmuş. Hiç uçmadığı bir tarihe ait boyama ile ortaya çıkan garabetler.O zaman niye müze açıyoruz ki anlayamadım.
Anlayan insanlar için ne kadar üzücü. |
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
elbe1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
![]() ![]() ![]() |
O dakota'nın içinde yine mantarlı pizzamızı yiyebilecek miyiz acaba?:(
Aklıma geldi de; insanın onca koşturmaca, toz-duman içinde keyif aldığı pek az mekan oluyor.Bunlardan biri de o tarihi tayyarenin içiydi...Eşine az rastlanır (hatta bildiğim kadarı ile ülkemizde ilk ve tek) bir yerin kapanıp gitmesi üzücü...:(( |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
jet x
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
![]() ![]() ![]() |
Valla olayı iki yönlü olarak tartışırsak bu kamuflaj göze hitap etmesi bakımından gayet güzel bence ama herkesin belirttiği gibi müzeler tarihi günümüze taşıyan mekanlardır ve bu tip yerlerde yürütülen çalışmalar aslına sadık kalınarak yürütülmelidir. Yeni müze çalışmalarında ve diğerlerinde bu yanlışlıkların üzerine düşülür ve doğru olan uygulamalar yönünde çalışmalar yapılır umarım.
|
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Müzelerin amacı, tarihi taşımaktır. Sırtlandıkları bu zor görev nedeni ile işleri zor zaten; bizlerin de öyle değil mi?
Bir modeli tamamlayabilemek için bir yığın araştırma yapmıyor muyuz?Ojinal olması için (referanslar, işçilik, eskitmeler vb.) yırtınmıyor muyuz?:) Üstelik kendi ülkemizde, kendi tayyarelerimizin ayrıntılarını (Zaman zaman doğruya en yakın şekilde) dış kaynaklı sitelerden bulmak şahsen beni çok rahatsız ediyor...:( Bu konuda yabancı ülkelerdeki müzelerin yönergelerine de göz atmak lazım tabi...Örneğin, ingiltere'de bulunan Husband-Bosworth meydanı'ndaki uygulama gibi; yarı müze yarı havaalanı...İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir çok tayyere, orjinali gibi uçuyor. Belki ülkemizde bu kadarını yapamayız ama en azından serviste olduğu tarihin ayrıntılarını koruyarak yaşamasını sağlayabiliriz...:) iyi modeller Düzenleyen elbe1 |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Göksel,
Bunlara keşke diyoruz ne yazık ki... Yıllar önce İngiltere'de Duxford Havacılık Müzesi'ni gezmiştim. Burada onlarca Spitfire, Hurricane, Dragon Rapid gibi tarihi uçak aktif olarak tutuluyor. Özel günlerde gösteri uçuşları yapılıyor, isteyen ciddi paralar ödeyerek bu uçaklarda uçabiliyor... Tabi ki bu çok pahalı sistemin arkasında büyük sponsorlar (İngiliz havacılık endüstrisi) ve her şeyden önemlisi çok önemli bir halk desteği var. Binlerce meraklı, topladıkları bağışlar, gönüllü çalışmalarıyla bunlara destek veriyor. Ne yazık ki bizim havacılık, daha ileri gidersek tarih bilincimiz, hobi anlayışımız İngilizlerle karşılaştırıldığında komik düzeylerde kalıyor. Önce bunların oluşması gerekiyor... Selamlar, iyi modeller, Tolga |
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
:(
|
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
wing
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Bu müzeye defalarca giden ve Eskişehirde 10 yıl kalan biri olarak fotoğrafı görmesem inanmazdım!Bunun mantığını çok merak ediyorum doğrusu.Eski kamuflajlarını çok iyi biliyorum, çok orjinal ve temiz sayılabilirlerdi; ancak bütün uçakları F-16 kamuflajına boyamak ve üzerine de M.Kemal Atatürk yazmak belki niyetin çok iyi olduğunu veya başka bir açıdan uçaklardan anlamayan vatanseverlere bir mesaj olduğu kadar uçaklardan anlayan vatanseverlere de bunun tersi etki yapmıştır..
Bir F-104 bir F-16 olamayacağı gibi F-16 nın bu kamuflajı Şahin kuşuna benzetilecek şekilde yapılmıştır.F-104 ise bir yıldız savaşçısıdır ve sizlerin benden iyi bileceğiniz gibi ilk uçakların kamuflajları alüminyum olarak kullanılmıştı ve havada uçarken yıldız gibi parlarlardı... Yurdumuzun bazı değerlerini bir kaç kişinin fikirleri ile cömertce değiştirdiğimiz şu günlerde Türk Hava Kuvvetlerinin bu gibi yaklaşımlarına üzülmemek elde değil... Bence bu uçakların artık hiç bir müzelik görüntüsü kalmamıştır, hatta ilkokul çocuklarına boya verelim bu uçakları kendi gönüllerindce boyasınlar ,eminim şu hallerinden daha çekici ve dünyada da daha ses getirici ve barışçı bir mesaj olur...Umarım yetkililer bu duyurumu dikkate alırlar... |
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Güzel fikir!En azından yararlı bir iş yapılmış olur!:))
|
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |