![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Muratti
Bir sonraki "kit katili" muhabbetini açarken beni unutmayın ve yarışmaya kalkışmayın :D Her türlü geçerim, herkes rütbesini bilsin :) Dragon manyaklığı görecekseniz buyurun ev yakınken size göstereyim 1-2 kutu, siz de "E yuhh beee" deyin. Maz için Rus askeri bulmak azap, en azından plastik-enjeksiyon olarak... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
purdey
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
![]() ![]() ![]() |
Panther kamuflajında ben 5 ayrı renk saydım.Murat Bey, varmı böyle bir kamo yoksa gönlünüze göre mi boyadınız? varsa bir referans fena olmaz.
güzel çalışmalarınızın devamını dilerim. saygılar. |
|
![]() |
|
Muratti
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() ![]() ![]() |
yok; o anlattığım Alman arkadaşın dedesinin sözü üzerine doğaçlama karıştırıp yaptım.
Adamın dediğine göre ellerine ne geçerse: fırça, süpürge hatta çalı; boyayı onunla sürerlermiş cephede. Ayrıca ilginç bir detay, kuru yaprakları, dalları vs' yi de boyayı sürerken arada üzerine serperlermiş. Dallar yapraklar kurudukça üzerine tazesini koyarlarmış. Zaman içerisinde yığın gibi olurmuş makinanın üzeri. Kısaca; içimden geleni yaptım. 5 ayrı renk yok; o çalakalem boyamayı simüle etmek için her 3 rengin değişik yoğunlukta karışımını hazırladım palette ve ona göre attım. İnce karışım açık, kalın karışım koyu renk vermiş. En açık sarı-kahve ise maketin çıplak hali... Bu kez gerçek modele değil de gerçek "hisse" önem verdim. Adamların ne hissettiğini anlamak ilginç oldu. |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Yalniz hesaba katilmasi gereken bir konu var.. Ölcek boyamaciligi önemlidir.. Sözüne ettiginiz calakalem, aceleyle boyanmis araclarin boyanmasi ile, ayni aracin kücük ölcekte boyanmasi farklidir.. Bir modelde, boya kalinligi cok önemlidir.. Kimi yerlerde detaylari kapatan, yada düzensiz olan boyamanin, gercegine daha yakin olmaya pek aday oldugu söylenemez bence.. Sonucta ölcekle beraber boyada 35 kat büyeyecek ve gercek ölcekte boyadan cok sanki ek bir zirh katmani gibi görünecektir.. Genis alanlarda kusursuz firca boyamasi uygulamak pek kolay degildir..
Sözüne ettiginiz gercek tank boyasi-görüntüsünü airbrus ile saglamaya calismak lazim bence.. Cok daha gercekci görünecektir.. Ama bu zaman ve tecrübe ile ulasilabilecek bir nokta.. Kosmayi ögrenmeden önce yürümeyi ögrenmek gerekir.. ;) Bana sorarsaniz yapabiliyor musun diye, hayir derim, üzerinde calisiyorum hala.. Zaten bunu yapabilenler usta sayiliyorlar.. Yoksa parcalari kesip yapistirmakla pek bir sey olmuyor.. |
|
![]() |
|
Muratti
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
![]() ![]() ![]() |
ehehe bir hayır da benden...
Bu durumda oldukça "hayırsever" bir forum topluluğuyuz :D |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
ehehe bir hayır da benden... Bu durumda oldukça "hayırsever" bir forum topluluğuyuz :D :) Neye hayir?? Bir düzeltme yapayim, sakin yanlis anlamayin lütfen, yukarda ki mesajim sizi hedef almiyor kesinlikle, gözlemledigim bir durumu, en uygun yer oldugunu düsündügüm buraya yazdim.. Modelcilikte; tecrübe, pratik, arastirma ve gelisim esastir bence.. Burda sözüne ettigim göze hos gelen, estetik ve gercegiyle asiri derecede farklilik göstermeyen modelcilik.. Yoksa modelcilikten apayri bir mühendislik gerektiren asiri detaylari kastetmiyorum.. Amac hata aramak olmamali ;) |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Yahu abiciğim ben defalarca söyledim; alınganlık gösteren birisi değilim. Tabii ki beni hedef alıp söyleyeceksin ki birşeyler öğreneyim.
Ben bu foruma "baaaak ben bunu yaptım yapabilen vaaaar mııııı?" diye "Show Off" yapmaya gelmedim. Yaptığım rezaletleri irdeleyin, yerin, yüzüme vurun ki bu iş layıkıyla nasıl yapılır öğreneyim... Unutma sevgili abiciğim ben maket yapmaya 5-6 yıldır ara verdim. O zamanlar kartal gibi gören gözlerim şimdi bulanık görüyor; mengene gibi ellerim titriyor artık; parça boyarken ellerim titriyor ve söz gelimi kablo boyarken paneli de boydan boya zigzagla dolduruyorum. E şimdi benim mükemmel maket yapmam mümkün mü dostum ?? Diğer türlü "Aaa eline sağlııkk çok hooşş" deyip cevap ver düğmesini tıklarken içinden "hadi lan bööle de maket mi olur kiti rezil haşat etmiş" demek mi daha iyi ? "Hayır" ise airbrush' la kalınlık farklarını düzgün yapabilmek olayından bahsediyorum. Sen "bana sorarsan hayır" demişsin ya... Selam ve saygılar |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Murat Bey, Türk maket camiasi tamamen yanlis anlama, ve alinganlik gösterme üzerine kurulmus durumda ne yazik ki.. Bunun cesitli nedenleri var, o ayri konu.. Insanlari maket yapmaktan yada bazi seylere bulasmaya cekinir hale getirmemek lazim, buda ayri ve uzun bir konu.. Böyle bir giris yaptiktan sonra samimi olarak söyleyeyim ki yukarda ki yazimda sizi hedef almamistim, inanin öyle olsa hicte cekinmem, söylerim.. Bir genellemeydi o yazi, isteyen istedigi sekilde kendine yorumlayabilir, ama illaki bir kisiyi hedef almis degildir.. ;)
Airbrush konusunda israrliyim :) Yabanci modelsitlerini tarayin, inanilmaz örnekler göreceksiniz ;) |
|
![]() |
|
Secutor
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/09/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 51 |
![]() ![]() ![]() |
İlgilenirseniz,Kızıltoprak Hobby Market'te Verlinden'in 'Iraqi Scud Personnel' seti var.Gördüğüm kadarıyla sizin Scud için artık çok geç ama ikincisi için belki düşünülebilir .(İdris Bey'de de yüksek ihtimalle mevcuttur,hatta direkt Rus olanını bile bulabilir belki.Tabii Emre arkadaşımız almadıysa :)
|
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Niye geç ? şoför opratör filan ise o kolay altı üstü kapı sökmeye bakar. Zaten dikkat ettiyseniz kapıları aralık ve ayrık bıraktım...
|
|
![]() |
|
Secutor
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/09/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 51 |
![]() ![]() ![]() |
Yok,onu kastetmedim :) Maketi yapma hızınıza bakarak ('gördüğüm kadarıyla'dan kastım buydu) o maketin bugün itibarıyla çoktaaan bitip rafa konmuş olması gerekiyordu.Bu durumda yeni Irak Hasanagileriniz hayırlı olsun diyorum.
|
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Hasanagi Bin Arabi çıkmadı ki içinden...
Bir de bitmeye bitti ama rafa koymak o raftan bir daha inmez demek değil canım... :) EDIT : Bir de hızdan bahsederken Emre kızacak ama kit katletmekte hem hız hem de adet bakımından geçerim billa... Seri Kit Katili... FBI bile peşime düşcek nerdeyse :D Düzenleyen Muratti |
|
![]() |
|
Secutor
![]() ![]() ![]() |
Yok,gene yanlış anlaşıldım galiba.Önceki mesajda bahsettiğim Verlinden seti almak isteyeceğinizi farzederek yazmıştım üstteki mesajı.Zaten biz burda zaman öldürürken, Emre çoktan Kızıltoprak yollarına düşmüştür bile,geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Nihohahahaha....
Ama yok almadım, bana Rus tankçı lazım, gerçi o da Verlinden'de sanırım var ama henüz o kadar para verip o tankçıları tanklarıma koyabileceğimi düşünmüyorum (Ne tanklarım ne de figür boyama tekniğim o düzeyde). Murat Bey iddialaşmayalım lütfen, evet hızda yenilebilirim ama miktarda asla :) Neyse yavaştan öğrenmeye başladım bir şeyler. Siz de bu arada psikopat Dragon kitlerine baktınız mı? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
Serdar Kardeşimizden (Toughbeard Serdar değil) Aldım bi tane. Ardennes version King Tiger Henschel turret...
Bakalım ne kadar psikopat...? Ama elimi iyice alıştırmam gerek. Henüz başlamaya cesaretim yok... |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
O az psikopat :) Bir de onun çok psikopatları var. En azından bir nette Dragon Tiger Late 3in1 review olarak bir aratın derim ben. (ya da Harun Pastanesi'ne getireyim bir örnek :) )
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Serdar Kardeşimizden (Toughbeard Serdar değil) Aldım bi tane. Ardennes version King Tiger Henschel turret... O ikinci nesil Dragonlardan.. Psikopat tabir edilenler, ücüncü nesil.. Pzkpwf III-IV var, 88 lik var, yeni cikan Panther var, Tiger var.. Sanirim bir iki tane daha olacakti?? SdKfz 151 Mesela?? Bunlar 3 in 1 adi altinda satiliyor Murat Bey, suan piyasada fiyat-kalite-performans oranlarinda karsilastirilabilecekleri ürün yok.. Tabi dogal olarak kendileri piyasada pekte bulunmuyorlar ;) Hele ki Tiger´i bulabilene ask olsun.. Bulsam, satmak icin degil, kendim icin en az 5 tane alirim :( Emre´dekini bir görün, maket anlayisiniz degisecektir ;) Düzenleyen freeman |
|
![]() |
|
Muratti
![]() ![]() ![]() |
tamam Emre ile Harun' da bi çay iççez demek ki... Ne zaman müsait olursun abey ? ;)=
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |