Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Dragon T-80 Rus canavarı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
judas
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 05:30
Emre, paletler bakla mı vinil mi, özellikle ön ve arka tekerlerden dişlilere cıkan kısımlardaki geçişler cok sert geldi gözüme...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 05:35
Paletler bakla ama tek tekli az bakla+ büyük parçalar halinde. Alttaki büyükle dişlilere çıkan büyük parça arasına tekli bakla koyunca da tırmanan büyük parça fazla yükselip dişlileri ıskalıyor, öyle ufak bir problemi var.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 05:54
Harbiden canavarmış.
Ama pumanın gönlümüzde yeri ayrı tabii ;)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 10:11
Yeşil renk olarak Testors'un 2129 kod numaralı Russian Armor Green rengini seçtim, ince katlar halinde uygulamaya koyuldum. 5-6 kat sonrası modelin geldiği durum şu oldu:

Yeşil renk beyaz florasan ışığı yüzünden tuhaf görünüyor. Bunun üzerine flaşla da resim çektim ama onlarda da olive drab gibi durdu, gerçek ikisinin arasında bir yerde.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 10:14
Bu da flaşla çektiğim kalan 2 resim. Daha doyurucu resimler için büyük tripodumu tamir ettirmem gerek, bunları küçük masaüstü stili tripodla çekiyorum, haliyle tankı tutturmak zor oluyor.

Yarın İtrix'de yapılacak konsültasyon sonrası üretim safhaları ilerlemeye devam edecek, yarın akşama kadar burada bırakıyorum. Dilerim ilk ön gölgeleme maceramı batırmadan bitirmişimdir.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 10:17
Güzel görünüyor. Yarın yakında da göreceğiz ne de olsa:)
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/05/2006 Saat 10:27
Emre , tonlamalar nefis ve de leziz olmuş. Buna yağlı boyaydı, tozdı kirdi, bir şekilde bir iki ton renk daha eklersen hakikaten canavar olur.
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
modena
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı modena Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/05/2006 Saat 17:50
emre abi eline sağlık çok güzel duruyor.ne zaman finish him....
red stallion
IP
chapkinman
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 41
Alıntı chapkinman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2006 Saat 06:58
ellerine sağlık ...
IP
Ediz
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 173
Alıntı Ediz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 03:22
Kolay gelsin,üzerindeki detaylar da renk de çok güzel duruyor.
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 06:42
Emre sanki detayları biraz daha öne çıkaracak bişiler lazım. Belki biraz daha wash ve paletlere toz toprak lazım gibi. Onun dışında çok güzel görünüyor, eline sağlık.
ex copilot.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 06:48
Herkese tekrar selamlar,

Bu hafta içi tekrar bulabildiğim zamanlarda devam etmeye kararlıyken, tek düzgün vaktimin bu akşam ortaya çıkmasıyla tam gaz modele giriştim. Ayın sonuna kadar Armorama'daki modern tanklar kampanyasına katılabilmesi için bitmesi gerekiyor ne de olsa...

Son resimlerden sonra tankın geneline Gunze Sangyo parlak vernik attım. Daha sonra tank genelindeki tek decal olan numaraları yerleştirmek için kolları sıvadım. Burada da maketin bir tutarsızlığı daha ortaya çıktı, normalde numaralar sis bombalarının altındaki dörtlü ERA'nın üzerinde taşınıyor ve üç rakam olması daha olağan. Fakat Dragon decaller biraz büyük oldukları için benim tankım iki rakamlı oldu. Decaller boyut hatasını umursamazsak çok iyi yapışan ve oldukça ince decaller, hatta şöyle diyeyim resimlerde üzerlerinde vernik yok. Bunun eksisi ise, microset-sol kullanırsanız çok hızlı yumuşuyorlar ve ince oldukları için parçalanmaları Tamiya'nın odun gibi decallerine göre daha olası. O yüzden hata yaparsanız bol suyla düzeltmeniz ve akıp giden yapışkanları telafi için decal solüsyonu kullanmanız tavsiye. Bir de birleşim yerlerine uydurmak için rakamları kesip biçtim, biraz zor oldu ama oldu. Kit eski ve nispeten kötü ama decaller canavar gibi :)

Daha sonra tanka bir çekme halatı uydurdum. Kitin içinden çıkanların "erimiş" bir görüntüsü vardı, çelik bir halatın erimiş hali olmaz diyerek telefon kablolarına saldırdım. Benzer uzunluklarda üç kabloyu iki taraftan pense ile tutup dikkatlice burarak çekme halatını elde ettim, bunu kitten çıkan taşıyıcı parçalarla uçlara japonladım. Normalde tankın iki yanında da olması lazım ama, halatın içinden geçtiği parçalardan biri "Piiiiinngg" efektiyle odamın içine bir yerlere fırladığı için tek taraflı kaldı.

Son olarak, ERA plakalarından yekpare olanların aralarına biraz daha derinlik vermek için, yeşil renk yağlıboyayı azar azar siyahla karıştırdım, renk istediğim çok koyu bir yeşile dönünce terebentinle incelttim ve fırça ucuyla dokunarak bu boyanın aralara girmesini sağladım. İnanılmaz bir fark olmadı ama birleşim yerleri biraz daha belirginleşti ve "yekpare" görüntü biraz daha kayboldu.

Tank dediğin biraz da olsa tozlu olur diyerek paletlere ve yol tekerlerine Humbrol No:29 Matt Earth rengini ince ince fıslattım. Şu an olduğu konuma geldi.... Ben de kararsız duruma geldim...

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 06:51
Son olarak ne yapmalıyım kararsızım... Saten verniği atıp macerayı acaba burada kapatmalı mı, yoksa kurufırça gibi biraz daha efekt verici çalışmalara girişmeli mi? Tankın tonları şu an istediğim kıvamda, bozmaya çekiniyorum açıkçası...

NOT: Telefon telini bu şekilde burup çekme halatı üretmek fikri Aygün tarafından üretilip deneme safhasından geçirilen bir fikir olup tarafımdan tahminen uygulanmıştır, olası aksilikler için Aygün'e başvurmak gereklidir.

Ercan abi sobe, dediklerini yapmışım sen buradakilere bakarken ben muhtemelen son halinin resimlerini çekiyordum :)

Düzenleyen Emroglan
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 07:24
Toz efektini yap kaldır bir sonraki makete geç derim:)
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 07:48
Aygün'e katılmakla beraber toz efektinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Yalnız kişisel fikrim zaten yeterince parlak olduğu ve saten yerine mat vernik kullanmanın daha isabetli olabileceği yönünde. Zira üzerinde bir miktar toz da var. Şahsi fikrim tabii. Model şahsınıza ait.
Consume Ergo Sum
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2006 Saat 08:31
Çaktım Humbrol Matt Cote, kurusun bir de anten çekerim... Rekor sürede bitirdiğim ilk maket olur, toplamda 1 ay olmadı, 27.5 gün gayet iyi benim için(her maketi 2-3 sene süründüren biri için).

Sırada Puma'nın eskitilmesi var, şu an önüme çektim onu bakışıyoruz...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/05/2006 Saat 10:24
Ve nihayet bitti!

Antenini de çektim, makinalı ve çekme halatına parlatmalı boyayla işlemi de yapıp tankı fabrikadan çıkardım.

Kısmetse kendisini bir süre sonra galeride ve Tepe Nautilus'ta düzenlenecek etkinlikte de görebilirsiniz.

Eylemlerim devam edecek!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/05/2006 Saat 10:54
Çok güzel olmuş.Eline sağlık.
Bu hızı yakalamışken Pumayıda bitirde Almanlara geri dönelim biz. :))
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04