Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: ITALERI FREIGHTLINER CONVENTIONAL TRUCK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 01:11
Merhaba Hakan Bey,

Insallah kismet olurda bir sergi olursa hem ben hemde kamyonum birlikte gideriz :)))))))) Yalniz ben maketi vitrine koyarken başına birşey gelmesin diye cebelleşiyorum, maazallah bir sergi olursa ben onu kırıp dökmeden nasıl getiririm?? heheh :)))))
Hatta el izi kalmasi ve bozulmasin diye once arkadan ittirip altina karton bir sehpa kokuyorum ve o sekilde tasiyorum:))))
Titizlik had safhada. Bu yapmis oldugum kamyon maketinin o donemler icinde uretilen hicbir modelinde lastik tekerlek cikmamistir. tekerlekler plastikten ve 2 parcadan olusuyor. Aslinda bazi yerleri aceleye getirdim cunku daha yapilacak onlarca kamyon ve baska maketler var. Bir maketin uzerinde cok fazla calistigimda artik bikkinlik geliyor. Gece kabus görmeye basliyorum:)))) Her maket 1 ay surse benim hayatim boyunca hic kalkmadan maket yapmam gerekiyor:)))))))))))
Lastiklerdeki capaklari temizleyemedim sayin Hakim Bey.:( heheh . Verilecek her cezaya hazırım. :))))) Egzostlarda tertemiz olmus zaten.
Mahkememiz sayin jüri üyelerininde goruslerine dayanarak bir karar vermis olup Sanik Aslan'in bundan sonraki maketlerinde capak,leke,boyasi unutulmus,egzostu boyanmamis bir maket resmetmemesine ve 1 sene sure ile maket yapmamasina karar verilmistir :)))) hhehehehe
Zaten önümüz yaz. 3 ay süre ile maketlerimden uzak kalacağım :))))) Lüffffen beni bu hassas konuda fazla üsmeyin :)))
IP
BUROCK
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 929
Alıntı BUROCK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 03:48
Sevgili Aslan ellerine saglik gercektende keyifle izlenecek ve insani Amerika collerinde hayale surukleyecek bir model olmus :)
Arkadaslarin degindikleri noktalarada bir sonraki modelde dikkat edecegini dusunuyorum.
Yaz tembelligine cok fazla kapilmaman dilegiyle yeni calismani bekliyoruz ;)
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise
You Must First Be Young and Stupid !!
IP
benbeni
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 554
Alıntı benbeni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 05:32
Aslan ellerine sağlık.Renk de güzel gitmiş araca.Tebrikler.

Benim gözüme en çom takılan arkadaşların da belirttiği gibi kromaj parçalardaki kalıp izleri.Zaten bana sorsan kitlerden kromajlı çıkan parçaların renkleri fazla yapmacık duruyor.İlk önce çapakları temizleyip akabinde Testors metalizer boyalarla boyanırsa daha iyi olur kanısındayım.

Kolay gelsin
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
IP
Flashback
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı Flashback Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 05:45
Yaw arkadaşlar şaka maka ama nekadar zevkli bir uğraş bu,Moses bey'in dediği gibi parmak izi bırakmamak için özen göstermek falan,uğraştığımız model bittikten sonra onu izlemenin zevki yapım aşaması kadar zevkli en azından benim için,bende yok parmak izi olmasın falan uğraşmışımdır hatta şu ameliyat eldiveni diye tabir edile eldivenlerden kullanıyorum,neyse konu dağılmasın birkez daha tebrikler Moses bey benimde canım kamyon çekmedi desem yalan olur kimbilir nekadar zevklidir bu aletle uğraşmak ahh ahh darısı başımıza iyi modeller arkadaşlar...
Tuna Onay
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1409
Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 05:49
Arkadaşlar, kromajlı parçalara tabii benim de gözüm takıldı ama bunların ek yerlerine maalesef memleketimizde bir çözüm bulmak zor. Kromaj kromajdır, yerine muadil pek yoktur. Amerika'da parçayı tesviye edip yolluyorsunuz, tekrar kromaj kaplanıyor. Bir de Alclad diye bir boya var, burada yok, ve boya olduğu için de kargo ile gönderemiyorlar. Bu da kromaja çok yakın bir efekt veriyor. Astar olarak sadece parlak siyah boya sürülüyor, üstüne Alclad. Kuruyunca neredeyse aynen kromaj kaplama...

Ama buralarda kromajlı parçaları Chrome Silver'in gizleyebileceği kadar küçük tesviyeler haricinde olduğu gibi bırakmak daha doğru. En azından genelde kromajlı görünüyor.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 06:22
Herkese selamlar :))

O güzel yorumlariniz icin tekrar tekrar tesekkurler. Aslinda Türkiyede kromaj etsini yaratabilecek bir sprey boya mevcut.
Akcalinin urettigi chrome silver boya var ki düzgün kullanildiginda hemen hemen krom kaplama efektini ortaya koyuyor. Ben deneme maksadi ile kaplamasiz verilen jantlarda denedim ve sonuctan memnun kaldim. Yalniz bir sorun varki krom kaplama isinden sonra parcaya uzun sure ile dokunmamak hatta fazlaca temasta bulunmamak gerekiyor. En azindan monte edene kadar dikkat. Ellerin degidigi yerde cok hafif bir kararma olabiliyor. Belkide ben kurumasini cok beklemedigimden de olabilir. Bu makette kullanamadim. Zira spreyi acarken icindeki parcasi kirildi ve kullanim disi oldu. Eger aranizda krom parca yapmayi dusunenler varsa Akcalinin spreyini kesinlikle öneririm. Kapaginin uzerinde yarattigi etkiyi göstermek icin numune koymuslar. Buyuk nalburlarda bulunabilir. Bundan sonraki yapacagim kamyonlar baklava gibi olacak baklavaaaaa :))))))))heheheh
Sirf kamyonlara ozel bir suru parca aldim. Valla yazin yapmak isterim ama yazlikta yapip geri getirmesi sorun yaratabilir.
:)) Kendinize iyi bakin maketlerinize mukayyet olun:))))
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 07:00
Aslan çok güzel bir model daha çıkartmışsın ortaya. Seni tebrik ederim. Bol bol alıyorsun, ama bol bol da yapıyorsun. Kamyonlar sana feda olsun. :)

Yanlızzz, abi senden ricam, şu parçaları yapıştırmadan, boyamadan tekrar bir kontrol et; Kalıp izi kalmış mı diye bir bak. Güzelim modelde bazı kalıp izleri göze çarpıyor yazık oluyor. Bir de bir sorum olacak, Araca vernik attın mı? :)
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 07:46
Orjinalini yazan: Moses

O güzel yorumlariniz icin tekrar tekrar tesekkurler. Aslinda Türkiyede kromaj etsini yaratabilecek bir sprey boya mevcut.
Akcalinin urettigi chrome silver boya var ki düzgün kullanildiginda hemen hemen krom kaplama efektini ortaya koyuyor. Ben deneme maksadi ile kaplamasiz verilen jantlarda denedim ve sonuctan memnun kaldim. Yalniz bir sorun varki krom kaplama isinden sonra parcaya uzun sure ile dokunmamak hatta fazlaca temasta bulunmamak gerekiyor. En azindan monte edene kadar dikkat. Ellerin degidigi yerde cok hafif bir kararma olabiliyor. Belkide ben kurumasini cok beklemedigimden de olabilir.

Kurumasıyla alakası yoktur, metalik boyaların içinde çok ince metal tozu bulunur, yüzeye düzgün yapışınca metal gibi gösterirler. Fakat inceltici uçtuğu zaman yüzeyde neredeyse tamamen bu toz kalır, dışardan dokunduğunuz zaman (özellikle insan parmağı gibi yağlı bir nesneyle), metal tozlarının bir kısmı yapışıp kalkacağı için boya bozulacaktır. Daha önce Testors Metalizer boyaların korunmasında da yazıp çizdik, böyle boyalı yerlere mümkünse hiç dokunmayıp Testors'un Sealer for Metalizer ürünüyle korumaya almak, bunun dışındaki vernik ve dokunuşlardan uzak tutmak lazım.

Tekrar ellerinize sağlık, güzel iş kamyon valla can çektiriyor :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Atilla Sülün
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 579
Alıntı Atilla Sülün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 07:52

Akcalinin urettigi chrome silver boya var ki düzgün kullanildiginda hemen hemen krom kaplama efektini ortaya koyuyor.

hocam söylediğin boya benim de dikkatimi çekmişti. yalnız satıcı da dediğiniz gibi karardığını söyledi. ben de yarın denemek için almayı düşünüyordum. bu boyanın üzerine kuruduktan sonra yine akçalının parlak verniği sıkılırsa bu sorun da hallolur gibime geliyor. tabi ustalar daha iyi bilirler. yaptığınız model de çok güzel olmuş. ben de bir tır hastasıyım. ama türkiye'de bulmak biraz zor galiba.
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1409
Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 08:01
Bildiğim kadarı ile o tür boyaların üzerine atılan bir vernik o boyaları bozuyor. Galiba Henkel idi, bir kutunun üstünde okumuştum diye hatırlıyorum. Kutuya bakın, uyarı var mı diye.
IP
Varol
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 142
Alıntı Varol Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 08:02
Aslan Bey,

elleriniz dert görmesin, bana göre çok harika olmuş.Üzerinde titizlenerek geçirdiğiniz her dakikanın hakkını vermişsiniz.Sonraki modelinizin yapım aşamalarınıda paylaşsanızda bizde izlesek olmazmı?

Kolay gelsin

Sait
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 08:11
Orjinalini yazan: CErginbas

Aslan çok güzel bir model daha çıkartmışsın ortaya. Seni tebrik ederim. Bol bol alıyorsun, ama bol bol da yapıyorsun. Kamyonlar sana feda olsun. :)

Yanlızzz, abi senden ricam, şu parçaları yapıştırmadan, boyamadan tekrar bir kontrol et; Kalıp izi kalmış mı diye bir bak. Güzelim modelde bazı kalıp izleri göze çarpıyor yazık oluyor. Bir de bir sorum olacak, Araca vernik attın mı? :)

Selam Ceki,

Her defasinda model yapimina baslarken bir daha kalip izi kalmayacak diyorum ama ne hikmetse bunu göz ardi ediyorum.:)))) Elim mi varmiyor nedir anlamadim.
Boyada vernik kullanmadim. Boyanin kendisi gercekten de super parliyor. Uzerine sadece Tamiya'nin maket cilasini sürdüm. Piril piril oldu valla:))))
Su nikelaj bitisme yerleri beni de üzüyor desem yeridir. Hangi yapistiriciyi kullanirsam kullanayim illaki parcalar bitistiginde bir yerden sizma yapiyor. Tam hakkini verecek bir sprey olsa acimaiyp kromaji sokup yeni bastan yapacam. Aslinda firmalarin ozellikle kromajli parcalari kalip plastigi disinda ozel bir sekilde sunmasi gerekir. Hadi diger parcalari astarlayip boyuyoruz ve uzerindeki izleri bir sekilde yok ediyoruz ama asil guzellik fabrikasyon kromajda. Onu zimparalayip baska renge boyadikmi tüm guzelligi gidiyor. Elimde fazladan parcalar var. Bir sonrakinde nikelaji onların uzerinde deneyip vernik atacagim bakalim parmak suruldugunde yada zaman gectiginde kararma yapacakmi.
Bu arada piyasada ne kadar kamyon varsa silip supurdum. Kuruttum heryeri:)))) Aranizda kamyon maketinin satildigi bir yer bilen varsa lutfen soylesin. Krize giriyorum:))))
Ellerim titriyor. Gece rüyamda kamyooonn kamyoonlarrrrr diye sayikliyorum:))))
IP
BUROCK
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 929
Alıntı BUROCK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 08:14

Valla yazin yapmak isterim ama yazlikta yapip geri getirmesi sorun yaratabilir.

Aman Aslan bu da bahanemi duymamis olayim .. Ben taa Pakistanda yapip getiriyorum :))
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise
You Must First Be Young and Stupid !!
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 10:27
Aslan, Boya işçiliği baya güzel olmuş. Ama yine tekrar ediyorum, bence yaptığın maketlere vernik uygulamaya başlamalısın. Mitsubishi Montero'yu yakından görme fırsatım olmuştu, o araç da gayet güzel parlıyordu, yanlız unutma ki, bu parlaklığın bir sebebi de boyanın metalik olması. Yarın öbürgün, düz bir renk attığın zaman verniksiz, yeterince parlak gelmeyebilir.

Vernik atmak, şart diye bir kural olmasa da; Benim fikrimce, verniksiz ne kadar parlak olursa olsun, bir araç iyi verniklendikten sonra çok daha parlak, ve güzel duruyor. Özellikle bu kamyona vernik atmış olsan, ayna niyetine kullanabilirdin :)

Bu vernik işini eninde sonunda öğreneceksin. Ancak, ileride yaptığın araçalr daha da kaliteli olacağı için, bu sefer de "vernik atmayı öğrenirken, batırmayayım" diye, ellemeye kıyamayacaksın. Bence bir sonraki aracında bu tekniği kapmak adına çalışmalarına başla.

Zira modellerinin kalitesi, ve çalışkanlığın iyi bir verniği hakkediyor.

Selamlar, iyi çalışmalar.
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
shaw
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 513
Alıntı shaw Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 11:50
gerçekten çok güsel olmuş sanki fuara bu canavarı görmeye gitmişim gibi burnuma "yeni lastik" kokusu geldi elleriniz gözünüz dert görmesin. Ben bu kokuyu bi de fuarda "Actros Black Edition" ın yanında hissetmiştim hemde baya derinden ama amerikalının havası bi başka ah bi de bunların gerçeklerini görebilsek dokunabilsek :((
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04