Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: LEOPARD 1 A1 T.K.K. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
ardeth
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 07:42
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 07:56

Sizin de gordugunuz gibi o sayfadaki resimler arasinda tek bir tane bile aplike zirhsiz Turk Leopard 1A1 resmi yok (cunku oyle bir tank yok), hepsi Leopard 1A1A1 tanklari ya da altina yanlislikla A1A1 yazilmis A3 tanklari.. Sayfada bir tane yanlis isimlendirilmis Leopard 1A1 resmi var, o da Turk degil.

Umarim asagidaki resim ilgilenenlere yardimci olur. Kisacasi Turkiye'de Leopard 1A1 yok, Leopard 1A1A1 var. Insanlara kisaca "A1" demek kolay geldigi icin bu tanklar yanlis isimle aniliyor, subaylar tarafindan bile.

Düzenleyen KursadA
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 277
Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 09:22
Sayın Kürşad bey,değerli açıklamalarınız için çok teşekkürler. Sizin de belirttiğiniz gibi bu Tank'a söyleyiş kolaylığından dolayı 1A1 deniyor. Bende başlıkta bu yanılgıya düştüm doğru olan 'Leopard 1A1A1' dir.
Saygılar
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 09:31
Bir şey rica etsem, bu A1 ve A1A1 için olan açıklamayla beraber bütün bu bilgiler düzenlenerek "Referans" bölümüne aktarılabilir mi?
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 09:34
Orjinalini yazan: panzerjager

sizin gibi modern tankları TKK versyonu olarak yapan arkadaşları ayakta alkışlıyorum. çok güzel olmuş ellerinize sağlık. inşallah TKK envanterindeki diğer araçlara devam edersiniz. Paletleri çok güzel yapmışsınız. şahsi kanaatim paletin altta lastik olan yerlerini biraz daha siyahlaştırabilirseniz daha da güzel olacak. tekrar ellerinize sağlık.

Sayın Burak bey,nazik görüşleriniz için çok teşekkürler.
Samimi önerileriz doğrultusunda elimden geldiğince TKK araçları yapmaya çalışacağım uyarılarınızı ve eleştirilerinizi her zaman bütün samimyetinizle dile getirmenizi hassasiyetle beklerim.
Bu yapıcı uyarınıza göre paletlerdeki papucları birdaha elden geçirdim.

IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 10:00
Orjinalini yazan: Emroglan

Bir şey rica etsem, bu A1 ve A1A1 için olan açıklamayla beraber bütün bu bilgiler düzenlenerek "Referans" bölümüne aktarılabilir mi?

Ben bunlari bir ara daha duzenli yazip referans bolumune yollamak istiyorum ama ne zaman yapabilirim bilemiyorum. Zirhli arac maketi yapmaya yeni basladigimdan Turk envanterindeki modern araclarin hangi kitlerden yapilabilecegine biraz kafa yorup piyasadaki kitleri inceledim. Oldukca detayli ve dogru seyler bulduguma inaniyorum ama sonucta zirhli arac konusunda yeniyim, cuvallamam riskine karsi bir sure daha ugrasip yollayayim diyorum. Zaten Teoman Bey hepsini birer birer cok guzel yapip burada sergileyecek gibi gorunuyor. Asagidaki Turk araclarinin mevcut kitlerden nasil donusturulebilecegine dair birseyler yazacagim:

-Leopard 1 A1A1
-Leopard 1 A3T1/A3TU1
-M48A5T1/M48A5T2
-M60A3
-M113A2T2
IP
Tora Tora Tora
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 62
Alıntı Tora Tora Tora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/03/2006 Saat 12:34
Sayın Kürşat bey eğer bilginiz varsa BTR 80 ler konusunda da birşeyler yazabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 66
Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/03/2006 Saat 07:21
Arkadaşlar ordumuzda LEO 1A1 mevcut . Yaptığım araştırmaya göre 1 bölük LEO 1 A1 var .

Düzenleyen ahmetsen
http://www.trncmodelci.com
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/03/2006 Saat 04:40
LEOPARD 1A1/1A2 TANINMA ÖZELLİKLERİ

a) 7 taşıyıcı tekerlek. Testere dişine benzer palet toz koruma lastiği. 3 istikamet makarası.
b) Gövde yanları eğimlidir. Geride egzoz ızgaraları.
c) Namlu koruma kılıfı. 105 mm.lik topu. Kutu şeklinde ışıldak kullanılırken topun sol üzerine monte edilir.
d) Geniş yuvarlak blendaj.
e) Yuvarlak kule üzerine reaktif zırh blokları takılabilir.Kule gerisinde geniş malzeme sepeti.
f) Tank topunun tesirli menzili 2400 m.dir.
g) T62, T64 veT72 ile karıştırılabilir.

Düzenleyen ahmetsen
IP
ahmetsen
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı ahmetsen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/03/2006 Saat 04:42
LEOPARD 1A3/1A4 TANINMA ÖZELLİKLERİ

a) 7 taşıyıcı tekerlek,3 istikamet makarası,testere dişine benzer palet tozkoruma lastiği.
   b) Yanları eğimli gövde sağ ve sol geride egzoz ızgaraları. Işıldak kullanldığında topun soluna edilir
   c) Yanları eğimli köşeli kule,geniş çıkıntılı blandaj.
   d) Namlu koruma kılıfı.105 mm lik top ve gaz boşaltma silindiri mevcut.
   e) 1A4 modelinde kulenin sağ üzerine kamera monte edilmiştir.
   f) Tank komutanı,doldurucu kapaklarında 7.62 mm lik MG-3 mekineli tüfeği mevcuttur.

IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/03/2006 Saat 05:11
Orjinalini yazan: teomanK

Sayın Burak bey,nazik görüşleriniz için çok teşekkürler.
Samimi önerileriz doğrultusunda elimden geldiğince TKK araçları yapmaya çalışacağım uyarılarınızı ve eleştirilerinizi her zaman bütün samimyetinizle dile getirmenizi hassasiyetle beklerim.
Bu yapıcı uyarınıza göre paletlerdeki papucları birdaha elden geçirdim.

eline bileğine sağlık.araç güzeldi daha da güzel oldu. yapıcı eleştirilerle birbirimize yardımcı olmazsak olduğumuz yerde sayarız.
IP
seth
Üye
Üye
Simge

Alıntı seth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/03/2006 Saat 20:29
Teoman Hocam bir süredir interneti rahat kullanamıyordum.Ancak şimdi fırsat bulabildim ve sizin bu güzel iki çalışmanızı gördüm.Gerçekten çok iyi iş çıkarmışsınız bence.Yastık altındakiler teker teker çıkıyor.Çalışmalarınızın devamını dilerim.İyi modeller....
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/03/2006 Saat 00:54
Orjinalini yazan: ahmetsen

Arkadaşlar ordumuzda LEO 1A1 mevcut . Yaptığım araştırmaya göre 1 bölük LEO 1 A1 var .

Ahmet Bey, israr ediyorsunuz ancak sanmiyorum bu tanklarin oldugunu. Arastirmaniz eger gidip bir tank subayina sormaksa Turkiye'de hemen hemen her tankci subaya gidip "bizde Leopard 1A1 var mi?" derseniz "Var" der. Cunku onlar boyle biliyor, boyle ogreniyorlar. Hepsine envanterdeki Leopard 1A1A1 tanklari "Leopard 1A1" diye ogretiliyor, oyle taniniyor, tank tum kayitlarda oyle geciyor. Turk ordusunun el kitaplarinda bile bu tanka Leopard 1A1 deniyor. Askere gidenlere tank tanitilip ogretilirken Leopard 1A1 diye anlatiliyor.

Nitekim olayin teknik tarafi oyle degil. Turkiye'ye bu tanklar verilmeden yillar once Almanya'daki tum Leopard A1'ler zaten Leopard 1A1A1'e cevrilmisti. Yukaridaki fotograflarda Leopard 1A1'in resminin siyah beyaz olmasi bile anlamsiz degil, cunku 1978'den sonra zaten ortada boyle bir tank yok Almanya'da. Yok arastirmaniz eger fotografik kanit iceriyorsa soyleyin, ogrenelim soyledigim gibi.

Almanya'dan verilen tanklarin listelerinde ilk partinin hepsi Leopard 1A3, en son gelenlerin hepsi Leopard 1A1A1 olarak geciyor verilen tanklarin. Ben artik usandim bu tartismadan. Sahip oldugum bilgileri burada yukarida belirttigim gibi paylastim, o yuzden artik Turk Leopard 1A1 fotografi gorene kadar konusmayacagim. Modelini yapmak isteyen arkadaslar da yukaridaki tartisma isiginda karar versinler.

Düzenleyen KursadA
IP
F-4E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/03/2006 Saat 03:12
sevgili Teoman sanki geçitdeki yeşil ile senin yeşilin arasında biraz fark var gibi...benmi yanılıyorum acaba...koyu gibi geldi bana senin yaptığın ama neyse...ukalalık yapmayalım ama.... birde sen değerlendir konuyu...ellerine,gözlerine,yüreğine sağlık...kendine iyi bak.....
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/03/2006 Saat 03:21
Sayın Kürşad bey, değerli açıklamalarınızla tüm modelcilere ışık tutuyorsunuz. Herzaman yardımlarınızı esirgemeyeceğinizden eminim benim gibi diğer modelci arkadaşlarda aynı düşüncelerdedir. Katkılarınız için sizlere teşekkürü bir borç bilirim.
Sayın Ahmet bey, açıklamalarınız ve modelci arkadaşlara Tank CD ile katkılarınız için birkez daha teşekkür ederim. Ancak Leopard tankı ile fotoğraflı bir belge sunmanız, eminim ki AFV' ye ilgi duyan modelci arkadaşları ve beni memnun edecektir.
Amacımız burada keyifli bir uğraşıyı bigi paylaşımları yolu ile daha da güçlendirmek ve herşeyden önemlisi kişiler arası dostluklar kurmaktır.
Her iki modelci arkadaşımız olarak sizleri takdir ediyor, iyi çalışmalar dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/03/2006 Saat 06:53
Sayın İzzet bey,eleştirinizi en içten duygularımla son derece yerinde buluyorum. Sizin gibi modelciliğin doruk noktasına ulaşmış bir abimizin her söylediği kelime benim için büyük bir değer taşır.
Biliyorsun Milli bayram törenleri zaman olarak öğle'ye doğru yapılır. Saat 10.00-12.00 arası gibi o saatlerde ise açık havada güneş ışınlarının en parlak olduğu andır. Tören anında çekilmiş o fotoğrafta, Tank güneş ışığını çok yoğun aldığı için yeşil renk açık görünüyor. Ben modeli fotoğraflarken flaş kullanmadım gündüz saat 16.00 sıralarında oda ışığında çektim.Dolayısyla biraz renk koyu göründü. Modeli bir de flaşla çekeceğim bu foto ile beraber kapalı havada çekilmiş bir Leopard tankınında fotosunu yayınlayacağım.
Sonucu birlikte görüp değerlendirebiliriz.
Güzel sözlerin için çok teşekkürler.
En derin saygı ve sevgilerimle.
IP
F-4E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/03/2006 Saat 07:42
mesaj alınmıştır Teoman cım,bizdende sana saygı ve sevgiler....kendine iyi bak....İzmire selamlar...
IP
teomanK
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı teomanK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/03/2006 Saat 22:04
Orjinalini yazan: F-4E

sevgili Teoman sanki geçitdeki yeşil ile senin yeşilin arasında biraz fark var gibi...benmi yanılıyorum acaba...koyu gibi geldi bana senin yaptığın ama neyse...ukalalık yapmayalım ama.... birde sen değerlendir konuyu...ellerine,gözlerine,yüreğine sağlık...kendine iyi bak.....

Sayın İzzet bey bu değerli uyarılarınız doğrultusunda, ben de size açıklama yapmış ve tekrar fotolar üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz demiştim.
Aşağıdaki 3 foto incelemesine göre sizin tespitiniz çok doğrudur. Ben modelde yeşili koyu kullanmışım.
Herşey için çok teşekkürler, iyilikler güzellikler üzerinizden eksik olmasın, sonsuz sevgi ve saygılar.

Bulutlu ve kapalı havada çekilmiş foto ( Levent Başara arşivinden)

25.03.2006 Flaşla oda içinde çekilmiş foto

25.03.2006 saat 11.40'ta güneş ışığında çekilmiş foto
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma