![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Daha sonra tamiya akriliklerinden XF-58 ile kamuflajı yaptım.
![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel olmus Ayhan..Tek seferde, tamamen serbest elle mi calistin?? Yalniz gözü tirmalayan bir iki yer var..(En azindan benim gözümü :) ) ilk resimde, aracin yan tarafinda, tam orta bölge.. ikinci resimde de aracin arka tarafinda, genelle uyusmayan yogunlukta XF-58 var gibi..(Tabi bunlar benim görüsüm..)
Sirada hangi asama var?? PS:Birde bu kamuflajda orjinal arac resmin var mi?? Ilginc göründü gözüme.. |
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Evet, Özgür önce patterni çiziyorum sonra 4-5 kez üstünden geciyorum. Boylece kamuflaj ortaya cıkmış oluyor. Dediğin yerlerde sorun var. O kısımlarda pistolenin azizliğine uğradım, iğne tıkandı, biraz daha cekince tetiği, birden boyayı boca etti. Kalın olmalarının sebebi biraz o. Orjinal resim yok ama renkli bir ilüstrasyon var. Bu tip kamuflajları genelde Kursk ta panterlere yapmışlar, benim de hoşuma giden bir pattern, boyadım gitti.
Sırada dökülmüş boya aşaması var. Yine humbroll mat 67 yi tinerle acarak aşınmanın olabileceği yerlere sürdüm. Yan zırhları biraz eğdim, eğilme merkezlerini yine aynı yöntemle eskittim. Son hali bu şekilde. Bayağı yıpranmış bir araç yapmayı planlıyorum. ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
elinize sağlık, kamfuflaj paterni çok hoşuma gitti. benim modelle ilgili sormak istediğim biriki şey var. paletleri ne ile boyadınız, paletler e eskitme yaptınız mı yada yapacak mısınız?
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler.
Paletler humbrol mat siyahla boyadım. Su an eskitme yok ustlerinde. Ama overspray olarak düşmüş sarı var... Elbette eskitme yapacagım. Önce vernik, yaglı boya yıkama ve en son metalik drybrush. |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Snake Eye
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Kamuflaj dediğin böyle olur. Hakikaten tankın siluetini kırıyor.Elinize sağlık. Buna benzer bir kamuflaj Kursk'ta Ferdinand'larda da vardı diye hatırlıyorum.
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Herkese teşekkürler.
Modele devam ediyorum. İlk olarak 00 bir fırça ile tankın üstündeki aksesuarları dikkatli bir şekilde boyadım. Hafifçe bulaşan yerleri matt 94 ile rötuşladım. Daha sonra dekal gelecek yerlere 4-5 kat şeklinde parlak vernik attım. Yaklaşık 30 dk. bekledikten sonra, dekalleri yapıştırdım. Dekaller gayet ince oldukları için mikrosete neredeyse cok az iş düştü. Problemsiz ve iz bırakmazsızın yerlerine oturdular. Humbrollda matt 29 u 70/30 oranında acarak yüksek basıncta alt kısımlara ve yol tekerlerini püskürttüm. Son aşamada lokal yaglı boya yıkaması ve dekalleri korumak için modele 70/30 oranında parlak verniği tekrar püskürttüm. Son hali bu şekildedir. ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
ahmetsen
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
![]() ![]() ![]() |
Abi harika olmuş . Eline sağlık
|
|
http://www.trncmodelci.com
|
|
![]() |
|
Kesifci
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() ![]() ![]() |
Bu seferkini kıskandım biraz.Şu zırhlı spor arabayı,önümüzde ki toplantıya getirde oynayalım biraz
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Bence eskiyecekse alet renkleri soldurmanda fayda var, şu an aşırı kontrastlı olduğu için eskiden ziyade kirli gözüküyor.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Ceyhun, getiririm, bunun sağda solda kırılacak fazla birşeyi de yok.
Orjinalini yazan: Ares
Bence eskiyecekse alet renkleri soldurmanda fayda var, şu an aşırı kontrastlı olduğu için eskiden ziyade kirli gözüküyor. Soldurma işini buff en son aşamada yapacak gibi. Panther de iyi sonuc vermişti. Biraz çalışmayla ve burnt sienna ile aletin üstündeki pas akıntı ve çiziklerini yaptım. İki tankcının doğu cephesindeki maceralarını işleyecek olan diorama için tayfa yapımını da başladım. Son hali bu şekilde. ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Cok iyi gidiyor Ayhan.. Yalniz dekaller cok yeni duruyor, ilgileneceksindir sanirim??
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: freeman
Cok iyi gidiyor Ayhan.. Yalniz dekaller cok yeni duruyor, ilgileneceksindir sanirim?? Yağlı boya kurusun ana renkle biraz üstlerinden gececeğim. Kalan işi de buff halleder. |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
VoGi
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/12/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() ![]() ![]() |
Ayhan bey elinize sağlık...Bence de diğer toplantıya getirin bunu canlı canlı görelim:)Kolay gelsin...
|
|
Bombs Away!!!
|
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler...
Jagdpanzer yarına kadar üstündeki yaglı boyanın kurumasını beklerken, figürlere başlayayım dedim. Bundan önce boyamış olduğum birkac figürle ilgili olarak gerek PM gerek e-mail ulaşan bazı arkadaşlar, patternler ve renkler konusunda yardım talep etmişlerdi. Şimdi buradan da en azından giriş babında WW2 SS üniforma kamuflajı boyama konusunda yazayım. Belki ileride bunları bir makale haline getirip yayınlayabiliriz. Öncelikle bu kamuflajlarda kullanacağımız renkleri tanıtayım. Figür boyarken daima enamel, genelde de humbrol kullanıyorum. Boyalar; Matt 118-Tan Matt 29-Dark Earth Matt 160-German Camouflage Red Brown Matt 105-Marine Green Matt 63-Sand Matt 33-Siyah Testors mat beyaz. Buradaki siyah ve beyaz bazı ana renkleri acıp, ara renkler elde etmemize yarayacak. ![]() Boyaları tanıttıktan sonra, figürlerde uygulayacagım kamuflaj patternlerini anlatayım. Burada ayakta duran figürün parkası dot pattern, pantalonu ise Oak leaf İlkbahar patterni, oturan figür ise yine parkası dot pattern, pantalonu ise oak leaf B sonbahar patternine sahip olacak. Bu kamuflaj karmaşası savaşın sonuna dğru bircok SS tümeninde belirgin şekilde göze carpar. Hatta SS boyayacaksanız, alt ve üst kamuflajların özellikle farklı olmasına dikkat edin. Bu gerçekciliği artıracaktır. İlk aşamada; Ayakta duran figürün alt ve üst kamuflajlarındaki zemin rengi aynı olduğu için matt 29 ile boyadım. Oturan figürde ise parka aynı olmasına rağmen, pantalonundaki patternin zemin rengi diğerinden farklıydı. Bu rengi elde edebilmek için matt 160 ı mat beyaz ile 50/50 olmak üzere karıştırdım. Bu aşamadan sonra enamellerin kuruması için asgari 12 saat beklemek gerekir. Eger iyice kurumadan kuru fırca aşamasına geçilirse, fırca zemin boyasını kazıyacaktır. Reversible kısımları ise şimdilik boyamadım. İki parkanında diğer tarafı beyaz kamuflaja sahiptir. ![]() Düzenleyen judas |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
matt 160- german camouflage red brown
matt 105- marine green bunları düzeltiyorum ayhan...isim olarak bakılırsa başka boyalarla karıştırılabilir... |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Batur
matt 160- german camouflage red brown matt 105- marine green bunları düzeltiyorum ayhan...isim olarak bakılırsa başka boyalarla karıştırılabilir... Tabii bende nuh nebi den aklam bir humbrol boya katalogu oldugu için normal. Bende düzelttim yukarıdan... :D |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
SADAK taşıyıcı
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 86 |
![]() ![]() ![]() |
eline sağlık ,FİGÜRLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM.......
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |