Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Büyük Kedi Günlüğü | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 03:34 |
Noktalar için kullandığım enamel boyaların kurumasına müteakiben, dekal gelecek yerlere parlak vernik attım. Yaklaşık bir saat sonra dekalleri yerleştirdim. Daha sonra siyaha boyanacak yerleri boyadım. En son hali bu sekildedir.
Kolay gelsin herkese. Düzenleyen judas |
|
feed the troll
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 04:12 |
Daha sonra boyanacak yerleri siyaha boyadim demek istedin herhalde :)
Ellerine saglik cok güzel olmus.. Paletler nerede bu arada?? Birde su sol camurluktaki lamba ile ilgili bir sorum var sana, kablo yaptin mi onun icin?? Orjinal görüntüsü nasil, bilgin var mi?? Late Version Jagdpanther yapiyorum, emin olmak istedim, nasil olmasi gerektigi konusunda ;) |
|
judas
Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 05:54 |
Sagol Özgür.
Paletleri bu aşamada takacagım. Ben sanki gizli gibi hatırlıyordum. Birkac kitap karıstırınca atladığım ortaya cıktı kablo işini. Hatırlattıgın için sagol. Birseyler ayarlayayım ona. Orjinal görüntüsü bu Jagdpanterlerde, G şasesi kullanıldıgı için muhtemelen aynıdır. Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 07:01 |
Paletleri takıp, kediyi ayağa kaldırdım. :-)
Vinil paleti birleştirme yerinden japonladım. Bence en iyi yöntem bu. Eritme işleminde olan aksiliği telafi etmek pek mümkün olmuyor. Paleti gerdiktirdikten sonra, yine japonla paleti ortadaki yol tekerine sabitledim. Bu paletin agırlıkla çökme efektini verdi. Daha sonra Özgür ün hatırlattığı lamba kablosu işini hallettim. Ahşap kısımları boyadım. Kazma sapı, kürek kolu, üzüm çöpü gibi. Son hali budur. Kolay gelsin herkese... |
|
feed the troll
|
|
teomanK
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 09:07 |
Sayın Ayhan bey,modeliniz çok şık görünüyor.Yaptığınız çalışmalarla beni de özendiriyorsunuz,ben de bu aralar AFV grubuna yönelik çalışmalara başladım. Böyle güzel örnekler sunduğunuz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileklerimle saygılar sunarım.
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 16:12 |
Ellerine saglik Ayhan, gayet güzel olmus.. Kedi´yi eskitecek misin, yoksa böyle mi birakacaksin?? Bide aracin sag tarafinda, ahsap olan alet edavat kutusunu gördügüm kadariyla kamuflaj rengine boyamissin, ben bu kutuyu devamli ahsap rengine boyuyorum, orjinalindaki uygulama nasildi, bilgin var mi?? Balta, levye, cekme halatini siyaha mi boyadin? Fotodan mi öyle görünüyor? Ayrica nerde bu kedinin mg si :):)
Tekrar tebrikler, eline saglik.. :) |
|
judas
Gönderim Zamanı: 13/03/2006 Saat 17:45 |
Çok teşekkür ederim Teoman bey güzel sözleriniz için.
Özgür sende cok sağol. Kedi, eskiyecek şu an gıcır gıcır durduğuna bakma. Bugün zamanım olursa dökülmüş boya efekti ile başlatacagım eskitme aşamalarını. Ekipman konusunda belli bir standart yok. Tüm geç dönem tankların araç üstü ekipmanları (paletler ve cekme halatları da dahil)kamuflajla aynı renge boyanabiliyor. Ama modelin rengini tekzüdelikten kurtarmak için farklı renkler olursa o kadar iyi bence. Yani biraz modelcinin keyfine kalmış. Evet su an siyaha boyalılar. Son aşamada bunlara metalik eskitme yapacagım. Boylece metal görümününe kavuşacaklar. Mg yi son aşamada takacagım. Zaten bunu ayrıntılı bir makale haline getirip, hem modelsitesinden hemde ankaramaketten yayınla(t)mayı düşünüyorum. |
|
feed the troll
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 14/03/2006 Saat 05:11 |
Bugün biraz zaman bulup eskitmeye başladım.
Önce yine dökülmüş boya efekti ile giriştim makinaya. Fazla da boyasını dökmek istemedim, çünkü bunların cogu eylül-ekim döneminde yapılan yeni tanklarmış. Daha sonra humbrollda mat 29 u yol tekerlere ve paletlere %50 oranında acıp, yüksek basıncta püskürttüm. |
|
feed the troll
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 14/03/2006 Saat 05:13 |
Matt 29 un kurumasından sonra, modelin geneline parlak vernik atarak yağlı boya yıkama aşamasına gectim.
Artık genel yıkama yapmıyorum tekerler dışında. Bazı yerlere pas akıntılarını burnt sienna ile yaptım. Daha sonra tekerlere burnt sienna ve raw umber ile genel yıkama yaptım. Yeni denediğim boya dökülmesi -veya -soyulması- terimi daha uygun olur herhalde- tekerlerde iyi sonuc verdi. Son hali budur. Herkese kolay gelsin. |
|
feed the troll
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 14/03/2006 Saat 05:24 |
Parlak vernik?? Mat daha iyi sonuc vermez mi?? Tabi bu halde de gayet iyi görünüyor o ayri.. Birde vernik ne kadar zamanda kurudu ki, hemen yagli boya eskitmeye gectin?? Özel bir yöntem mi uyguluyorsun?? Peki yagli boyayi terebentinle mi inceltiyorsun?? Sirada ne var :)
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 14/03/2006 Saat 05:31 |
Matı, sadece modelin bitiminde kullanıyorum. Henüz bitmedi yani :). Daha kuru fırcalaması, metalik eskitmesi ve namluya ve saga sola isleme işleri var.
Vernik 30 ila 60 dk da tamamıyla kuruyor. Tinerle iyice acıp yüksek basıncta püskürttüğüm için cok ince bir katman oluyor. Bu da hemen kurumasını sağlıyor. Yaglı boya, evet terebentin. Bundan sonrası biraz karışık; ya panter d, ya tiger ya da jagdpanzer IV olacak. Veya dekal işini halledebilirsem ikiz kızkardeşler olan king tigerlar bekliyor. :D |
|
feed the troll
|
|
YODA
Üye Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2006 Saat 12:27 |
anladığım kadarı ile paletler maketin üzerinde iken boyandılar...rica etsem şu vinil paletleri nasıl boyadığınızı anlatırmısınız; teşekkürler.
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 14/03/2006 Saat 19:39 |
Orjinalini yazan: YODA
rica etsem şu vinil paletleri nasıl boyadığınızı anlatırmısınız; teşekkürler. Tavsiyem, vinil paletleri asla boyayıp gerdirmeyin tekerlere. Cunku boya gören vinilin sertleşme eğilimi oluyor. Ben burda paletleri boyamadım. Zaten siyahlardı ve üstünden o kadar eskitme aşaması gectikten sonra boyalı olup olmadıkları anlaşılmaz bile... Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 15/03/2006 Saat 00:27 |
Evveet,
Artık modelimizde mutlu sona yaklaşmaya başladım. Yaglı boyanın iyice kurumasından sonra sırada drybrush(kurufırcalama) vardı. Bunun için humbrolda mat 72 yi kullandım. Ucu küt 6 nolu fırcayı boyaya daldrdıktan sonra fazla boyayı alıyorum. Daha sonra fırca üzerinde kalanları da bir bez yardımıyla siliyorum. Modelin daha fazla ışık alabileceğini tahmin ettiğiniz yerlere bu kuru fırçayı sürüyorsunuz. Bu aşamadan sonra model böyle oldu. Kurufırçalama bittikten sonra sıra metalik eskitmedeydi. Bunun için de testorsun krom silverını %40 oranında siyahla karıştırıp ortaya çıkan daha koyu metalik rengi yine kuru fırça aracılığıyla modelin paletlerine, yol tekerlerine ve metalin metalle karşılaşıp eskiyebileceği yerlere sürdüm. Daha sonra pistoleye biraz mat siyah alıp namlu ve egzos cıkışlarına is yaptım. Bu da bitip metalik boyanın kurumasından sonra, tamiya nın buff ını 70/30 oranında alkolle açıp modele yüksek basıncta püskürttüm. Bunun şöyle bir faydası oldu, hem modele tozlu bir görünüm kazandırdı hemde kamuflajdaki renkleri biraz soldurup, gerçek renklerine biraz daha yaklaştırdı. Son durumu budur. Bundan sonra üstünde hala sırasını bekleyen yedek palet, çekme halatı gibi aksesuarları eskitip modelin üstüne sabitleyeceğim. En son aşamada ise mat vernik atıp modeli sona erdireceğim. Saygılarımla.... Düzenleyen judas |
|
feed the troll
|
|
judas
Gönderim Zamanı: 15/03/2006 Saat 00:29 |
|
|
feed the troll
|
|
Tuna
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 25/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Gönderim Zamanı: 15/03/2006 Saat 05:19 |
Elinize saglik.
|
|
Tuna Yesilkanarya
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 15/03/2006 Saat 06:43 |
Ellerine saglik Ayhan.. Cok güzel oldu, tebrikler ;)
|
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |