Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Hangi marka plastik model | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 06:42 |
Hakikaten bu konunun uzatılmaya değer bir yanı yok.
Ben tek tek ürünleri örnek göstermek istememiştim.Sadece imalatçıların kendi ülkelerindeki araçlara yaklaşımları fark yaratabilir diyorum.Nitekim sizinde güzelce tespit ettiğiniz,Doğu Avrupalı Mini Hobby ve Kopro'nun örnek ürünleride,üreticilerin ülkesinde bulunan,doğulu araçlar. |
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 07:03 |
Sayın Keşifçi,
Ben de önceleri sizin gibi düşünüyordum. Kendi ülkesinde üretilen bir aracın modeline daha çok özenir diye bir ön yargıya sahiptim. Ama Kürşat Bey'in dediği daha doğru. Elimdeki yaklaşık 120 uçak kitinde (72 ölçek) çok farklı markaların çok farklı kalite kitlerini gördüm. Mesela Revell Almanya'nın Bf109'unun (37 parça) P47'den (53 parça) daha az detaylı olması, Hasegewa'nın büyük umutla aldığım Zero'sunun hayal kırıklığı olması gibi... Zaten ortada on firma var ise, bir modele ait 3-5 kalıp var! Kalıplar elden ele dolasiyorr cogu zaman. Bence en iyi marka, yeni kaliplari en cok uretendir. Ama boyle olunca da fiyat yukselir. Bence en iyi markadan cok modelciye en uygun markayi soyleyebiliriz. Mesela yeni baslayanlara Revell, Italeri, Airfix, fiyat ve bulunma kolayligi acisindan uygun derim. Ama ustalastikca modelci daha secici olmali sanirim. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
yt40792
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
Gönderim Zamanı: 27/02/2006 Saat 18:21 |
Bence en iyi markadan cok modelciye en uygun markayi soyleyebiliriz. Mesela yeni baslayanlara Revell, Italeri, Airfix, fiyat ve bulunma kolayligi acisindan uygun derim. Ama ustalastikca modelci daha secici olmali sanirim.
İşte bende bu kelimeyi duymak istiyorum. Teşekkürler arkadaşlar. Yorumlar tecrübelerle verilmiş ama bazıları yanlı yorumlardı. Yinede her düşünceyi, her yorumu okudum. |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 28/02/2006 Saat 00:13 |
Yiğit Bey merhaba,
Dediğim gibi, hobiye yeni merak sarmış biriyseniz, hem fiyatı makul, hem kolay bulunan hem de kalitesi sizi tatmin edecek markaları seçmenizi tavsiye ederim. Revell, Italeri markalari, ayrica yerli üretici PM, size uygun olacaktir. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |