Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Off-Topic
 Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic
Mesaj icon Konu: yurtdışından sipariş Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   15 Sonraki >>
Yazar Mesaj
oy61
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/02/2006 Saat 04:10
Kargo bedelini gözde çok büyütmemek gerekiyor. Gül diken ilişkisi Birde ben toplu sipariş verip birim maliyet olarak bakıyorum alınanlara. Örneğin 48 ölçek bir jete kargo dahil 50 ytl harcanıyorsa bu makul bir fiyat.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
Atilla Sülün
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 579
Alıntı Atilla Sülün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/02/2006 Saat 07:46
ben de az önce hlj den sipariş verdim ya da verdiğimi sanıyorum. çünkü kredi kartı numarası falan istemedi. sal seçeneğini işaretledim. acaba kapıda nakit ödeme seçeneği mi var?????
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/02/2006 Saat 09:09
Bence sipariş heba olmuş....yurt dışı alışverişlerinde zannedersem kappıda ödeme olayı yok..
Tekrar dönüp inceleyiniz derim....kolay gelsin
Selamlar
IP
cemavci
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı cemavci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/02/2006 Saat 15:29
Arkadaşlar,
Edirne'de yaşıyorum ve yurtdışından kit siparişi vermek istiyorum. Sizce nasıl sorunlar yaşarım? Malum burası hudut kapısı ama giriş de zor, çıkış da. Bir de aradığım kit bizim envanterdeki GZPT/ZMA'lar.
Kitlink sitesinde fiyatı;
AFV Club NATO YPR-765 AIFV (25mm turret) 1/35 $23.95
AFV Club M113G/NATO Track for YPR765 1/35 $7.15
AFV Club Holland YPR765-PRI 25mm 1/35 $31.95
posta falan 88.27 $ civarında.
LuckyModel firmasında ise M113G/NATO Track hariç surface parcel 51.77 $ tutuyor.
Nasıl bu LuckyModel'deki amcalar sağlam mı?
Siparişi hangi metot ile vereyim?
Tamam çok soru oldu ama eminim yardımcı olacak nöbetçi bir arkadaş vardır.
Sevgiler, saygılar, bol maketli günler,
Cem AVCI
IP
USS Enterprise
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 730
Alıntı USS Enterprise Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/02/2006 Saat 02:00
Orjinalini yazan: Atilla Sülün

ben de az önce hlj den sipariş verdim ya da verdiğimi sanıyorum. çünkü kredi kartı numarası falan istemedi. sal seçeneğini işaretledim. acaba kapıda nakit ödeme seçeneği mi var?????

Size kargo dahil toplam rakami bir kac gun icinde mail atip Paypal ya da baska bir odeme yontemiyle odeme yapmanizi isteyecekler.

Bu arada benim Pacificfront siparisi geldi ( ki umidi kesmistim), Hannants ise kaybolduguna hukmedip tekrar gonderdi. Korkulu bekleyis simdilik yerini mutluluga birakti :)

Düzenleyen USS Enterprise
IP
Atilla Sülün
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Sülün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/02/2006 Saat 04:04
teşekkürler sayın uss enterprise.
IP
Flashback
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı Flashback Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/02/2006 Saat 04:05
Arkadaşlar lucky modelden sipariş verdiğim dragon shermanım postada kaybolmuş ama mail attım hemen gönderdiler oda kaybolursa yine mail atıcam oda kaybolursa yine falan falan :D
Tuna Onay
IP
Atilla Sülün
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Sülün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 05:58
sayın uss enterprise dediğiniz gibi mail geldi. fakat bende ingilizce olmadığı için hiçbir şey anlamadım. bu konuda bana kim yardım edebilir acaba? bir de paypal'in ne olduğunu soracaktım. şu anda bonus card kullanıyorum. bununla hlj den paypal ile alış veriş yapabilir miyim? bir de hlj den verilen siparişler kargoyla mı yoksa postayla mı geliyor? kargoyla geliyorsa hangisi. gerçi ben köyde oturuyorum. buraya ne kargo ne de posta geliyor ya hadi hayırlısı.

Düzenleyen Atilla Sülün
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1409
Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 06:32
Kim yardım edebilir diye sorana kadar mesajı buraya yapıştırsaydın belki de şimdiye kadar tercüme edilmiş olurdu!!!

Bari şimdi yap...
IP
yavozkan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 60
Alıntı yavozkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 07:12
Greatmodels den siparişimi vermiştim. USPS den "ship alert" adıyla bir mektup geldi.

Daha önce yurtdışından sipariş verenler belki garip karşılayabilir ve hatta gülebilir ama benim sormam lazım.

xxxxxxxx xx:xx/xx xxx (ev adresim)
ISPARTA, TR 32100

Burda TR Türkiyeye gelmesi için yeterli midir? TR yerine Türkiye yada TURKEY gibi birşey yazması gerekmez miydi? Pek içime sinmedi de o yüzden soruyorum.

Bir de gönderen adresi olarakta
SHIPPED FROM:
     HOBBY SUPPLIES
     8385 SO. ALLEN ST. SUITE #140
     SANDY, UT 84070

denmiş. Burda UT hangi ülkenin plaka kodu oluyor onu çıkaramadım. Bu da kıllandırdı.

Hayırlısı...

Düzenleyen yavozkan
Ha gayret!
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 08:10
"Tr" kısaltması Türkiye için kullanılır.
"UT" Utah
IP
USS Enterprise
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 730
Alıntı USS Enterprise Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 09:11
Orjinalini yazan: Atilla Sülün

sayın uss enterprise dediğiniz gibi mail geldi. fakat bende ingilizce olmadığı için hiçbir şey anlamadım. bu konuda bana kim yardım edebilir acaba? bir de paypal'in ne olduğunu soracaktım. şu anda bonus card kullanıyorum. bununla hlj den paypal ile alış veriş yapabilir miyim? bir de hlj den verilen siparişler kargoyla mı yoksa postayla mı geliyor? kargoyla geliyorsa hangisi. gerçi ben köyde oturuyorum. buraya ne kargo ne de posta geliyor ya hadi hayırlısı.

Atilla bey maili buraya basin, yardimci olalim...

Daha onceden olusturdugunuz bir PAYPAL hesabiniz yoksa Paypal ile odeme yapmaniz da uzun bir surectir. Paypal kredi kartinizla itl. alisveris yapmanizi saglayan bir araci kurumdur.

Sizin oraya ne kargo ne de posta geliyorsa zaten yapacak bir sey yok degil mi? :)

Ama HLJ'ninki postayla gelir, kargoyla degil
IP
Flashback
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı Flashback Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/02/2006 Saat 09:52
Şimdi Atilla bey aynen anlatıyorum kredi kartı ile hljden sipariş nasıl oluyor bende bonus card ile alışveriş yapıyorum neyse
1-BUY THIS seçeneğine tıklayın
2-Mail adresinizi girin ve formu doldurun
3-Tavsiyem shipping metod olarak ''SAL''
4-Son olarak en sağ üst köşede pay pal'ın altında''Please enter your credit card information by clicking here''yazıyor oraya tıklayıp kredi kartı bilgilerinizi girin ve Place your ordera basın bukadar.
emailinize şifre gönderiyorlar bununlada sipariş durumunu kontrol edebilirsiniz iyi alışverişler.
Tuna Onay
IP
Atilla Sülün
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Sülün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 07:22
gelen mail şudur:

Thank you very much for placing an order with HobbyLink Japan. This message is to confirm that we have received the following order and are now processing it.

Customer ID: 125762 (Atilla Sulun)

Shipping Address:
Atilla Sulun
Uzunguney Ilkogretim Okulu
Kozlu
Zonguldak 67600
Turkey

Shipping Method: SALSP

Order No.: 01014101
Item Code Item Name Quantity Price Extended Price
TAM14085 1/12 Full-View YZF-R1 Taira Racing 1 ¥2,300 ¥2,300
Merchandise Total: ¥2,300
Shipping Charge: Not Yet Determined
Total: ¥2,300

Please check your name, address and order information carefully. If there are any changes or corrections that need to be made, please resubmit your shipping address using the "Update Shipping Address" link in the account maintenance section at the left side of the main page on our web site .

Since you have indicated that you want to pay by money order or PayPal, we cannot tell you how much to pay until we know exactly what we can send you. We will calculate your total amount and contact you by e-mail as soon as everything from your order is available, you request a partial shipment, or two months have passed since the time you placed your order, and we make an initial shipment of available items. Do not send us any money until you have received this payment request from us.

Please note that you can check the status of your order, request shipments and make changes to it at any time by using our online order status system at http://www.hlj.com/cgi-local/status.cgi. In order to use this system to make changes to your order, you will be asked to input your customer ID. This is shown above, next to your name.

Alternately, you can check your order status by e-mail at any time by sending a blank e-mail to [email protected] from the e-mail address you have registered with us. Our servers will respond in a few minutes with an e-mail detailing the exact status of all your orders on file with us.

If you need to contact us about this order, please make sure that you include your customer ID and order number in your message to us. Thank you very much for shopping with HLJ!

ama buraya posta gelmediği için hiç uğraşmayayım mı? yani postadan arayıp haber vermezler mi ulaşamadık diye? sonra siparişi geri göndermesinler?
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 09:22
Paypal ile ödeme yapabilmeniz icin öncelikle paypal sitesine uye olmaniz gerekiyor. Uye kabul islemleri uzunca bir sure alabiliyor zira Turkiyeden basvuran uyelere bazen zorluklar cikartilabiliyor. Uyelik icin kredi kartinin yanisira hesap numaralariniz, gecerli adres bilgileri falan gerekiyor.
Bir sorun bakalım Western Union kabul ediyorlarmiymis?
En kolay ödeme sekli bu.
Postada ulasamadik gibilerinden bir olayla karsilasmassiniz. Eger taahhütlü gonderiyorlarsa ki bu en dogru gonderim sekli zaten elinize koli almaniz icin postane tarafindan imzali bir ihbarname gelecektir. Kolinin degeri ne olursa olsun belli bir gramajdan sonrasi ve icerigine gore her tur koli Topkapi gumruk postanesine gidiyor. Maalesef urununuz gelirse oradan alacaksiniz.
Urun ancak 1 ay icerisinde gumrukten alinmaz ise geldigi ulkeye geri gonderilir. Bu durumda karsi taraftan bir hak talep edemezsiniz. Kolinizin gelip gelmedigini paket postanesini arayarak da ogrenebilirsiniz. Genelde benim siparis ettigim koliler 10 ile 2 gun icerisinde geliyorlar.

Düzenleyen Moses
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2006 Saat 10:10

Thank you very much for placing an order with HobbyLink Japan. This message is to confirm that we have received the following order and are now processing it.

Customer ID: 125762 (Atilla Sulun)

Shipping Address:
Atilla Sulun
Kozlu
Zonguldak 67600
Turkey

Shipping Method: SALSP

Order No.: 01014101
Shipping Charge: Not Yet Determined

HLJ den alışveriş yaptığınız için teşekkür ederiz. Bu mesaj, aşağıdaki siparişinizi aldığımızı ve üstünde işlem yapmakta olduğumuzu teyid amacı ile gönderilmiştir.

Müşteri ID (no.): 125762 (Atilla Sulun)

Sevk Adresi:
Atilla Sulun
Kozlu
Zonguldak 67600
Turkey

Sevkiyat türü: SALSP

Sipariş No.: 01014101
Nakliye bedeli: Henüz belli değil

Please check your name, address and order information carefully. If there are any changes or corrections that need to be made, please resubmit your shipping address using the "Update Shipping Address" link in the account maintenance section at the left side of the main page on our web site .

Lütfen adınızı, adresinizi ve sipariş bilgilerinizi dikkatlice kontrol ediniz. Düzeltilmesi gereken bir yer varsa, bunu ana sayfamızın sol tarafındaki "Account Maintenance" bölümündeki "Update shipping address" linkini kullanarak yapabilirsiniz.

Since you have indicated that you want to pay by money order or PayPal, we cannot tell you how much to pay until we know exactly what we can send you. We will calculate your total amount and contact you by e-mail as soon as everything from your order is available, you request a partial shipment, or two months have passed since the time you placed your order, and we make an initial shipment of available items. Do not send us any money until you have received this payment request from us.

Ödemeyi Para kuponu veya Paypal ile yapmak istediğinizi belirttiğiniz için, tam olarak neyi gönderebileceğimiz belli olmadan size herhangi bir ödeme bedeli söyleyemiyoruz. Siparişiniz konusu malzemelerin tamamı hazır olunca; veya siz kısmi sevkiyat talep edince; veya siparişinizden itibaren 2 ay geçmiş ise; size e-mail ile durum bildirilecek ve o zamana kadar sevkiyat için toplanabilmiş malzemeler kısmi sevkiyat olarak size iletilecektir. Lütfen bizden bir e-mail almadan hiçbir ödeme yapmayın.

Please note that you can check the status of your order, request shipments and make changes to it at any time by using our online order status system at http://www.hlj.com/cgi-local/status.cgi. In order to use this system to make changes to your order, you will be asked to input your customer ID. This is shown above, next to your name.

http://www.hlj.com/cgi-local/status.cgi adresinden siparişinizin durumunu kontrol edebilir, veya isteklerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için sizden müşteri ID no.sunu girmeniz istenecektir. Bu numara yukarıda, isminizin yanında belirtilmiştir.

Alternately, you can check your order status by e-mail at any time by sending a blank e-mail to [email protected] from the e-mail address you have registered with us. Our servers will respond in a few minutes with an e-mail detailing the exact status of all your orders on file with us.

Veya, bize kaydolduğunuz e-mail adresinizden [email protected]'a başlıksız ve konusuz bir mesaj atarak e-mail ile siparişinizin durumunu öğrenebilirsiniz. Birkaç dakika içinde bizimle ilgili ne siparişiniz varsa tamamı mesaj ile size iletilecektir.

If you need to contact us about this order, please make sure that you include your customer ID and order number in your message to us. Thank you very much for shopping with HLJ!

Bu siparişinizle ilgili herhangi bir şekilde bizimle irtibata geçmek isterseniz, lütfen müşteri ID no.nuzu ve sipariş no.nuzu mesajınızda belirtiniz. HLJ ile alışveriş yaptığınız için teşekkür ederiz.
IP
Atilla Sülün
Üye
Üye
Simge

Alıntı Atilla Sülün Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/02/2006 Saat 05:38
korkut bey çok teşekkürler. yalnız bu hlj denen site kurumuş herlade. aradığım hiçbir şey yok.
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/02/2006 Saat 05:43
Bunu da İngilizce'ye çevirip onlara mı yollayayım??? :-D
IP
<< Önceki Sayfa   15 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder