Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Albatros DVa - 1/32 Wingnut Wings Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Konu: Albatros DVa - 1/32 Wingnut Wings
    Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 00:59

Biliyorum bu Albatros muhabbeti biraz baydy ama yapacak bir ?ey yok, wwi hevesi iyice artyyor bünyede :) Wingnut Wings Albatros'lary ile bütçeyi delik de?ik etme pahasyna devam edecek gibi görünüyor.

Bu sefer yapaca?ym model aslynda D2'den daha önce planlanmy?ty. Ancak sipari?ten elime geçen zamana kadar tüm a?amalar maksimum limitlerde gerçekle?ince, makede ba?lamak bu haftaya kaldy. Aslynda iyi de oldu, zira modelin fini?i ilk planlady?ym halinden çok fazla de?i?ti. O detaylara yeri gelince de?inece?im.

Model, 2009 yylynda wwi modelleri dünyasyna çok acayip bir giri? yapan genç bir firma olan Wingnut Wings'e ait. Bu firma Wingnut Films'in karde? firmasy. Yani Yeni Zelandaly yönetmen Peter Jackson'a ait bir firma. Peter abi wwi uçaklaryna oldukça merakly bir modelciymi?. Ancak durum "param var dur ben bi zevkime göre maket yaptyrayym" ?eklinde geli?memi? muhtemelen. Yine sahibi oldu?u The Vintage Aviator firmasynda sipari? üzerine wwi uçaklarynyn replikalaryny imal etmekte, orada kullandyklary tüm döküman ve bilgi birikimini modellerine yansytmakta. Modele özel olarak belirtmek gerekirse; Australian Memorial War Museum'da bulunan DVa, lazerle 3D modellenerek bu i?e ba?lanmy?. 3D i?lerinde zaten isim yapmy? bir firma ( Lotr serisi vs.) olarak, oldukça iyi bir i? çykardyklary ortada.

Kitapçy?yn kapa?yndan bu i?i ne kadar ciddiye aldyklary da anla?ylyyor zaten. WnW firmasy, sahibinden tasarymcysyna, depocusuna kadar wwi modelcisi ve meraklysy oldu?undan, ortaya çykan ürün neticesinde her a?amada zevkli bir yapym olaca?yny tahmin etmek zor de?il.

Modele gösterilen özene bir örnek vermek gerekirse ; yukaryda görüldü?ü gibi, kutu içindeki boyama ?emalaryna göre uça?a takmanyz gereken pervanenin ismi, cismi çerçevede yazmakta. Bu ve benzeri aly?ylmadyk ho?luklar bol miktarda mevcut.

Düzenleyen Holy Diver - 07/04/2011 Saat 01:07

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 00:59

Mercedes DIII motorunun bulundu?u çerçeve ise yukaryda görüldü?ü gibi versiyonlaryna göre ayrylmy?. DV'lerde kullanylmayan 160 beygirlik parçalar ise DII ve DIII'lerin gelece?i umudu ye?ertse de firmanyn çok net bir açyklamasy var; piyasada makul bir modeli bulunan uçaklary yapmayaca?yz ?eklinde. A?a?yda çerçevenin devamy;

Neyse makede geçeyim, bu arada yine yazysyny yazarken kopyala, yapy?tyr yapmak için uzunca yazdym :D

Yç kysmyn ah?ap kysymlaryyla ba?ladym.

Zemin olarak yine açyk krem gibi bir kary?ym akrilik boya üzerine ya?ly boya olarak tüm parçalary tamamladym. Bir kaç gün kurumasy için kenara kaldyrdym.

Saat geç olmu?, yazym hatasy varsa affola :)

IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 01:03
Yazym hatasy yoktu sanyrym, sen devam et yazmaya, okuyoruz :)
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 01:08
Uça?y ba?larsam yazmaya, sykylyp kaçmak yok ama :)

IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 01:10
Fena gaz durumu:) ?u Zero'dan kurtulayym ben de giri?eyim ciddi konulara:)
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 11:19
Millet seri üretime geçmi? resmen....:)
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 11:52
Eyvaaaaaaaaaah! Ya abi bana garezin nedir? Tam kendi küvetimde çyrpynmaya ba?lyyorum ne ?evk byrakyyorsun ne bir?ey insanda. Yapmyyorum maket anastasya kinski... Ynsan bu kadar my demoralize edilir yahu. Ben gidip sucuklu yumurta yiyim...
Consume Ergo Sum
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 385
Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 11:58
Orjinalini yazan: Jolly Roger

Eyvaaaaaaaaaah! Ya abi bana garezin nedir? Tam kendi küvetimde çyrpynmaya ba?lyyorum ne ?evk byrakyyorsun ne bir?ey insanda. Yapmyyorum maket anastasya kinski... Ynsan bu kadar my demoralize edilir yahu. Ben gidip sucuklu yumurta yiyim...

2 tanede benim için kyrarmysynyz ?
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 15:28
Ne demek? Buyrun.
Consume Ergo Sum
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 15:35
32 ölçek bu Yalym Bey, do?al olarak "kalbim seni iknor etti" demeniz gerekirdi. Havalardan mydyr nedir komple delirdik :)

IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 15:58
Olsun abi, sana her ölçek mübah. Ayryca Albatros'da ölçek farketmez. Hepsi kalbimde yaradyr. 144'ü var almaya cesaret edemiyorum...
Consume Ergo Sum
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/04/2011 Saat 18:08
Sponsor olsam Yalym 144 için, çok pahalymydyr...Ama yapacaksyn :)
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/04/2011 Saat 00:22
Uçak Türk olaca?yndan, modelciyi u?ra?tyracak noktalaryn olmamasy beklenemezdi zaten :) Birinci a?ama; DII'de yapty?ym ?ekilde ikinci bir radyatör üretmek.

Kiti tasarlayan yüce insanlar, Teves&Braun ve Daimler-Mercedes marka radyatörlerin ikisini de koymu?lar. Buraya kadar gayet güzel ama bizim uçakta iki adet T&B radyatör bulunmakta. Radyatörlerin kasalary ayny olmasyna ra?men, Mercedes radyatör, kanat alty kysmynda hava akymyny kontrol amaçly kanatçyklara, kanat üstünde ise yzgarasyz ve baya?y yüksek bir yapyya sahip. Bu noktada elimde en kötü ihtimalle iki kasa var bir ?ekilde uyduraca?yz diyerek Dremel ve muhtelif frezeleme uçlary ile giri?tim üst kanata.

Sonuç bekledi?imden daha iyi oldu diyebilirim. Bir kysym macun ve fazlasyyla zympara i?ini göze almy?tym. Macun ve az zymparayla i?i kotardym.

Oturma testleri bitince referanslary bir kez daha kontrol ettim. Kanat üstündeki kulaklary yapmaya gerek yokmu? :) Her ?ey bitti?inde son olarak, dört küçük levhayla kanatlara vidalanmy? görüntüsü verilebilirdi. Sa?lyk olsun diyelim, devam :)

Bizim uça?yn T&B radyatörlerle donatylmy? olmasyna açykçasy ?a?yrdym. Hayyr, hangi seride bu radyatörlerin kullanyldy?yny bildi?imden de?il, yapmasy daha kolay olanyn bizim uçakta bulunmasyndan dolayy ?a?yrdym :) Yine DII'de kullandy?ym yöntem olan ev yapymy asit eritme için i?e giri?tim. Inkscape marifetiyle çizimleri hazyrladyktan sonra, aralara geni? molalar vererek, yakla?yk be?inci denemede gayet iyi netice aldym.

Aralarynda gözle görülebilir bir fark olu?aca?yndan, her iki radyatörü de eritti?im bakyr levhayla kaplayaca?ym. Yava? yava? kasalary zymparalayyp, levhalara aly?tyrmaya ba?ladym.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/04/2011 Saat 00:22
A?amalar arasy mola verdi?imde ba?ka noktalara e?iliyorum, motor da bunlardan biri.
WnW yüce insanlary sübaplaryn üstündeki yaylary detay olarak vermi? olmasyna ra?men, biraz belirginle?tirmek için bakyr tel sardym.

Eskitmesiz temiz boyasyny atyp, montajyny yaparak ilerliyorum. Bujilere giden ve distribütörden çykan kablolar için gerekli altyapy çaly?masyny tamamladym, birinci kabloyu bujiye ba?ladym, kaldy on bir. Çe?itli boru ve kablo kalabaly?y ile tamamlanyp, eskitilecek. Makina adam gibi foto çekmemekte direndi. O yüzden çamur kyvamynda son bir fotoyla mesajy bitireyim.

IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/04/2011 Saat 02:03
Izgaralar olmu?, resine de gerek kalmamy?, zaten bu etki de yakalanamazdy dökümle.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/04/2011 Saat 10:55
Evet dökümden evvel denemekte fayda varmy?, daha çok sindi içime. Kalybyydy, ölçüsüydü daha çok u?ra?tyracakty.

IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/04/2011 Saat 21:54
Orjinalini yazan: erhntly

Sponsor olsam Yalym 144 için, çok pahalymydyr...Ama yapacaksyn :)

20€ civary. Yaparym da bir daha beni nereden toplarsynyz onu bilemem.
Consume Ergo Sum
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/04/2011 Saat 23:57
Çe?itli yakyt, hava ve su borulary ekledim. Kokpitten ve yakyt tankyndan gelecek boru ve telleri vb. gövde montajy syrasynda yapyp, üzerine yerle?ece?i bölgeyle birlikte eskitece?im. ?imdilik bu halde kenara alyyorum. Syrada kokpit ve yakyt tanky var.

IP
Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04