Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: KV-2 (PST-1/72) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
erhntly
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Konu: KV-2 (PST-1/72)
    Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 14:05
Muhtemelen o tarihlerde çok da hedef küçültme amacy güdülmemi?ti, bu tankyn bu ?ekilde dizayny için ben fazla da mantykly bir açyklama bilmiyorum aslynda :)

Kit PST tarafyndan üretilmi?, 3 renkli plasti?e sahip, KV serisi için ayny olan alt takymlar beyaz renkli plasti?e basylmy?, bu plastik kalyn ve yumu?ak, i?lenmesi, temizli?i dikkat istiyor.

KV-2 ye özel parçalar ye?il plastikte. Normalden ince ve sert plasti?e basylmy?, gerçe?e yakyn bir incelik sa?lyyor.

Paletler siyah plasti?e basylmy?, alt ve üst kysymlar tek parça, yanlar bakla bakla montajlanyyor. Benim kitte fazla bir çapak yoktu ama kimileri daha ?anssyzmy?.

Özünde ortanyn üstünde bir kalyp kalitesine sahip oldu?unu dü?ünüyorum.

A?a?yda tahmini 3 yyl önce montajy tamamlanmy? (ve unutulmu?) kitin görüntüleri var.

Paletin tek parça olan üst kysmyny bu araçlara seksilik katty?yny dü?ündü?üm sarkyklyk efektini vermek için e?ip bükerken birkaç yerinden kyrylmasy, plasti?in ne kadar esnek oldu?unu gösteriyor.

Yanlardaki tutamaçlaryn birini kaybedip di?erlerinin de gerçekçi olmady?yny kendime inandyrdyktan sonra, telden bükme i?ine geçtim, biraz da yamuk olsun dedim. Ama emin de?ilim o kulplar bu ?ekilde yamulabilirmiydi...

Araç tamamlanmy? durumda ancak imrendim, hikayesi ile yazayym dedim. Siz bu kite dün ba?lady?ymy ve bugün montajymy bitirdi?imi varsayyn...:)

IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 19:49
Selamlar
tamamlanmy? yhalinde varmydyr bilmiyorum ama taretin üzerindeki tutamaklaryn deliklerinde bo?luklar kalmy? bunlary doldurmak fena olmaz.Bu arada markasy ne bunun?
Rivet Making Academy
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 21:49
Gökçe, kit PST firmasyna ait. Memleketimize toplu halde ithal edilen nadir do?u bloku markalaryndan biri.

Deliklerin büyüklü?ü ilk monte edilen kalynca tellerden kaynaklanyyor, ölçe?e göre ölçekdy?y kalynca de?i?tirmi?tim. Sonradan etrafyny kaynak izleri gibi rötu?ladym biraz.

Kit uzun süre boyanmadan beklemesi (çyplak resimlerde kenarlarda toz katmanlary belli oluyor) sonrasy boya konusunda da enamel bazly boyalardan akriliklere dönmeye karar verdim ve ilk olarak bu tankta vallejo akriliklerini denedim... O anda malzeme eksikliklerim nedeni ile astar gümü? renginde atyldy, a?a?ydaki resimde paletler henüz astar renginde :)

Bu arada vallejolary tercih nedenim, okudu?um kritiklerde airbrush için çok tercih edilmese de, özellikle küçük alanlarda fyrça ile çok ba?aryly sonuçlar verdi?i ?eklindeki yorumlardy. Ben de küçük alanlarda boyama yapyyorum dedim. Ylginç olan kutulary ayny ve çok kullany?ly ama, bir boyadaki ölçü di?er boyada tutmuyor, kimi çok syvy kimi çok katy, kimi tek katta üstelik astarsyz zaminde tutunup kapatyyor, kimisi ömür törpüsü...hepsinin huyuna göre davranmaly. Ama fyrça ile boyuyorum ve benim için tatmin edici sonuçlary var...
Boyama 2-3 ay öncesine ait sanyrym :)

IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/03/2011 Saat 22:40
Devamynda, dekal a?amasyna geldi araç,

Bir yandan da Kerem Özkyr la muhabbetteyiz, napyyorsun abi, Kv 2 ye dekal yapyyorum , arada u?ra?yrken dekal ile, o da abi bo?ver dekali be? para etmez ben beyaz boya ile yaptym sen de öyle yap diyor. Ben de byyyk altyndan gülüyorum beceriksiz Kerem bir dekali dümdüz duvara oturtamamy? diye, bu arada dekal ka?ydyndan ayrylyyor, ortada ?effaf olmasy gerek kysymyn yarysy sary, zar gibi olmasy gereken katman tam bir mu?amba, bir de hooop ince uzun yazy rulo oluverdi...açana kadar parçalanyverdi.. Ve Kerem haklyymy?.. gazyna da geldim o an elime fyrça alyp bozuk bir ?ekilde rusça yazyverdim. artyk orda ne yazyyorsa...

IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 08:17
Dekal ile u?ra?maman bence daha iyi olmu? ne de olsa Rys usulü bu yazy çok da muntazam olmasyna gerek yok...
Rivet Making Academy
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 10:21
"C"'den sonraki "N" (Rusça'daki "i") böyle mi olacakty ters mi?
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 12:47
Sevgili Witzland, yazdyktan sonra farkettim, göz gördü ters oldu?unu ama beyin bildi?i N yi emretti ellere :) di?er taraftaki do?ru yani ters....

Bu arada az çok rusçayy bildi?inizi dü?ündüm, ne yazyyor orada :)

Düzenleyen erhntly - 11/03/2011 Saat 12:47
IP
skytrain
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 59
Alıntı skytrain Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:13
"Güçlü/Kudretli" yazyyor
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:13
E tabii, yyllaryn aly?kanly?y "N" yazmak. Ben de ü?enmeyip maket yapsam, bir de decal kullanmayyp üzerine yazsam da tek eksi?i "N"nin ters olmasy olsa :)

"Güçlü" yazyyormu?. Gayet yerinde bir tespit :) 152 mm top ve o zyrh ile...
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:16
...ki zaten Skytrain de belirtmi? ben gönderene kadar :) Ofiste bugunlerde az i?in var herhalde çok gevezelik ediyorum :)
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:24
Ben daha devrimci i?i bir mesaj beklerken, çyka çyka harcy alem bir syfat çykty :) Ysim verecek "milli hayvan" sykyntysy my varmy? ki adamlar güçlü ile geçi?tirmi? :)) Neyse ben fazla sulandyrmadan kaçayym, eline sa?lyk Erhan.

IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:29
Rahmi ben de daha bir oturakly anlam bekliyordum açykçasy, ne biliyim en son biz vurduk, son vuran iyi vurur, Naziler Berline falan gibi.

sevgili skytrain ve witzland te?ekkür ederim, benzeri bir çaly?mayy (ki sanyrym bundan sonraki tüm rus araçlarynda beyaz boyaya elim gider) sizlere dany?yp güzel sloganlarla yapmayy dü?ünüyorum.
IP
skytrain
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı skytrain Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:40
ZA STALINA! (Stalin U?runa) ve ZA RODINU! (Vatan U?runa) çok popülerdir ayryca VPERED! (Ileri) de çok kullanylyr
Saygylar
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:41
Orjinalini yazan: erhntly

Rahmi ben de daha bir oturakly anlam bekliyordum açykçasy, ne biliyim en son biz vurduk, son vuran iyi vurur, Naziler Berline falan gibi.

Ne yaptyn abi, oldu olacak "Bere dü?mez yere, TANKÇI" felan yazsalarmy?. :))

Tabur alanynda tankçylar bu sloganla yaldyr yaldyr yanymyza geliyolardy da çok dokunuyodu bana. ühü ühhhüüü. (piyade idim o yüzden a?lyyorum)
O siyah berenin havasy çok ba?kaydy yaw.
IP
skytrain
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı skytrain Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:46
Biraz daha a?yr isterseniz SMERT NEMETSKO-FA?ISTSKIH ZAHVATCHIKOV Alman Fa?ist Y?galcilerine Ölüm) olabilir
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 13:55
Bu sloganlary bir sonraki projede mutlaka de?erlendirmeli, uzuuuun sloganlar için geniiiiiii? yüzeyli bir araç bakynalym öncelikle :)

Burak, arkamyzdan siz piyadelerin karaba?lar dedi?ini de çok duydum :)
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 14:36
Hazyr konusu açylmy?ken, a?a?ydaki yazynyn anlamy nedir acaba.

IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 15:04
Timo?enko. Birinin soyady. Ölmü? askerlerin veya tarihe geçmi? ki?ilerin adlaryny yazdyklary oluyordu.
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04