![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12/10/2010 Saat 10:36 |
Merhabalar
Syradaki maketim 1/32 Hasegawa F-86F-40 oldu. Maketi bir arkada?ym bana verdi. Ona da bir tanydy?y 3te1'ini (a?a?y yukary) yapyp boyayarak vermi?. Ylk resimleri a?a?yda. Yapym planyna bakarak yapy?tyrylan parçalarda eksik yer olup olmady?yny kontrol ettikten sonra sökme gerektirmeyen yerleri byrakarak di?er parçalary söktüm. Sökülen yerler kokpit, hava aly?y, ön gövde ve slatlar. Bu ak?am hidrolik fren ya?y alarak boyaly parçalary içine yatyraca?ym. Ardyndan temizleyip makete ba?larym. Kit oldukça güzel. Kokpit kabartma. (biraz ekleme yapmam gerekecek sanyrym). Makineli tüfekler ve yuvalary açyk verilmi?. Flaplar, slatlar ve hava frenleri de açyk konumda yapylabiliyor. Detay çizgileri dy?a :( Ama çevirmek için u?ra?mayaca?ym :)))) Yni? takymlaryna biraz detay ekleyebilirim. Kitten ayryca motor da çykyyor ve oldukça detayly. Firma motor kablolaryny da kutuya dahil etmi?. Parçalary yapy?tyryp kabloyu gösterilen ölçülerde keserek (içi bo? hortum ?eklinde bu kablo) parçalaryn uçlaryna geçirmeniz yeterli oluyor. Decaller çok eski ve biraz zarar görmü?. Kurtarmaya çaly?aca?ym. Temel bilgiler bunlar ?imdilik. Burda iki ?ey için yardym isteyebilirim F-86'lar hakkynda bilgisi olan arkada?lardan.... 1- Bu maketi TuAF yapabilmek için öncelikle kanatlary geni?letmek gerekiyor sanyrym. Detay hakkynda bilgisi olanlardan yardym rica ederim :) 2- Servis dekalleri kullanylyyormu? Kullanylyyorsa bunlar Türkçe'mi? Yanytlarynyzy merakla bekliyorum :) Te?ekkürler. Ve resimler; ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
LooseCannon
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Sertaç selam, Mayys yary?masyna yeti?irse senin uçak benimkine karde? gelecek demektir;
Kanat için sanyrym ekteki çizim ba?langyç noktasy te?kil edebilecek nitelikte. Ön cama bir formül dü?ündün mü? ![]() Düzenleyen LooseCannon - 12/10/2010 Saat 18:46 |
|
It is generally inadvisable to eject directly over the area you just bombed
|
|
![]() |
|
LooseCannon
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada F40 kanady sana lazym olandan oldukça uzun, uçlardan da bir miktar kyrpman lazym.
Sendeki kanat bu sanyrsam; ![]() Düzenleyen LooseCannon - 12/10/2010 Saat 18:47 |
|
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Buradan anlatmak daha kolay olacak.
![]() Kyrmyzy kysmy uçuruyorsun, ye?il kysmy doldurup slatlary iptal ediyorsun, sary kysmy ekliyorsun. 6-3 denmesinin sebebi o ekin kanat kökünde 6, ucunda ise 3 inç çykmasy. Artyk santime çevirip 32ye bölersin:) Bu arada dikey stab, gövde filan derken bir araba daha tadilat i?i var haberin ola. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Çok te?ekkürler arkada?lar ilginize. Dün foruma yazdykdan sonra bende bu detay çizimlerini buldum nette :)
Ufuk Dikey stab falan demi?sin o da my farkly? Kimse bahsetmemi?ti bundan bana :( Kanopi derdi falan da var... Neyse dert etmeyiniz artyk lütfen... Çünkü kutudan çykan Japon hava kuvvetlerini yapmaya arar verdim :) Yine de çok te?ekkürler. Zahmet verdim size de. Bu kadar fazla tadilat dü?ünmemi?tim... Yapylamaz de?il ama o kadar u?ra?mak istemiyorum. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
LooseCannon
![]() ![]() ![]() |
Dikeyde ?ekilden ziyade panel detay farky var. Gövde de bir araba kapak,delik ve kutunun yeri de?i?ik. Esas ciddi problem senin de belirtti?in gibi kanopi, Hasegawa'nyn kanopisi ?eklen form olarak gerçe?i yansytmamakta. Windshield için 48'de tadilat vardy V ?ekli için ama 32'de yok sanyrsam.
Neyse dedi?in gibi Japon yap bitsin gitsin:) |
|
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Evet... Artyk Japon olacak. Kokpite ba?ladym bile...
|
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Parçalary hidrolik ya?yn içinden çykartarak sabunlu su ile temizledim. Plasti?in rengi ortaya çykty.
Kanatlarda çok kalyn boya oldu?u için sonuç alamayynca tekrar yatyrdym hidroli?e... ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Haftasonunu ya?murdan dolayy evde geçirdik :) E tabi durum böyle olunca da ful imalat oldu :)))
Ylk olarak F-86'my detaylandyrmaya giri?tim. Kokpitte eksik olan parçalary tamamlamaya çaly?tym. Resimlerle beraber açyklamaya çaly?ayym sizlere... Ylk olarak ön panelde eksik olan kanopi açma kolunu ve yanynda ki iki kolu yaptym. Sonrasynda yan panelde eksik olan çykyntyly dü?meyi ve üstünde üç adet daha dü?me bulunan üçgen bölmeyi tamamladym. Ve yine ince bakyr tel'den kyvrymly kabloyu yaptym. ![]() Kokpitte çaly?maya devam. Yine eksik kablolar ve çevirmeli kollar tamamlandy. Sonrasynda koltu?a geçtim. Orjinal koltuk foto?raflaryny inceledi?imde farklylyklar gördüm. Öncelikle kafalyk alty bo? ve net olarak üç adet metal çubuk görünüyordu. Bende hemen orda bir kare alan kesip gerekli olan çubuklary ekleyerek (bakyr telden) o görünümü yakalamaya çaly?tym. ![]() Koltu?a devam... Önce kolluk yanlarynda ki korumalyk parçalaryny ekledim. Yan korumalyklar düz çykyyordu. Keserek yarym yuvarlak parça ile düzelttim. Ardyndan yan tarafa uzanan destek gibi görünümlü çerçeveyi ekledim. Sonrasynda fyrlatma kollaryny tamamladym. Ve minderler. Minder için eski pistole kutusunun tabanynda ki süngerimsi malzemeyi kullandym. ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Kokpitin boyanmy? hali. Genel bir görünüm.
![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Kokpitin boyanmy? ve bitmi? hali. Bir tek i? olarak ön panel boyamasy ve koltuk kemerleri kaldy.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Badici?im ellerine sa?lyk , koltuk minderinin kuma? dokusunu çok güzel vermi?sin , sünger malzeme iyi olmu?
bu arada artyk konu ba?lyklaryna 1/32 falan yazmana gerek yok ne de olsa Sertaç=1/32 ve 1/24 olarak bilinmektesin camiamyzda... |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler Gökçe'cim :) Sünger malzeme tesadüfen aklyma geldi. Deneyeyim dedim bakalym nasyl olcak diye ho?uma da gitti :))
Demek o kadar yer ettim akyllarda artyk :) |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Koltuk kemerleri ile devam ediyorum. öncelikle syrt kemerlerini bitirdim. Yine ayny sünger malzemeyi ince ince keserek kemerleri olu?turdum. Sonra ince bakyr tel ile tokalary yaptym. Artyk alt kemerler ile devam edece?im kokpite.
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Dün ak?am koltu?u bitirdim. Alt kemerleri de yine ayny yöntemle tamamladym. Ardyndan oksijen hortumunu yanyndaki kabloyu da eklyip koltu?u bitirmi? oldum. Kokpite ön panelin boyanmasy ile devam edece?im. Göstergeleri boyadyktan sonra kokpit tamamen bitmi? olacak ve montaja devam.
Kabloyu bakyrtelden yaptym. Oksijen kablosunu da bakyrtelin etrafyna daha ince olan di?er teli sararak olu?turdum. ?ekil de verdikten sonra koltu?a ekleyip boyadym. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
lterlemez
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() ![]() ![]() |
Süper ince i?ler, ellerinize sa?lyk.
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |