Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Jaguar Mk. II | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Konu: Jaguar Mk. II Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 03:40 |
Efendim firsat buldukca araba olayimiza devam ediyoruz.
Jaguar guzelce boyandi, parlatildi vs. sira geldi citaydi, bare netal foildi, ivirdi zivirdi islere Interioru seyettik, mutluyuz, guzel oldu kanaatindeyim. Zemin halilari typhoon'un stoklardan asirilmak suretiyle elde edildi. Tesekkur ederim: Koltuklar resimlerde gorundugu kadar kirmizi degil aslinda. Tamiya X-7 ve XF-7 bire bir karistirilarak elde ettigim saten boyaya tabancanin icinde tek bir damla X-18 semi-gloss black kattim, daha bir bordoya yakinlar: Akabinde de siyah yagliboyayi cok cok incelterek cook hafif bir wash yaptim. Surucu koltugundaki efektten memnunum ama ondan daha once yaptigim on koltukta cok kacti. Ayari tutturana kadar olur oyle kazalar deyip devam ettim tabii: |
|
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 03:45 |
Interior'un genel gorunumu (daha sonra kapi kollari falan da chrome silverla boyandi:
Tabii dayanamayip jantlari ve lastikleri takip hemen genel gorunusu bi toparladim. Ben acayip seviyorum bu tasarimi, anlatamam Jantlar hakikaten de acayip. Sol on kapida bir hasar falan yok, resimde oyle cikmis |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 03:55 |
Radyatörü son gorusumuz:
Yarin citalar ve cam citalari cakilacak. Bu arada tamiyadan cikan metal citalar hakkinda bir uyari: Bir defa modele aktarmasi cok zor. Citanin yapiskani yetersiz, ama transfer kagidininki acaip kuvvetli. Alttaki boyanin cok iyi doyurulmus, astari, cilasi, verniginin tam olmasinda fayda var. Ancak bununla da bitmiyor. Citayi bir sekilde modele aktardiktan sonra cita katiyetle saglikli yapismiyor. Dun aksam typhoon'la ugrastik, kafayi ciziyorduk. 1/700 photoetch deneyimim olmasina ragmen aklim uctu. ama cozumu typhoon guzel buldu. Cita yerine bir sekilde yerlestirildikten sonra ince bir fircanin ucuyla cok cok az Future tatbik ettik citaya. Future ince oldugu icin herhangi bir kabalik olusmadi. Bir kac dakika sonra bir kurdanla citaya bastirarak yapistirabildik. Ama sakinola Future surdukten sonra dalip, kulak temizleme comaginla bastirmaya kalkmayin. Butun tuyleri modele transfer edersiniz Daha sonra typhoon'u oyalamak icin eline bir Tamiya Modeling Wax tutusturdum. Sahane kokuyor ve gercek araba cilasi gibi parlatiyor ama onun gibi boyayi zedelemiyor. Typhoon ne bulduysa parlatmaya giristi Ilerledikce devam edecegiz tabii Her turlu yorum, gorus, oneriyi beklerim |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 05:22 |
Çıtaları yapıştırmak için boyanın kendisini de kullanmak mümkün.Çıtaya gövde ile aynı eğim verilip, altına gövde boyasından sürüp gövdeye oturtulur. Gayet te güzel tutuyor.
Tabii Humbrol Clear Fix veya Testors Clear Cement kullanmak ta mümkün, ama boya kullanınca dışarı taşma bile olsa pek farkedilmiyor. |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 05:34 |
Orjinalini yazan: USS Enterprise
Typhoon ne bulduysa parlatmaya giristi Ilerledikce devam edecegiz tabii Her turlu yorum, gorus, oneriyi beklerim 1-Typhoon Tigermeet otomobili bize göstermedi . 2-Torpido üzerindeki halı orjinalde var mı? Yoksa bir iki bozuk para da koy bari. 3-Senin modelleri de bakınca anlıyacağız artık,sol ön çamurluğa basmışın parmağı .1200 kum zımprara+sabunlu su yada compaund ile gider 4- Lacivert boyana talibim göre ,göre imrendim 5- Benim Ferrari Arno'nun kırmızı koltuğundaki eskitmeyi sevmemiştin,kurşun kalem vs diyordun ,uygulasan ? Düzenleyen Tamer Özkan |
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 06:19 |
Göstergelerin üzerindeki halı Jaguar'a yakışmıyor.Aracı biraz ucuz gösterdi.Onun haricinde hoş bir model.
Tamiya Wax'a gelince badem yağı gibi kokuyor.Acaba badem yağı ve Wax arasında bir yakınlık var mı diye merak ediyorum? |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
z edition
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 223 |
Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 06:55 |
bencede gaösterge üzeri halı taksici işi gibi durmuş ama diğer kısımlar şahane özellikle göğsün orta kısmı teypo havalandırma v.s. çok hoş detaylar olmuş.
peki resimde görülen gri, siyah chevy ne zaman görücüye çıkar hazır cilayıda yemiş daha ne bekliyorki. ben cilanın parlatma potansiyelini seviyorum ama sanki hem bir süre sonra parlaklığı gidiyor hemde o cila araca eksta toz çekiyor. |
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 30/10/2005 Saat 10:21 |
Simdiye kadar arkadaslarin degindigi hali haricinde iyi gidiyor.Parlamis halini gorelim birde
|
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 21:36 |
Kolay gelsin kardeşim.
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:01 |
Tayfun'um kızma ama ben çok beğendim tablo üstü halıyı. Bu sebeple şu tekliflerimi mazur gör:
1. Boncuktan "Maşallah" yapıp aynaya asmak lazım. 2. Kapı kolunun üstüne "Bismillah" yazısı şart. 3. "Niğdeli Jaguar'cılar Cemiyeti" tabelasını da arka cama iliştirdin mi, üfff. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:15 |
Bagajada "miras kaldı noolmuş?" yazsın.
|
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:17 |
Orjinalini yazan: Tamer Özkan
1-Typhoon Tigermeet otomobili bize göstermedi . 2-Torpido üzerindeki halı orjinalde var mı? Yoksa bir iki bozuk para da koy bari. 3-Senin modelleri de bakınca anlıyacağız artık,sol ön çamurluğa basmışın parmağı .1200 kum zımprara+sabunlu su yada compaund ile gider 4- Lacivert boyana talibim göre ,göre imrendim 5- Benim Ferrari Arno'nun kırmızı koltuğundaki eskitmeyi sevmemiştin,kurşun kalem vs diyordun ,uygulasan ? Hehe, Tamer'e cevap verdik mi tahmin ediyorum herkese cevap verilmis olur. 1- Tigermeet araba cok acaip. Once boyasini duzelteyim dedim, sonra kiyamadim 2- Hali olayi soyledir: Orada da aslinda ahsap dokulu dekal cikiyor. Fakat biz dekali hakladik. Once siyah hali koydum, araba kösüldü. Bunun uzerine kirmizi halilar serdim ama size yaranamadim Soker siyah boya atarim bu aksam 3- O parmak izi sadece cilanin uzerinde. Tozsuz bezle silinince gitti. 4- Lacivert boya yarim kilo daha var hacım. Emret, indireyim hemen 5- Koltuk eskitmesini soyledigim gibi ilk koltukta cok kacti ama digerleri istedigim kivamda oldu. Model genel olarak hic fena durmuyor aslinda. Typhoon da begendi. Ama biz foto cekme ozurlu oldugumuzdan model gulyabani gibi cikiyor. Neyse onu da ogrenecez artik |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:19 |
Orjinalini yazan: z edition
peki resimde görülen gri, siyah chevy ne zaman görücüye çıkar hazır cilayıda yemiş daha ne bekliyorki. Cikmaz, zira kendisi die-cast. |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:21 |
Eee günümüzde iyi modelci olmak yetmiyor,komplike olmak şart.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:24 |
Birde bana neden yollanan fotoğraflara yorum yapmıyorsun dersin Tayfunum .
|
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:30 |
Orjinalini yazan: carlgustav
Tayfun'um kızma ama ben çok beğendim tablo üstü halıyı. Bu sebeple şu tekliflerimi mazur gör: 1. Boncuktan "Maşallah" yapıp aynaya asmak lazım. 2. Kapı kolunun üstüne "Bismillah" yazısı şart. 3. "Niğdeli Jaguar'cılar Cemiyeti" tabelasını da arka cama iliştirdin mi, üfff. Aynaya Windows 98 SE CD'si dusundumdu. Arka cam icine karpuz ordurtturuyom, dantelli. Bi de kelleyi sallayan kopecik koyduk mu mis. |
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 22:39 |
Bu bilgiler ışığında arkaya da "caprice classic" ve "super salooon" yazısı da lazım derim ben.
|
|
Yeminli modelci
|
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 00:27 |
Simdi sorum sudur:
Cam citalarina bare metal foil ederken picaan ucuyla boyayi hafif zedeledik yer yer. Fircayla touch-up uzerine vernik atayim diyorum, sizce yer mi? Yoksa yese de olur yemese de deyip gireyim mi? Nedir? |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |