![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Konu: PM Yak-15 için...(BYTTY)Gönderim Zamanı: 20/03/2008 Saat 01:10 |
|
kokpit rengi hakkynda kaynak sahibi arkada?lardan bilgi almak istiyorum.
Düzenleyen lterlemez - 04/04/2008 Saat 13:29 |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
oruç reis
Üye
Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/03/2008 Saat 10:11 |
|
Bu konuda Ke?ifçi(Ceyhun PURSAK) yaptyydy ondan bilgi alabilirsiniz.
|
|
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
|
|
|
Kesifci
Üye
Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() Gönderim Zamanı: 20/03/2008 Saat 21:52 |
|
Alman motorunu kopyalayyp, Yak-3M üzerinden bir çözüm üretmi? Ruslar. Yni? takymlary ve gövesinin içini, açyk griye az mavi kary?tyrarak boyamy?tym. Do?rulu?undan %100 emin de?ilim.
|
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/03/2008 Saat 15:02 |
|
O zaman elimde, bitmemi? bir Revel Mig-15 Bis var. Onun iç rengine boyayabilirim sanyrym.
|
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
Jolly Roger
Üye
Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/03/2008 Saat 15:25 |
|
Ykinci Dünya Sava?y Sovyet avcy uçaklarynyn iç rengi ile ayny olmaly sanyyorum. Test için kullandyklary aletlerin dy?lary da Ceyhun beyin dedi?i gibi sanyyorum. Ben oldukça geç dönem RLM 76'ya benzetmi?tim ama emin de?ilim. En son HobbyBoss'un He-162'sinden çykan Sovyet ?emasynda da "light gull grey" diyordu sanki. Gerçi klavuzlara güvenmeyi byrakaly yyllar oldu ama yine de dikkate alynabilir.
|
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
|
|
|
aga77
Üye
Kayıt Tarihi: 27/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() Gönderim Zamanı: 21/03/2008 Saat 18:49 |
|
http://maquetas.mforos.com/353326/6407819-yak-15-feather-1-72/
|
|
|
|
|
sharkcem
Üye
Kayıt Tarihi: 30/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() Gönderim Zamanı: 25/03/2008 Saat 01:14 |
|
Yak-15 Yak-9' un piston moturu yerine klimov k-1 jet moturu ile türetilen bir uçak olmasy nedeniyle Humbrol 64 ile boyaya bilirsiniz.
Ayryca www.aircraftresourcecenter.com da gallery kysmyna girip propeller ?ecerseniz Yak-15 ile ilgili yapylmy? maketlere ula?abilirsiniz. ilgili siteye yanly?ly?y belirtti?im halde halen jet kysmyna alynmady. |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 25/03/2008 Saat 13:19 |
|
Bilgiler için te?ekkür ederim.
|
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 26/03/2008 Saat 03:09 |
|
Bu ak?am yapmaya ba?ladym. Ancak biraz hayal kyrykly?y ya?adym (ilk pm modelim çünkü) parça bütünlü?ünde bozukluklar, düzeltemeyece?im (en azyndan ?u anki tecrübemle) ba?lanty ve kalyp izleri, uyumsuzluklar, birle?tirme a?amasynda iç ve dy? boyama bilgilerinin olmamasy veya eksik olmasy, vs. vs. vs. Ancak bu bir Türk imalaty statik model yapma mutlulu?uma engel te?kil etmiyor. Bir bilgisayar delisi olmama ra?men bir türlü edinmek istemedi?im dijital foto problemi nedeniyle (bilindik makine ile de malumunuz çok uzun bir süreç, pozlanacak, film bitirilecek, taba verilecek, tarayycy vs. vs. vs.) ?imdilik yaptyklarymdan bahsedece?im:
1- Elimden geldi?ince çukurlary, çapaklary bo?luklary gidermeye çaly?tym. 2- Gövde ve kanatçyk birle?im noktalaryna (havacylyk terimlerini henüz tam ö?renemedi?im için mazur görünüz lütfen) CD kalemi ile (o da biraz kalyn geldi umarym boya olayyny be?enirsiniz) belirginle?tirdim. 3- Kanatlar tam oturmady?y için, gövde içine giren kanat parçalaryny tamamen keserek, en ince zympara ile (ki elimde sadece o vardy) düzeltmeler yaparak, mümkün oldu?unca uygun hale getirip yapy?tyrdym ve Tamiya standart putty - revel yapy?tyrycy kary?ymy ile doldurdum. Ancak henüz gerekli tecrübeyi edinemedi?im için azda olsa pürüzlü bir ?ekilde düzelttim. 4- Sonra nasyl olduysa kuyruk kanatçyklaryny :-) takmadan Tamiya X-7 ile gövde boyamasyna geçtim. Komik de?il mi? 5- Boya kurumadan bir kürdan ile belirgenli?tirme yapty?ym yerleri çizdim. Siyah ve kyrmyzy boyanyn biraz kary?masyny istedi?im için. 6- Özellikle sormama ra?men, kanopi yapysynyn çok kötü çykmasy ve benim tecrübesizli?im nedeniyle çok güzel ve net görünemeyece?ine kanaat getirdi?imden dolayy iç kysmyny boyamadym (tabi ki bu yapmadyklarym arasyna giriyor ise de). ?imdilik bu kadar, biter bitmez ve arkada?ymdan dijitalini alabilirsem, fotolaryda eklemeye çaly?aca?ym. Tekrar görü?mek üzere... |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 31/03/2008 Saat 23:36 |
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 04/04/2008 Saat 13:29 |
|
Ufak sakarlyklarymla birlikte bitti. Ancak foto?raflary ?imdilik web cam capture ile yayynlyyorum. Ylk fyrsatta düzgünleri ile de?i?tirmek isterim. Sa? kanat force'u ve öndeki silahlardan biri elimde kaldy. Neyse resimlerle devam ediyorum:
Bunlarda sakarlyklarym:
Bu arada bir ?ey sormak istiyorum. PonART marka Mat Vernik, lastiklerin emanel boyasyny çykardy. Sebebi nedir anlayamadym, çünkü ini? takymlarynyn gövde içi kysmyny ve dikmelerinide emanel ile boyamama ra?men onlarda böyle bir durum söz konusu olmady. AYRICA, FORM SYSTEMYNDE BYR GARYPLYK VAR GALYBA, BU 12. DÜZELTMEM. HER SEFERYNDE YMAJ LYNKLERYNY SYLYYOR. BU YÜZDEN ALT ALTA VERDYM. Kusura bakmayyn. Düzenleyen lterlemez - 04/04/2008 Saat 13:46 |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
sharkcem
Üye
Kayıt Tarihi: 30/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 130 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/04/2008 Saat 20:46 |
|
Levent bey,
PM ülkemiz için gerçekten önemli bir kit üreticisi fakat seçti?iniz model saç ba? yolduracak kadar sorunlu bir kit ve bu kadar sorunlu bir kiti bu güzellikte bitirmi?siniz, elinize sa?lyk. Bu uça?y 1/72 ölçekte üreten firmalardan A model' in ve Matchbox' yn yak-15' ni ?iddetle tavsiye ederim. Düzenleme için metne girdi?imde foruma eklemi? oldu?um Link fotolarynyn silinmesi benimde ba?yma geldi. Raykon' nun akrilik bazly çabuk kuruyan mat ve gloss vernikleri finish a?amasynda daha iyi sonuç veriyor. Düzenleyen sharkcem - 08/04/2008 Saat 20:48 |
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 08/04/2008 Saat 23:30 |
|
Orjinalini yazan: sharkcem
fakat seçti?iniz model saç ba? yolduracak kadar sorunlu bir kit Orjinalini yazan: sharkcem
Bu uça?y 1/72 ölçekte üreten firmalardan A model' in ve Matchbox' yn yak-15' ni ?iddetle tavsiye ederim. A modeli bilmem ama Matchbox kutudan PM çykyyor zaten diye biliyorum. |
|
|
|
|
sharkcem
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 09/04/2008 Saat 15:58 |
|
Ben Matchbox e-baydan aldym zaten oldukça zor bulunabilen bir kit. Yçersinden PM çykmyyor. Detaylandyrma ve Kalyp oturmasynda bir problem yok kysacasy tipik matchbox kiti. Dy?yndaki kutu resmi PM i ça?ry?tyrabiliyor bunun sebebide biraralar PM ingiliz Pioneer 2 ile ortak üretim yapty?y syrada ressam Don Greer'in yapmy? oldu?u resmi kullanmy? olmalaryndan olabilir mi?...
A model tabi tipik do?u bloku üretimi kitlere benzemekle birlikte kitin plastik kalitesini önemsemiyorsanyz detaylandyrma olarak çok iyi bir kalyba sahip. parça Oturmama problemide yok Düzenleyen sharkcem - 09/04/2008 Saat 16:02 |
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 04/05/2008 Saat 18:51 |
|
Geçti?imiz pazar günü yapty?ymyz bulu?ma syrasynda (linki buradadyr ) konuyu PM modelin sahibine de sordum.
Matchbox,PM in Yak-15 i ni kutulamy?. |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|