Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Figür
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür
Mesaj icon Konu: Kazak askeri Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
F-4E
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Konu: Kazak askeri
    Gönderim Zamanı: 05/02/2008 Saat 16:00
Firma:Warriors Model Ölçek:1/16 Model:Don Cossack Officer 144-45
yine modelimizi temizleyip,japonla yapy?tyrdyktan sonra astaryny atyp lüzumlu görülen yerleride macunlayyp tesviye ettikten sonra ana boyasyny attyk.Humbrol 24 ve 72.

Bu seferde Raw Umber ya?ly boyamyzy hiç inceltmeden figürümüzün her tarafyny boyadyk(biraz sulu çykty ba?tan boya).Daha sonra tüysüz bir bez yardymy ile figürü silmeye ba?ladyk.Girilemiyen yerlerede yassy fyrça ile girip boya fazlalyklaryny aldyk ve yine son kez sildik.

Bundan sonra 1. yöntemde yapmy? oldu?umuz gibi referans olarak bize verilen kutu kapa?yndaki renklere uygun ya?ly boyamyzy hazyrlayyp kabaryk yerleri biraz daha beyaz ya?ly boya ilavesi ile dry brush dedi?iniz yöntemi uyguladym.Benim hazyrlady?ym renk kombinasyonu ?öyle...raw umber,yellow ochre,oxide of cromium(ye?il),beyaz kary?ymyndan meydana gelen kombinasyon.Pantollon için ise prussian blue ve beyaz kary?ymy...botlar siyah üzerine indian red ile ..gölgeleme
Bu i?lemde bittikten sonra syrasy ile kemer ve tokalary,sonra pantolonu,sonra ?apkayy ve en son olarakda kyrmyzy ?eritleri boyamak oldu.Son durum bu arkada?lar...

sevgili Hüdo sabah 10 ba?ladym,2 de bitti....sen ?imdi bunada kyzycan ama napalym...
birazdan ten rengini boyar,yarynda ya?ly boya i?lemine girer ve bitiririz.
Herkese iyi modeller....
IP
istatistik
Üye
Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı istatistik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2008 Saat 16:16
Elinize sa?lyk dicem ama insan görünce sinirleri bozuluyor. Zira resimlere ve anlatyma bakynca "ahanda yaparym ben bunu" deniyor sonra bir bakylyyor ki kazyn aya?y öyle de?il. Figür boyamak beceri sinir istiyor. Tekrar ?imdiden elinize sa?lyk diyor ve sonunu uzaktan bööle izliyorum efendim...

Düzenleyen istatistik - 05/02/2008 Saat 16:17
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/02/2008 Saat 19:37
te?ekkür ederim.Siz izlemeye devam,bende izlettirmeye...onur duyarym.Kalyn sa?lycakla...
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2008 Saat 10:05
Bizde soru bitmezzzz.... :)
Yzzet abi, ka? göz boyama konusunda da uygulamaly örnek bekliyoruz... Sayende modelsitesi figür meraklylary giderek artyyor :)
Selamlar,
Tolga
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2008 Saat 10:24
mesaj alynmy?tyr.Tolga cym malum foto olayy bu.Eh sende de iyi makinalar var...gel bir gün hem yakyn çekim yaparsyn,hemde biralaryz,ne dersin.Benden söylemesi.Ama dediklerini denemeye çaly?aca?ym..kal sa?lycakla
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2008 Saat 11:31
Tercihim hafta içinden yana. Malum günler uzamya ba?lady. Çaly?alym güzelle?elim :)
Tolga

IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2008 Saat 11:38
Modelimizi ?u an itibary ile bitirmi? olduk.
Önce yüz ve elleri Vallejo nun ten renklerini içeren bir set almy?tym.Onun içinden 018 numaraly flat flesh rengi ile boyadym.Daha sonra burnt sienna ile inceltmeden eller ve yüzü boyadym.Yine bir bez yardymy ile sildim.Ayryca diplerde kalan boyayy yine bir fyça yardymy ile aldym ve yine sildim.Daha sonra beyaz ile açyk renk olan yerleri,fyrçanyn ucu ile dokundurarak boyayy yayarak gölgelendirmeleri tamamladym.

daha sonra göz içlerini beyaza boyadym ve göz bebeklerini yaptym.Hazyr siyah boya varken elimde byyyk,kirpik ve saçlaryda hafiften beyazla kary?tyrarak boyadym.Son olarak kylynç tertibatyny kur?un levhadan yapty?ym kayy?la modeli bitirdim.En son olarak resimde gördü?ünüz Vision mat vernik ile mat olan yerleri(pantolon,ceket,vs..) fyrça ile boyadym.
Ortaya çykan modelimiz i?te bu...

hepinize selam ve sevgilerimle....
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2008 Saat 12:02
resmi koymayy unutmu?um.Kusuruma bakmayyn...

tamamdyr Tolga.Yalnyz gelmeden 1 gün önce beni ara lütfen,ona göre kendimizi ayarlyyalym.
IP
DaddyCool
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı DaddyCool Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2008 Saat 17:25
Güzel olmu?. Tebrikler.
Yalnyz ?apkasyndaki yyldyzyn kenarlary altynymsy renkte olmaly ve ortasynda da ayny renkte orak ve çekiç olurdu. Tabi bunu çizmek biraz daha zor.
Buradabolca referans bulabilirsiniz.

Saygylar.
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/02/2008 Saat 18:53
te?ekkürler ilginize,hemen ilgilenelim.
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 293
Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/02/2008 Saat 11:05
Bu ya?ly boya ile tüm figürü bulamaç halde byrakyp sonra bezle silme i?lemini ben anlayamadym. Neden tüm figüre sürülüyor? Ya?ly boyayy sadece gölge olacak yerlere sürmek, daha sonra silme i?lemini kolayla?tyrmaz my? Bir de ya?ly boya yerine, tüpte satylan akrilik boyalar var. Neredeyse benzer ?eyler. Bunlarla da ayny sonuç alynyr my? Sorularym bunlar. Saygylar :))
I'd Rather Be Flying...
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/02/2008 Saat 16:42
sevgili Levent bu benim tarzym.Ysteyen her ki?i istedi?i yöntemde boyamakta serbest.Dolayysyyla herkesin yapty?y yönteme saygy duyarym.Yeterki ortaya güzel bir i? çyksyn.Heveslendin galiba sende figür boyamaya,ne dersin:-)
Akrilik boyaya gelince,1 kere denedim ,oda burnt umber la bir çaly?mam olmu?tu.Çok çabuk kuruyor,onun için fazla deneyimim olmady,yeterli bilgi veremiyece?im.Kal sa?lycakla
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/02/2008 Saat 18:11
Sait karde? umarym bi?eylere benzemi?tir.Verdi?in link içinde ayryca sonsuz te?ekkürler.Böyle modelci dosta can kurban.Model çaly?malarynyzda kolaylyklar diliyorum.
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/02/2008 Saat 18:35
Benim birkaç figür denemem oldu. Bakynyz galeri Luftwaffe Pilot :) Onun dy?ynda 1/35 ve 1/48 figür mecburen yapyp koyuyoruz araç gereçlerin yanyna. Tahmin edebilece?in gibi benim gibi küçük ölçek figür yapanlar için bu ya?ly boya bulamaç olayy silerken epey sorun çykartyyor. Bu yüzden konuyla ilgili ne ö?renebilirsem soruyorum esas i?i figür olanlara. Ynan hala kendime uygun aklyma yatan bir gölgelendirme tekni?i bulamadym. Yardymlaryn için te?ekkürler.

Düzenleyen Levent Basara - 07/02/2008 Saat 18:36
I'd Rather Be Flying...
IP
zwan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 204
Alıntı zwan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2008 Saat 09:40
Sevgili Levent, 54 mm veya 1/35 gibi küçük figürlerde, ya?lyboya silme yöntemi gerçekten zor ve gereksiz. 54 mm' lerde benim yöntemim tamamen akrilik boyama ve tonlama.E?er mümkün olabilirse, Özkan Türker'in düzenledi?i ve destek verdi?i 29 Mart Model Günü' nde komple akrilik boyama ve tonlama, komple ya?lyboya boyama ve tonlama hakkynda bir sunum yapmayy dü?ünüyorum. Ayryca kameraya çekme imkanymyz olursa da, bu çaly?malary kendi sitemde yayynlayaca?ym.

Selamlar

Düzenleyen zwan - 08/02/2008 Saat 09:41
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2008 Saat 12:31
Oooo, o zaman gelip bir bakmak ?art oldu.
Levent abi.
Consume Ergo Sum
IP
Levent Basara
Üye
Üye
Simge

Alıntı Levent Basara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2008 Saat 13:22
Evet çok faydaly bir sunum olaca?yna inanyyorum. Görüntüleyen biri olursa süper olur.
I'd Rather Be Flying...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/02/2008 Saat 13:34
Aaa pardon. Ben mesajyn yarysyny yok etmi?im. ?öyle devam edecekti: "...1/35lerde "ink" ve/veya tozpastel denediniz mi? Faideli olabiliyor". Tekrar özür dilerim.
Consume Ergo Sum
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma