Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: THK-4 Planör | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Konu: THK-4 Planör Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 02:26 |
Bu sene Hava Müzesi Yarışmasına genç yaşta yitirilen Ferdi Duman için özel bir ödül olacağı ilan edildi.Bende elimden geldiğince değişik bir model yapmak istedim.
Belli bir zamandan beri tamamen el yapımı uçak modelciliğine başlamak istiyordum .Bu fikirle Sayın Mehmet Şekercioğlu ile yaptığımız görüşme sonucunda THK-4 Planöründe karar kıldık. THK-4 SSCB de ünlü Mühendis Antonov tarafından dizayn edilmiş ve 1935 yılında Kayseri Tayyare fabrikasında US-4 olarak eğitim amaçlı 11 adet imal edilmiştir. Daha sonra THK-4 adı ile aynı planörden 40 adet daha üretilerek 1965 e kadar hizmet vermiştir. Sayın Şekercioğlundan 1935 yılında Türk Kuşu yayınları tarafından basılan "İlmi ve Fenni Planörcülük" kitabından çizim ve teknik bilgiler ile Nejat Deryakulu tarafından çizilmiş plan temin ederek işe koyuldum. 1/48 ölçeğe çizimleri büyüterek,parçaları elim alışkın olduğu ve orta densiteli karaktere sahip gürgenden imalata geçtim.Blok ağaçtan kanat formunu verip omurgayı kestim Kabin için daha yumuşak ıhlamur kullandım .Ölçüye uygun Yuvarlak bir zımpara takozu yapıp,bir dayama yaparak ıhlamuru sağ ve sol olmak üzere sütünlu matkapta yapıp yerine yapıştırıp tesfiye ettim.Dremel ile kabin içini oydum.Koltuk ile denedim Ölçüde imal ettiğm bir yuvarlak zımpara ile kanat deformelerini hafifçe zımparalayıp kanat sinirlerini pirinç tel ile işledim Düzenleyen Tamer Özkan |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 02:29 |
Kanat etrafını tmiya bant ile kapladım ve tesfiye ettim.
. Dikey ve yatay stab ları,dümen vs imal aynı teknik ile imal ettim. Fakat astar attıktan sonra ölçek dışı göründüklerinden sökerek bu sefer daha ince olta misinası ile yaptım Düzenleyen Tamer Özkan |
|
Tamer Özkan
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 02:34 |
Arkadaşlarımızın plastik yarışmasında ahşabın ne işi var desteklerini dinleyip.Ahşaptan hazırladığım modelleri Tersane modele resin olarak döküm yaptırdım.
Kabin İÇ detayları hazırladım Kanadı kesip dihedral verdim. kabin üst ve burnunu amati 0.4 mm kontradan ,yanları styren levhadan imal ettim.Tekerlekleri orjinali gibi ahşap olması için şimşirden yaptım Düzenleyen Tamer Özkan |
|
Tamer Özkan
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 02:37 |
Dikmeleri styrene çıtadan yaptım.
Herzaman problem olduğu için kontrol tellerini önceden boyadım meşhur "çağla yeşili" ne boyayıp bitirdim Düzenleyen Tamer Özkan |
|
Tamer Özkan
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 02:43 |
Model Ferdi Duman ödülü kazanmıştır.Fikir ve döküman için Mehmet Şekercioğluna,Dökümler için Kudret Altınkesere,Çok önemli detay resimleri için Ufuk Aydıner ve Tayfun Gerdan,Selim Etger'e,Kitabı için Tuncay Yılmaza,Bu ödülün yer almasında çok emeği olan Tolga Özbek e teşekkür ederim .Bu vesile ile tüm hava şehitlerimizi bir kez daha rahmet ile anarım.Bu tip çalışmalara devam edeceğim
Tamer ÖZkan Düzenleyen Tamer Özkan |
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 03:03 |
Tamer bey elinize sağlık. Hakikaten iyi bir çalışma olmuş ve layık olduğu ödülü almış.
Tebrik ediyorum. |
|
ex copilot.
|
|
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 03:17 |
Tamerim ellerine saglik..
Rahmetli Ferdi DUman'in agabeyi Fehmi'nin yaklasik 10 senedir gorusemedigim, cok sevdigim bir arkadasim cikmasi ve bu odul vesilesiyle Fehmi'yi tekrar bulabilmis olmak benim acimdan guzel bir surprizi oldu... Ferdi Duman'in isminin bu odulle yasayacak olmasi gercekten cok hos ve bu girisimi icin Tolga Ozbek basta tum emegi gecenleri tebrik ederim |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 04:28 |
Tamer abi
Bu anlamlı kategoriye yakışan , böyle güzel bir çalışma yaptığın için tebrik ederim. Yapım aşamasını bizimle paylaşman da çok faydalı oldu. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 04:38 |
Fikir süper, model süper, olmuş ötesi yok
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 05:47 |
E buna kesinlikle şapka çıkartılır...
Niye böyle bir "hats off" ikonu yok??? Tebrikler! |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 06:06 |
Aabi tebrik ederim, eline sağlık. Model tam anlamıyla amacına ulaşmış.
|
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 09:10 |
Gerçekten böylesine güzel ve özverili bir çalışma, hakkettiği çok özel ödülü kazandı. Modelci olarak Tamer Özkan mükemmel bir araştırma, bizlere ders olacak bir imalat gerçekleştirdi. Türk Havacılık Tarihi'nin karanlıkta kalan bir noktasına ışık tuttu...
Ferdi'nin ailesi müzeden ayrılırken yanlarındaydım. Oğullarını kaybetmenin hiç bitmeyecek acısı yaşanmaya devam etse de yüzlerinde hatırlanmanın, unutulmayacak olmanın huzuru vardı... Bu kategorinin açılmasını sağlayan başta Müze Komutanı ve Kulüp Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok ama çok teşekkürler... Not: Tamer abi THK-4'ü senden en kısa zamanda yazı olarak da bekliyoruz. Düzenleyen tozbek |
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 18:19 |
diyecek bişey yok , ellerine sağlık...
|
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
kudret kaptan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 19:15 |
Tamer eline sağlık.
Ferdi Kardeşimizi bir kez daha rahmet ile anıyoruz. |
|
Kudret ALTINKESER
|
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 19:18 |
Elinize sağlık Tamer Bey, güzel sepetli motor
|
|
Levent Basara
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 293 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2005 Saat 19:37 |
Her yönüyle örnek bir çalışma olmuş. Tebrik ederim. Ferdi'yi bir kez daha anıyorum...
|
|
I'd Rather Be Flying...
|
|
borakaraca
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 43 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2005 Saat 06:49 |
tebrikler Tamer
|
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 02:48 |
Elınıze saglık Hakkıyla kazanılmıs bır odul olmus
|
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |