Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Opel Blitz (Heller, 1/35) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: Opel Blitz (Heller, 1/35)
    Gönderim Zamanı: 28/07/2007 Saat 14:54
Herkese selamlar,

Ne zamandyr tezgahta diye yazan ve aslynda Quad Tractor ile Sdkfz 7 kitleriyle u?ra?ty?ym için dibi tutan kiti huzurlarynyzda sunmaktayym.

Heller kutusunda gelen bu kit aslen Italeri kalyp Opel Blitz'in ta kendisi. Kutuyu açyp bakynca oldukça tanydyk geldi. Eski bir kalyp, yine zamanyna göre detay olarak gayet iyi, fakat günümüz standartlarynda biraz fakir kalyyor. Bir de Italeri mühendisleri her ne kadar kalyp itici izlerini saklamaya çaly?my?larsa da, belli parçalarda saklayacak yerleri olmady?y için bunlary macun-zympara ile temizlemek için epey emek sarfetmeniz gerekmekte. Özellikle kasanyn iç bölümünde görünür yerlerde bunlardan oldukça fazla var ve bazylarynyn yeri temizlemeye hiç müsait de?il. Bunun haricinde kabini oturturken dikkat etmeniz gerek, bir kaç parça birle?ip kabini olu?turuyor ve yapaca?ynyz bir hata size yamuk veya oturmayan bir kabin olarak geri dönüyor.

Belirttiklerim haricinde basit, yapymy gayet kolay ve detay seti kullanmasanyz dahi bitti?inde bir ?eye benzer bir kit. Bir ara tamamen ortadan kaybolmu?ken, Italeri'nin yeniden kutulayyp piyasaya sürmesi ve yurdumuza Italeri ithalinin tekrar ba?lamasyyla kolayca bulup yapabilirsiniz. Gönül isterdi ki, Italeri'nin eskiden çykardy?y di?er Opel Blitz türevleri de tekrar çyksyn, ne yazyk ki bunlar için detay setleri almanyz gerekecek.

Bu arada alyp yapacak arkada?lara bir uyary. Çerçevelerin hiçbirinde parça numarasy yok. Ya ?ekline göre bulacaksynyz, ya da kylavuzun ba?yndaki çerçeve resimlerine bakyp numaralary ö?reneceksiniz. Neden böyle bir ?ey yapylmy? bilmiyorum ama, çerçeveleri oldu?u gibi saklamanyz yararynyza olabilir.

Gelelim benim tezgahymdaki Opel Blitz'e. Bu kiti ikinci el olarak almy?tym (ortada italeri ve opel blitz bulunmady?y zamanlarda). Parçalarynyn ço?u çerçeveden sökülüp bir torbaya doldurulmu? ve ?asi bölümü kysmen toplanmy?ty. Gerekli gördü?üm yerlerde ufak ayarlamalar yapyp kabini birle?tirmek üzere harekete geçtim.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/07/2007 Saat 14:59
Kabinin içinin camlardan görünece?ini dü?ünerek buradaki kalyp itici izleriyle de bir süre cebelle?tim. Daha önce yapty?ym Opel Maultier'in kabin kysmynda sorun ya?ady?ym için bu sefer farkly bir yöntem izledim. Kabinin sa?a sola e?ilip bozulmamasy için taban bölümüne sa? ve sol parçalary oturttum, göster panelinin oldu?u parçayy da ortalaryna yapy?tyrdym. Sonrasynda tavan parçasynyn oturu?una bakarak test ettim, onu da tepelerine koyup yapy?tyrmadan kurumalaryny bekledim. Düzgün oldu gibi ama bakaca?yz, ne de olsa tembel ve beceriksizim, hiç belli olmaz sonu.

Daha sonra kasayy toparlamaya ba?ladym. Buradaki kalyp itici deliklerini macunla doldurup kurutup zymparalayyp düzeltmek epey sürdü(sycakta çekilmiyor ne de olsa). Y?i inada bindirip toparladym, sonra kasayy birle?tirdim.

Daha sonra bir bakalym neye benzeyecek dedim:
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/07/2007 Saat 15:08
Kiti yapacak arkada?lar için, kasayy olu?turan dikdörtgenin uzun kenarlarynda 8, kysa kenarlarynda 6 tane olmak üzere toplam 28 tane deli?i tykamanyz ve temizlemeniz gerek. Görüldü?ü üzere, bu delikle kabak gibi ortada... (Ha ben brandayla üstünü örterim, vs diyorsanyz ba?ka).

Buraya kadar getirdikten sonra, tekrar parçalary ayyryp boyamaya ba?ladym. Akyl sa?ly?ymy korumak ve kolay i? yapmak için parçalary mümkün oldu?unda ayry boyayyp sonra birle?tirece?im. Kutu formunda olan tanklaryn aksine, kamyonlar ?ekilli olmalary ve bir kaç ayry bölümden olu?malary sebebiyle boyamak için epey i? çykartyyor.

Parçalarymy ayyryp boyamaya geçtim. Burada her modelcinin dostu Starbucks'tan a?yrma tahta çubuklar çok i? gördü. Parçalary bu çubu?a çift tarafly bant ile sabitleyip rahat rahat boyadym. Starbucks'a kahve içmeye u?ruyorsanyz veya böyle çubuklary size sunan bir yer varsa kaçyrmayyn, alyn, depolayyn,kullanyn.

Tekerler, Italeri lastik kysymlaryny vinilden verdi?i için zorluk çykaracakty, o yüzden jantlary boyaya dahil ettim. ?asi konusunda katranla syvanmasyndan tutun bilmemne olmasyna kadar ayry bilgiler var. Fakat ben tembel bir modelci oldu?um, yeni kötü bir haber aldy?ym ve zaten fazla görünmeyece?ini dü?ündü?üm için hiiiiiiç takmadym, Dark Yellow denen koyu saryyy verdim beline. Hazyr boyaya ba?lamy?ken, kasanyn içindeki tesviyelerde patladyk my diye iç kenarlary da boyaya dahil ettim. Buyurunuz, boyadan sonra Gunze Sangyo'nun "Panzer Colors Set2" boya setindeki Dark Yellow (koyu sary) rengi ile boyanan parçalarymyz size poz veriyor.

Üretim, kötü haberin getirdi?i sonuçlara ba?ly olarak kabinin iç detaylarynyn boyanmasy ve birle?tirmenin bitirilmesiyle devam edecek.

Görü?mek üzere,
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/07/2007 Saat 16:53
Kolay gelsin. Ba?yn sa?olsun.

Düzenleyen ardeth - 28/07/2007 Saat 21:03
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
GoodCat
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 185
Alıntı GoodCat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/07/2007 Saat 18:18
Kolay gelsin Emreci?im.
Tekrar ba?yn sa?olsun.
Allah geride kalanlara sabyr, sa?lyk ve uzun ömür versin...

Tolga
Back !...
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/07/2007 Saat 11:00
Kolay gelsin Emre..

Basin sagolsun??
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 07:20
Sa?ol Özgür. Kötü haber dedi?im ?ey, teyzemin ani ve zamansyz ölümü oldu, onun ?a?kynly?y içerisindeydim. Dün Eski?ehir'e gittim cenaze için, o syrada ö?renen arkada?lar buraya yazmy?lar, te?ekkür ederim. Kafamy toparlayabilirsem (aslynda da?ytmak için mi desek) belki bugün devam ederim Blitze... ya da etmem, bilmiyorum.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
nazilli
Üye
Üye

Gönderilenler: 210
Alıntı nazilli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 07:59
Allah rahmet eylesin, mekany cennet olur in?allah
Ba?ynyz sa?olsun
It is clear to take off!
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 08:37
Ba?ynyz sa?olsun.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
cemdogut
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 402
Alıntı cemdogut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 09:14
Emre ba?ynyz sa?olsun,
Allah merhuma rahmet size sabyr eylesin.
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 11:55
Orjinalini yazan: Emroglan

Sa?ol Özgür. Kötü haber dedi?im ?ey, teyzemin ani ve zamansyz ölümü oldu, onun ?a?kynly?y içerisindeydim. Dün Eski?ehir'e gittim cenaze için, o syrada ö?renen arkada?lar buraya yazmy?lar, te?ekkür ederim. Kafamy toparlayabilirsem (aslynda da?ytmak için mi desek) belki bugün devam ederim Blitze... ya da etmem, bilmiyorum.

Bende 25 gün önce babami kaybettim :(

Cok zor, kabullenmesi, sindirmesi.. Hersey her hatira hep aklimda.. Ama birseyler yapmak lazim, hayat devam ediyor, etmeli.. :(

Tekrar basin sagolsun.. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun insallah.. Sizlerede Allah sabir, dayanma gücü versin..

IP
volkan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 442
Alıntı volkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 12:35
Sevgili Emre ve Freeman basiniz sagolsun... Acilar tarif edilemez boyutta olunca paylasmak da o olcude huzur verir insallah. Sizlere saglikli ve uzun omurler dilerim...
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan.
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 17:00
Merhaba Emre,

Allah rahmet eylesin, ba?yn sa?olsun...
IP
GoodCat
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 185
Alıntı GoodCat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 19:12
Sevgili freeman
Senin de ba?yn sa?olsun. Umarym makamy cennet olur.
Allah sabyr versin...

Tolga
Back !...
IP
lantirn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 95
Alıntı lantirn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 19:26
arkada?lar ba?ynyz sa?olsun...

Düzenleyen lantirn - 30/07/2007 Saat 19:26
"To punish and enslave"
IP
Nahit
Üye
Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı Nahit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 21:11
ba?ynyz sa?olsun arkada?lar
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/07/2007 Saat 23:39
Bende özgür karde?im gibi babasyzym yani 13 ya?ynda kaybettim. Ke?ke o 80 yyllara dönebilmeyi öyle çok istiyorumki.....malesef ....geri gelmeyecekler.Tekrar ba?ynyz saolsun.

Düzenleyen oruç reis - 30/07/2007 Saat 23:45
IP
wehrwulf
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 214
Alıntı wehrwulf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/07/2007 Saat 00:23
Allah rahmet eylesin abiler.Mekanlary cennet olsun.
Varly?y bir?ey kazandyrmayanyn,yoklu?u hiç bir ?ey kaybettirmez aga
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma