Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Gemiler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Gemiler |
Konu: Eveet Neede Galmistik? | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Konu: Eveet Neede Galmistik? Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 07:05 |
Forum gitti geldi, öldük mü? Katiyyen!
Aynen devam.. Ancak soyle en bastan ufak ufak hatirlayarak gelelim üçer üçer.. |
|
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 07:11 |
Efendim oncelikle Şinelbotumuzun govdesini sorunsuz sayilabilecek bir islemle kapatmis, kic tarafta kalan acikligi macunla tesviye etmis, ne oluyor diye gorelim diyerekten de bir astar atmistik hatirlarsaniz.
Akabinde teknemizin govdesindeki kitten kapali halde cikan egzost, devirdaim suyu tahliyesi gibi delikleri sarjli tornavidamizin ucuna taktigimiz mandren ve matkap vasitasi ile delmistik.. Ardindan kalotte dedigimiz binayi kapamis, ic mahalleri boyamis ve govdeyi tam olarak kapamistik. Düzenleyen USS Enterprise |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 07:15 |
Daha sonra genel bir astar atip, sorun olmadigini gorunce bunu sulu zimpara ile cilloplastirmis;
Guvertenin Neutral Grey ile ilk katini atmis ve basustunu Şinelbootweiss ile boyamistik. Düzenleyen USS Enterprise |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 07:19 |
Akabinde rahat batmis, "efendim bu şinelbot vapurlarinin bas tarafinda identification stripe denen kirmizi beyaz çızgılar olur ve oralardaki yatay yuzeyler koyu renk, dikey duzlemler ise acik renk olur" diye ahkam keserek gerekli maskeleme islemlerini baslatmistik.
Dikey duzlemleri de maskelemek gerekmisti haliyle Daha sonra bu islerin yanlis isler oldugunu farkedip, ancak cok gec kaldigimiz icin geri adim atamamistik : Düzenleyen USS Enterprise |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 07:43 |
Tum maskeleme bitince olay soyle bir hal almis:
Başüstü ve guverteyi boyayip da maskeleri sökünce soyle bir gorunum bizi karsilamisti: |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 07:53 |
Efeniim gelelim ince telden yenilere. Buyrun Tamer Ozkan Bey'in en sevdigi hadise olan preshading/postshading meselesine
Soyle ki, modelimize sankim wash edermis gibi cukur yerleri onceden siyah gibi cok koyu bir renk ile geciyoruz. Burada preshading'i de guverteyi boyadigimiz Tamiya German Grey ile hallediveriyoruz. Bu tonlamanin uzerine dumanlama ile ana govde rengimiz olan beyazi ata ata gelecegiz ve cukur yerlerde alttan cok hafif koyuluk kalacak, daha gercekci olacak. Neden boyle yaptik? Cunku biz gercekten deliyiz, normal bir insanin ugrasacagi isler degil bunlar... (Ha diyeceksiniz ki "yaw biz guverteyi Neutral Grey ile boyamamis miydik?". Evet,dogrudur. Govdede yaptigimizin tersini de guvertede yaptik ve guverteye daha koyu bir renk olan German Grey ile giristik. Akabinde Neutral Grey ile duman duman boya atip farkli tonlar seyedecegiz) : |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 08:01 |
Ohh be preshading olayını, gözlemliyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum: "Uçaklarda preshading olayını açıklayan bir yazı da istiyoruk! "
Tayfun abi; "bu botun canavar bir şey olacağı belli." diyerek, forumun ilk yağlama yıkamasını da ben yapmış olayım bari Saka bir yana boyamanın bitmiş halini pek bir merak ediyorum. eline sağlık Tayfun abi |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
SLAVE
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 126 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 08:06 |
cerginbas bey preshading ile ilgili bir link
|
|
01010011 01001100 01000001 01010110 01000101
Where nothing in its place,lies disorder Where in the desired place there is nothing,lies order |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 08:10 |
Yaw aslinda boyama icin aklimda pek cok farkli sey vardi. Ama hadiseyi de yamali bohcaya dondurmeyelim diyerekten biraz daha akli basinda gitmeye calisiyorum..
Yoksa mesela Ufuk'un yaptigi s-bootta uyguladigi bir dahta eskitme teknigi pek de guzel gider bu bota, gitmez mi? Soyle ki, bu vapurlarin govdesi ahsaptir. Hal boyleyken govdenin belli kisimlarina once odun rengi atip, akabinde uzerine Barkin'in makalesindeki tuzla boya sokme islemi uygulanir, ortaya cikan mala da koyu bir wash cekilirse fistik gibi olur. Buyrun Ufuk'un sahane uygulamasindan bir ornek. Govde kenarindaki ahsap efektine dikiz.. Ama dedim ya her seyi bir vapura uygulamak da dogru degil kanimca.. |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2005 Saat 09:47 |
Açıkçası ben de benim S7'yi mezarından çıkardım ama henüz toplamaya başlayamadım. Ama gelecem, biraz geriden d eolsa gelecem, bekleyin bene de....
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 25/08/2005 Saat 05:14 |
Bu, ortak vapur projesi yine kaynadı galiba. Umuyorum ki BMW proje deadline'ı bittikten sonra hücumbotlar bir bir çıkacaktır ortaya.
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 12:14 |
Aslinda ben de devam ediyorum projeye ama, maalesef fotograf makinam bozuldugu icin yaklasik 3 haftadir foto basamiyorum (cekemiyorum da aksi gibi, hani foto cekip de basamiyor da degilim )
Ancaak, Benim şinelbotun kirmizi beyaz idendification stripe denen cızgılari bitti, kic taraftaki 37 mm topu, vasattaki (amidship) 20 mm twin flak'i, ve de bas taraftaki single 20 mm flak'i da hazir.. Simdi biraz durup bakalim kimler devam etmeye niyetli? Sayet herkes gazini yitirmisse ( ki sasirmam, benim hatamdir, haftalardir yeni fotograf basamadim) de bilin ki ben ve Ufuk oyle ya da boyle tamamlayacagiz modeli... Ilk firsatta fotograflar da es dost yardimiyla (simdilik, makina tamirde netekim) burada olacaklar.. Simdi kimler projeyi bitirmeye niyetli, bir yoklama yapabilir miyiz aceba? Parmak kaldiralim lutfen, bilehare sayacagim parmaklari... |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 12:28 |
Ben
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 12:47 |
seni saydik cocuum, cekil bakim kenara, diger parmak kaldiran arkadaslari goremiyorum
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 12:50 |
Rahmi var kenarda, ben gördüm kaçamaz
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
USS Enterprise
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 13:01 |
o kacamaz zaten de, bunun kazcisi var, tavukcusu var, sozum onlara...
Her neyse, herkeş bi parmak kaldirsin da, sonra seyederiz |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 13:01 |
Elimdeki en küçük yüzer; USS Defiance Yeni maket yasak bi süre. Yoksa 1/72 Tamiya bişi yapardım
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 18:06 |
Ben varım, 1/35 Tamiya Nehir "Biber"i edeceğim, hatta olmazsa zemine gömeceğim diorama edeceğim... Gelgelelim vaktim az, ilk eldeki BMWyi bitirip o ortak projeye katkımı gerçekleştireyim geliyorum.
Bayramda 3 ortak projeye birden iştirak etmiş bir deli olarak (eğer işyerinden iş kasmazlarsa son dakikada) neler yapacağım belli oldu sanırsam :D Tayfuuuun, BMW diyoruuum, pilot hasan diyoruuum, bak bitmezse bu projeye yetişemeem diyoruuuum... (diye şantajımı yapar kaçarım) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |