Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: nissan 300zx turbo | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sıpa
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
Konu: nissan 300zx turbo Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 08:37 |
Selamlar,
dün gece bu arabayı yapmaya başladım , fena gitmiyor doğrusu (gerçi işin başındayım ama olsun...) bu arabayı çift renk yapmayı düşünüyorum. Zaten japon spor otomobili maketi yapmanın benim için en keyifli yanı bu; istediğin rengi veya deseni yapabiliyorsunuz.:) Gerçi kırmızı olacak diye başladığım mercedesin mavi finishinden sonra çift renk yapacağım dediğim bu aracın finişi neye benzer ben bile tahmin edemiyorum... Fotoğraf forum kuralları 2-a'ya uymadığı için link verilmiştir: 300zx Düzenleyen Typhoon |
|
GoodCat
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 08:46 |
Camlar direkt olarak maskeli mi geldi yoksa siz mi boyadınız ? Direkt geldi ise hoş bir düşünce...
|
|
Back !...
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 09:07 |
Araba "Fairlady" yani sarışın...
Buna siyah eşlik edebilir (kaput, marşpiyeler ve tampon alt panelleri) Bir de, adı "maket bıçağı" olup kendisi birşey olmayan kırmızı şey oraya kaza ile geldi herhalde; mutlaka adam gibi bıçağın vardır diye düşünüyorum |
|
sıpa
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 20:57 |
Camları ben boyadım, öyle gelse bence de süper olurdu...Sarı siyahı bende düşündüm de, sonra daha orjinal bir deseni olsun diyip şöyle yaptım (yani resimdeki gibi)
Bu arada itiraf ediyorum korkut bey, o benim maket bıçağım Daha düzgünü var da ucu bitti onun... |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 21:38 |
Tamam, gözümüzün içine soktuğun "Z" yi okuduk ta, "X" nereye sığacak?
İlginç bir tema olmuş. Gövde gümüş galiba. Komple olarak renkli bir clear atmayı düşünür müsün? Bence kobay bir araban varsa bu temayı ona da işleyip bir bak nasıl oluyor diye.. |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 11/10/2005 Saat 23:20 |
Boya işi çok hoş olmuş. Gerçekten fikir olarak çok beğendim. En yakın zamanda, ya alev deseni ya da böyle bir şey deneyeceğim.
|
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 12/10/2005 Saat 01:32 |
Boya gayet guzel olmus devamini merakla bekliyoruz
|
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
sıpa
Gönderim Zamanı: 12/10/2005 Saat 23:22 |
Renkli clear çok güzel fikir, benimde kafama yattı ama ne renkli clear'ım ne de kobay arabam var...Bir de artık riske girmeden verniğimi atıp gövdeyi bitirmek istiyorum. O fotograftan sonra araç iki kere daha maskelenip boyandı (fotografta belli olmayan bazı hataları vardı da...) ve artık sıkıldım, yoruldum...Bitsin istiyorum ve yarına biter umarım.
|
|
http://photobucket.com/albums/v730/dynakaos/
|
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 12/10/2005 Saat 23:55 |
Keske bende kitlerimi boyle birkac gunde bitirebilsem
|
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 13/10/2005 Saat 22:01 |
Orjinalini yazan: sıpa
Renkli clear çok güzel fikir, benimde kafama yattı ama ne renkli clear'ım ne de kobay arabam var...Bir de artık riske girmeden verniğimi atıp gövdeyi bitirmek istiyorum. O fotograftan sonra araç iki kere daha maskelenip boyandı (fotografta belli olmayan bazı hataları vardı da...) ve artık sıkıldım, yoruldum...Bitsin istiyorum ve yarına biter umarım. Hepimizin hemen hemen ortak hatasına düşmek üzeresiniz anlaşılan. Sıkıldıysan bir kaç gün ara ver,sonra devam et. Sabırla körük bişi olur derlerdi Güzel oluyor bence hiç dağılma. |
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 14/10/2005 Saat 09:16 |
Boyamada fikir çok güzel.Bu deseni Nissan 350 Z yaparken çalabilirim ona göre
|
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
sıpa
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 08:28 |
Tekrar merhabalar, bitmiş bir araba ile geri döndüm . Hakan beyin önerisini dinledim ve kiti öylece bıraktım bir süreliğine, kesinlikle iyi bir öneriymiş. Gerçi kitin finişi tam bir fiyaskoydu, çünkü dün gece bir şişe şarabı bitirip, yarı sarhoş halde, gece vakti bizim salonun loş ışığında maketin başına oturdum. İkinci şişe şaraptan sonra arabaya vernik attım ve yine beceremedim zahmet olmazsa biriniz lütfen sprey akrilik verniğin nasıl kullanılması gerektiğini anlatabilir misiniz? Gerçi ilk cümlenizi duyar gibiyim, “sprey akrilik vernik ayıkken ve ortamda yeterli miktarda ışık varken kullanılmalı!”
Düzenleyen sıpa |
|
|
|
sıpa
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 08:29 |
Makete dönersek kitten gayet memnun kaldım. Bu kiti seçme nedenim ilk olarak ucuzluğu idi (13 euro sanırım) , sonra Japon spor otomobili olmasıydı (mor üzerine pembe yıldız desenli Mercedes olur mu, olmaz …Ama Japon spor otomobili olur, her deseni kaldırıyor bunlar) , son neden de şeffaf tavanlı oluşuydu. İçi daha fazla gözüktüğü için cam tavanlı veya üstü açık otomobil maketlerini daha çok seviyorum. Bu maketin tavanı beni tavlamıştı ve kutuyu açtığımda motor kaputunun da şeffaf geldiğini görünce iyice sevindim. Zaten desene kaput yüzünden karar verdim. Kaputu allan boyayacaktım ve gümüş renginin ortasında kırmızı bir z olacaktı. Kartona Z yi çizip kestim ve kaputun 2-3 milimetre yükseğinde kalacak şekilde sabitledim( böylece boyanın geçişi yumuşak olacaktı, kalemle çizilmiş gibi köşeleri sivri bir z olmayacaktı) sonra gümüş rengini attım ve kuruduktan sonrada karton Z’yi kaldırıp metalik kırmızıyı elime aldım. Kırmızı da kuruduktan sonra bir baktım, benim gümüş rengi ölmüş; acaip garip morumsu bir renge dönmüş ve kaputun ortasında da kırmızı z’yi andıran bişi var ama z değil! Hayda ne oldu böyle diye düşünürken elimdeki kırmızının uzaktan kumandalı arabaların gövdelerini boyarken kullandığım polycarbon boyası olduğunu fark ettim. Aklınızda bulunsun tamiyanın pc serisi boyalarını plastik makette kullanmayınız! Bu olaydan sonra kaputu dıştan boyamaya başladım ve elimde enamel kırmızı olmadığı için gri z yaptım.
|
|
|
|
sıpa
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 08:32 |
Sonra gövdenin yanlarına da z ye benzer gri desen atayım dedim ve attım. Arabanın içini de aslında siyah turuncu tasarlamıştım fakat turuncu gri plastiğin üzerine tutmadı. Bende siyah kahveringi yaptım. Kahverengi gayet iyi tuttu fakat Üzeri z desenli gümüş rengi bir otomobilin içine hiç benzemedi. (Belden aşağısında yırtık kot ve spor ayakkabılar olan belinden zincir sarkan uzun saçlı bir metalcinin üzerine gömlek ceket giyip kravat takmış haline benzedi) Bunun üzerine turuncuyu beyazla karıştırıp sarımsı bir renk elde ettim onun sürdüm. Kahverengi ve siyahla da güzel durdu bu renk.
|
|
|
|
sıpa
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 08:34 |
Neyse işte böyle… Gövde de hatalar var, fakat şimdi tekrar maskeleyip düzeltmeye kalkmam çok zor çünkü bütün arabanın montajını dün sarhoş halimle bitirmişim…(nasıl yapmışım ben de şaşırdım ama yapmışım vallahi!) Fakat “kötü gözüküyor şöyle şöyle yapıp bu gövde sorununu çözebilirsin” şeklinde yorumlarınız veya fikirleriniz varsa duymak isterim.
|
|
|
|
yildiray
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 73 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 17:51 |
çok güzel olmuş.turuncu siyah gri.dediğin gibi vernik arabanın renk güzeliğini almış.bilmiyorum ama yukarıdaki toplanmamış haline göre konuşuyorum.parlak metallic boya atmak sorun .bende bmw Z 3 e metalic boya atıcam sırası geldiğinde arkadaşlardan yardım isticem.nissan benimde aklında var renk olarak sarı düşünüyorum.
|
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 20:33 |
Tebrikler.Hiçte olmamış bir model gibi durmuyor.Israr ederseniz bundan sonraki çok daha güzel olacağından eminim.
Sprey vernik konusunda size önerim,hiç acele etmeden 20-25 cm mesafeden katlar halinde atmanızdır. Yani bir seferde işi bitireyim düşüncesi yanlış.Bu arada attığınız her kat verniği kuruduktan sonra diş macunu yada çok ince ve bayağı kullanılmış bir zımğara ile su altında okşar gibi ufak ufak dönün. Bundan sonraki her kat verniğin çok daha hoş olacağını göreceksiniz. Vernikten sonra cila işide paşa gönlünüze kalmış. Tekrar tebrikler. |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2005 Saat 22:26 |
Güzel bir çalışma oldu.Bundan sonra gri metalik boya için tamiya x-11 enamel tavsiye ederim.Sizin kullandığınızdan daha ince grenli ve parlak olacaktır.
Bir de tesfiye aşamasında her kitte bulunan kalıp izi dediğimiz, tampon lar,camurluk,tavan,kaputlarda bulunan (sizin modelde tampanlar da ön far ve arka stop hizası)cizgi şeklindeki yükseltileri zımparalayarak yok etmeniz gerekmektedir. |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |