![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| |
| Tayyareler | |
| |
|
| Sayfa 3 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Konu: tabiatı koruma?Gönderim Zamanı: 02/12/2006 Saat 21:27 |
|
Selam,
merak ettiğim bir konu hakkında fikirlerinizi ve davranış şekillerinizi merak ediyorum. Bir maketi bitirdiğinizde, tekrar kullanılabilir malzeme dışındakiler, arta kalan dekal ve kullanılabilir maket parçaları dışında nasıl yok ediyorsnuz? Parça çerçeveleri, fırçalar, tiner, boya, maske bantları vb. Teşekkürler. Düzenleyen lterlemez |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
SweetChild
Üye
Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/12/2006 Saat 04:08 |
|
ben kutular da dahil olmak üzere hiçbirini atmıyorum.
çerçeveler konusunda da bir fikir öğrendim. uğur abi dükkandaki çerçeve ve artan plastik parçaları topluyor ve bunları tinerle bir kapta eriterek sıvı dolgu macunu yapıyor. ilgilenenlere duyurulur. |
|
|
SweetChild
|
|
|
|
|
Kesifci
Üye
Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/12/2006 Saat 06:05 |
|
Ben çerçeve artıklarından eli yüzü düzgün parçaları ve çubuk niyetine kullanılabilir yerleri ayıklayıp,kalanını mecburen atıyorum.
Kutu kapaklarını keser ve yapım klavuzlarınıda klasörlerim ayriyetten.Kesinlikle faydasını göreceksiniz. |
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
|
|
|
ejdersozen
Üye
Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/12/2006 Saat 07:16 |
|
Bende ileride işime yarayabilecek parçaları ayıklayıp bir kutuda biriktiriyorum. Artan decallerin hiç birisini atmıyorum. Ama çerçeveler malesef belediyeye doğru yola çıkıyor. Ama Uğur'un yöntemini deneyebilirim.
|
|
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
|
|
|
Burak
Üye
Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/12/2006 Saat 07:51 |
|
çerçeveleri kesip boya karıştırma çomağı yapıyorum.
artan parçalar yedek parça deposuna gidiyor.dekallerde aynı şekilde. kutuyu parçalayıp altlık yada deneme tahtası ediyorum iş bitince resmi kesip asıyorum. geri kalanı çöpe. |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/12/2006 Saat 09:13 |
|
Orjinalini yazan: SweetChild
ben kutular da dahil olmak üzere hiçbirini atmıyorum. çerçeveler konusunda da bir fikir öğrendim. uğur abi dükkandaki çerçeve ve artan plastik parçaları topluyor ve bunları tinerle bir kapta eriterek sıvı dolgu macunu yapıyor. ilgilenenlere duyurulur. Bu işlem nasıl yapılıyor, sıvı macun işlemi gerçekten iyi düşünce. Yapım kılavuzlarının klasörlenmeside, Teşekkür ederim. Peki boya artıkları, kullanışmış tiner vs... Düzenleyen lterlemez |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
KucukEniste
Üye
Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/12/2006 Saat 11:00 |
|
Planını ve decal fazlalarını saklayın. Gün gelir illa ya size ya birine lazım olur. Fazla parçalar da keza aynı şekilde.
Eskiden çerçevelerin birazını saklıyordum sonra çok gereksiz olduğunu gördüm. Doğru çöpe. Maske bantlarını bir yere kadar tekrar tekrar kullanıyorum. Yapışkanlıklarını kaybedip toz toprak çok toplarlarsa üstlerinde, doğru çöpe. Tiner... Yurdum dahilinde bunu alıp temizleyip geri dönüşüm yaptıran bir tesis var mı, buna nasıl ulaşılır bilmiyorum. Kavanozla da saklayamayacağım için bol suyla seyreltip, klozete döküyorum. Oradan yurdum denizlerine gidiyor ki bu kötü. Ancak başka çözüm bulamadım. Kutular ayrı bir konu. Büyük ve kullanabileceğim bir iki kutuyu, malzeme saklamak veya maket taşımak için kullanıyorum. Özellikle Dragon'un AFV kutuları çok başarılı. Eskiyip paralanırsa(ki daha hiç olmadı, meşhur bir T-72 kutum vardır 4 senedir, tanıyanlar bilir) yenisiyle değiştiriyorum. Kalan kutuları da İdris'e götürüyorum (depozito vermiyor gerçi), oradan da artık ya ihtiyacı olan birine veriliyor, ya ihtiyaç doğrultusunda kullanılıyor ya da atılıyor. Ancak, benim işime yaramayacak bir kutunun, başkasının işine çok yaradığını çok kez gördüm. Soruşturmakta fayda var. Kutu kesip saklamanınsa gereksiz olduğunu düşünüyorum, zaten yer sıkıntım varken iyice kastırıcı bir durum yaratabilir. Fırçayı temizleyin, o tekrar kullanılabilir değil mi? Boya şişeleri de cinsine göre tinerle temizlenerek tekrar kullanılabilir. Testors Modelmaster, Gunze veya Tamiya'nın cam şişelerini, tiner ve sonrasında sabunlu ılık suyla temizlerseniz tekrar güzelce kullanılır. Humbrol, Revell veya bunlar gibi ufak teneke kutularla hiç uğraşmayın, bitince atın. Düzgün temizlenmesi çok zor olduğu için değmez. |
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
|
|
|
SweetChild
Üye
Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
![]() Gönderim Zamanı: 03/12/2006 Saat 23:36 |
|
yarıya kadar kesilmiş bi pet şişenin içine yarıya kadar selülozik tiner ile doldurun. sornra çerçeve ve artan parçaları küçük parçalar halinde tinerin içine atın ve bir karıştırıcı ile macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
fakat dikkatli olmanız gereken konu tiner ile plastik oranının en az yarıyarıya olması. ne çok sıvı ne de çok koyu olsun. |
|
|
SweetChild
|
|
|
|
|
ejdersozen
Üye
Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 03:06 |
|
Uğur'a selam yöntemi kesinlikle denenecek.
|
|
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
|
|
|
Kesifci
Üye
Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 06:36 |
|
Kutu mevzuunda Trumpeter'in üstüne tanımam!
Üstündeki benim,60 kilodan ağırım,kutuda hile yok maket var! [/IMG]
[/IMG]
|
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
|
|
|
tozbek
Üye
Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 06:46 |
|
Tabana testinden sonra kutuları da test edelim kampanyası başlatıyorum...
Yanlız testleri ben yapmayayım :P Sıvı macun konusunu yazı olarak hazırlayabilir miyiz? Bu ilginç uygulama bence forum konuları arasında yok olup gitmesin. İyi modeller, Tolga |
|
|
|
|
SweetChild
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 07:58 |
|
tamam fotoğraflayıp en kısa sürede yollarım. ama kime =D
|
|
|
SweetChild
|
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 08:43 |
|
Evet sıvı macun olayı, makaleler arasında yer almalı. Ben fırçalar eskidikçe veya ucu saçak saçak oldukça keserek, kesik uç fırça olarak kullanıyorum ama belli bir süreden sonra iptal oluyorlar.
Düzenleyen lterlemez |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
idris
Üye
Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 10:08 |
|
Dolgu macunu veya epoxi nedir bilmediğim zamanlarda kullandığım metodlardan biriydi maket çerçevelerini dolgu amacıyla kullanmak.
Yanlız yukarda anlatılan metod bana biraz tehlikeli gibi geldi. Ben çerçeveleri ısıtarak uzatıp boşluk olan yerlere yapıştırırdım.Bu forumda defalarca anlatıldı zaten bu metod. Bugünlerde eski tekniklere rağbet artıyor nedense. 10-15 yıldır bilinen ve kullanılan izopropil alkol bile yeniden icat edildikten sonra bakalım sıra neye gelecek diye merakla bekliyordum :)). |
|
|
|
|
lterlemez
Üye
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 18:34 |
|
Rağbet artmalıda, çünkü gerçekten çok kirlilik yaratıyır. Yanlış anlaşılmasın, iki yıl önce yaptığım kitin artıkları bile duruyor. Nereye atacağıma karar veremedim, bir yere toplayıp duruyorum ama nereye kadar. Ha pet şişe ha kit artıkları, sonuçta geri dönüşümü yok benim bildiğim (ta ki bu tekniği duyana kadar). Isıtarak yapıştırmak (bence) biraz riskli. Tiner ve boyalarda aynı şekilde, tekrar yanlış anlaşılmasın 32 yaşındayım şimdiye kadar Türkiye'mi çeviren denizlerde hiç hortum duymamışken şimdi üç, beş tane aynı anda oluştuğunu duyuyoruz. Ayrıca, sıvı macun haline getirdikten sonra saklama nasıl?Akışkanlığını kaybediyor mu?
Saygılar. Düzenleyen lterlemez |
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
|
|
|
SkippeR
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 20/05/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 120 |
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 19:51 |
|
Sayın Emroglan bey.Tiner konusundaki imha yönteminiz üzülerek söylüyorum ama çok kötü ve yanlış bir şey.Yani Tiner gibi bir sıvının Kanalizasyon sitemine atılması çok yanlış ve bence başka bir yöntem bulursanız daha güzel olur.Denizlerimiz zaten yeterince kirli ilgisiz ve çöplerle dolu lütfen buna birde bizler tiner döküp ortak olmayalım.Başka bir yöntem bulun mesela bolca beze döküp havalandırın en azından buğarlaşıp gider.Ama bunun su içerisinde olması biraz zor.Yada ne bilim kavanoz içerisinde balkona koyun ağzı açık uçup gitsin,kalan boya artıklarınıda bezle silip çöpe atın ama LÜTFEN klozete dökmeyin.Bu konuda hassasiyet göstereceğinizi düşünüyorum.Bu vatan ve Bu ülke bizim Biz bakmazsak kim bakacak kim temiz tutacak.LÜTFEN..
|
|
|
|
|
oy61
Üye
Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() Gönderim Zamanı: 04/12/2006 Saat 19:59 |
|
Maketlerin üretildiği plastik geri çevrimle kazanılabilen bir madde. Fakat geri çevrimin Türkiye'de ne kadar uygulaması var? En azından benim oturduğum şehirde hiç bir yerde bu tarz çöplerin ayrı olarak atılabildiği çöp kutuları görmedim. Ben bu yüzden bu paraçaları kesinlikle biriktirmeyip çöpe atıyorum.
|
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
|
|
|
BoMBaCi
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 85 |
![]() Gönderim Zamanı: 05/12/2006 Saat 02:44 |
|
Selamlar,
Sprue atıklarını biriktiriyorum, Daha evvel Mehmet Bey (Mr. PM) ile konuşmuştum bu konuyu. Belli bir miktar olursa (10 Kg gibi) kendisine vereceğim. yeniden dönüşebilir şekilde eritilerek, bu plastiklerden kitler yapılabilecek. Kutu gibi konularda ise, kağıt, pet, metal ve torba gibi kısımları ayrıca toplayıp diğer kağıtlarla beraber sokaktan geçen kağıtçılara verebilirsiniz... Cam şişeleri cam kumbarasına atabilirsiniz... ne yazık ki tiner vs. atıkları için şu an bir şey yapılamıyor, yeni bir teknoloji çıkana kadar böyle idare edeceğiz maalesef... Eğer sprue parçaları artıyorsa ayırın bir köşseye, ya Mehmet beye verirsiniz bir şekilde, ya da buluşma zamanlarında bir şekilde alırım sizlerden... Not: mesajlarıma sık bakamıyorum, cevap vermiyorum diye gücenmeyin.. bir şekil yazarım size... Selamlar |
|
|
|
| Sayfa 3 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|