Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Tamiya 1\12 Repsol Honda (BİTTİ) | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
banavurma
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03/11/2006 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Konu: Tamiya 1\12 Repsol Honda (BİTTİ) Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 02:06 |
Yeni başladığım yine tamiyanın repsol honda model motorunun yapımı som sürat devam ediyor. Yapım sürecinin ilk aşamasından itibaren fotoğraflar makina olmadığı için malesef çekilemedi, ancak motor kısmı şaseye bağlandıktan sonra fotoğrafları çekebildim.
Düzenleyen banavurma |
|
banavurma
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03/11/2006 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 76 |
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 02:09 |
fotoğrafların devamı:
|
|
banavurma
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 02:11 |
bugün gelebildiğim son nokta;
Maket ÜZerinde çalışmaya devam ediyorum, sanırım bu haftasonuna doğru modeli baya bir toplamış olurum. |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 03:01 |
Elinize sağlık. Geçen aylarda, bunun Max Biaggi versiyonunu yapmış biri olarak, çok iyi gittiğinizi söyleyebilirim. Özellikle boya işçiliği çok güzel gözüküyor. Lastiklerdeki Michelin kuru transferlerini de fazla geciktirmeden yerleştirmenizi öneririm. Motor toparlandıktan sonra zorluk çıkarabilir.
Bir de aman decalleri aceleye getirmeyin. Decalleri sonrsında bolca verniğe gömün derim. Kolay gelsin. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
sdombay
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/04/2006 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 03:01 |
Tebrik ediyorum serkan mükemmel iş çıkartmışsın...
Bu arada tamiyanın mükemmelliğini de unutmamak lazım..selamlar.... |
|
LONE DRİFTER
NARUTO FAN APPRENTİCE APNEA HUNTER |
|
neutro
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/06/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 91 |
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 18:53 |
Boya işciliginize diyecek yok. Fotograflarla detay detay izlemek ayrı bi keyif elinize sağlık
|
|
köpeklerin sahibi olur, kedilerin takımı
|
|
banavurma
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 20:20 |
motoun ön gidon takıldıktan sonraki hali
gösterde panosu; Kablolardan sonra; Düzenleyen banavurma |
|
banavurma
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 20:22 |
Ceki arkadaşım benim bu motora başlamamın bir nedenide sitede yine aynı marka yapmış olduğun modeli görmüş olmamdır. gerçektende görüntü itibari ile al benisi olan bir model.
model bittikten sonra yine tamiyanın sıvı cilasını kullanıp model işini bitirmeyi düşünüyordum ancak yazını okuyunca vernik atmaya da kara verdim. bana Kullanabileceğim, senin önereceğin cila markası neya modeli varsa bana yardımcı olmanı istiyeceğim. Bu model gerçektende bundan önce yaptığım iki adet motora göre çok daha uzun sürdü, diğer iki modeli toplam 10 gün içerisinde bitirdiğim halde bu model üzrinde 2 haftadır çalışıyorum ancak daha belki 1 haftalık daha işim var. Bu yüzden biraz sinir bozucuda olsa (benim gibi sabırsız birisi için) çok keyifli gidiyor. bundandırki dün gece saat 01:30'a kadar modele devam ettim ve ön tekeri ve gidonu ana gövdeye takıp, kablolarını yerleştirdim... Serkanın dediği gibi gerçekten tamiyanın kalitesine diyecek yok , parçaları üst üste atsan cuk diye yerine oturuyor. çoğu zaman macun kullanmadan boyama safhasına geçiyorum... aşağıda motoun geldiği son halinin fotoğrafları var, Boya işçiliğinde bahsetmişken bu da benim sınama yanılma yolu ile bulduğum macun silgi ile maskeleme işlemi, Radyatörü de yerleştirdim, |
|
seth
Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 20:47 |
Orjinalini yazan: banavurma
bana Kullanabileceğim, senin önereceğin cila markası neya modeli varsa bana yardımcı olmanı istiyeceğim. Bu model gerçektende bundan önce yaptığım iki adet motora göre çok daha uzun sürdü, diğer iki modeli toplam 10 gün içerisinde bitirdiğim halde bu model üzrinde 2 haftadır çalışıyorum ancak daha belki 1 haftalık daha işim var. Bu yüzden biraz sinir bozucuda olsa (benim gibi sabırsız birisi için) çok keyifli gidiyor. bundandırki dün gece saat 01:30'a kadar modele devam ettim ve ön tekeri ve gidonu ana gövdeye takıp, kablolarını yerleştirdim... Serkan kolay gelsin.Modelin çok güzel oluyor.İstersen vernik konusunda ben yardımcı olayım.Eğer airbrush kullanmıyorsan (önceki yazılarına tam dikkat etmedim) Tamiya'nın TS serisinden sprey verniğini kullanabilirsin. Airbrush kullanıyorsan yine Tamiya'nın X-22, Humbrol Gloss vernik ve Testors Gloss vernik piyasada bulabileceğin markalar.Aynı zamanda sprey verniği airbrush haznesine alıp atma imkanın da var. Vernik üzerine cila kullanman daha doğru olur. İkinci paragrafa gelirsek modelcilik sabır işidir.Ne kadar sabır o kadar güzel model.Modelin şu ana kadar çok güzel gidiyor.Bence dikkatli davranıp hata yapmadan bitirmelisin.Finalini merakla bekliyorum.Tekrar kolay gelsin..... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
banavurma
Gönderim Zamanı: 18/11/2006 Saat 20:58 |
Tamiya HG Triger model hava tabancasını kullanıyorum, Sanırım x-22 verniği kullanıcağım... tavsiyen için teşşekür ederim.
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 00:05 |
Serkan Bey kolay gelsin. Ben kendi motorumda vernik olarak Tamiya sprey serisinin verniğini kullanmıştım. Kodu TS-13 galba. Ben bu verniği, spreyden bir pipet yardımıyla kavanoza aktarıyorum. Sonrasında Selülozik tinerle biraz incelterek, airbrush ile modele uyguluyorum. Son iki yaptığım sivil araçta gayet iyi sonuçlar aldım. (Calsonic İmpulZ ve bu motorun biaggi versyonu.) Benim şahsi fikrim, düzgün atılabilirse, piyasadaki en iyi parlaklığa kavuşan vernik ts-13. Yanlız bu verniği çok dikkatli kullanmak lazım. Sabırlı bir şekilde 3-5 kat halinde uygulaman gerek. Çok fazla abanırsan decalleri eritebilir. Ama çıkan sonuç diğer verniklerden çok daha iyi olur.
BU arada yine benim de biaggi de yaptığım bir hata senin modelde de gözüme çarptı. sürücünün motoru tuttuğu yerler var ya. Gidon mu denir oralara bilemiyorum. Orada tutacakların yukarı fren kolu gibi parçaların aşşağı bakması gerekiyor. Bende o şekil yanlış yapıştırmıştım sonra sökerken birisi kırıldı montajda zorlandım. Bİr de yapım klavuzuna dikkat edersen, o fren kolu gibi parçalardan bir tanesikahverengimsi bir renk olması gerek. Hem görünümü daha hoş bir hale getiriyor. Harika gidiyorsun. Kolay gelsin. iyi çalışmalar. Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
banavurma
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 01:34 |
Orjinalini yazan: CErginbas
Serkan Bey kolay gelsin. Ben kendi motorumda vernik olarak Tamiya sprey serisinin verniğini kullanmıştım. Kodu TS-13 galba. Ben bu verniği, spreyden bir pipet yardımıyla kavanoza aktarıyorum. Sonrasında Selülozik tinerle biraz incelterek, airbrush ile modele uyguluyorum. Son iki yaptığım sivil araçta gayet iyi sonuçlar aldım. (Calsonic İmpulZ ve bu motorun biaggi versyonu.) Benim şahsi fikrim, düzgün atılabilirse, piyasadaki en iyi parlaklığa kavuşan vernik ts-13. Yanlız bu verniği çok dikkatli kullanmak lazım. Sabırlı bir şekilde 3-5 kat halinde uygulaman gerek. Çok fazla abanırsan decalleri eritebilir. Ama çıkan sonuç diğer verniklerden çok daha iyi olur. Peki bu spreyden kavanoza aktarım işleminden sonra vernik hemen donma yapmıyor mu acaba? , gerçi pek bir şey değişmeyecektir dediğiniz gibi sprey olmasa bile inceltme için kullandığınız sellülozik tiner decallere zarar verebilir, en iyi ben tamiya nın x-2 verniğini kullanayım. o kadar özendim uğraştım , bir tek vernik için modeli mahfetmiyeyim... |
|
banavurma
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 01:41 |
Orjinalini yazan: CErginbas
BU arada yine benim de biaggi de yaptığım bir hata senin modelde de gözüme çarptı. sürücünün motoru tuttuğu yerler var ya. Gidon mu denir oralara bilemiyorum. Orada tutacakların yukarı fren kolu gibi parçaların aşşağı bakması gerekiyor. Bende o şekil yanlış yapıştırmıştım sonra sökerken birisi kırıldı montajda zorlandım. Bİr de yapım klavuzuna dikkat edersen, o fren kolu gibi parçalardan bir tanesikahverengimsi bir renk olması gerek. Hem görünümü daha hoş bir hale getiriyor. Allah Allah. neyse çok önemli değil çünkü ben gidona sabitlenen elcikleri (adından bende tam olarak emin değilim) yapıştırıcı ile tutturmadım, sıkı sıkıya giriyor karşıya. sanırım onları kırmadan çevirebilirim, ama akşam klavuza baktığımda da yine böyle gösteriyordu ama emin değilim, uyarın için saol. bir de bu kahverengi demişsinizde ona da bir bakacağım bu akşam ama kahverengi ile ilgili hiç bir ibare hatırlamıyorum... |
|
yalioğlu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 23/09/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 01:59 |
muhteşem işcilik...
harika... |
|
banavurma
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 02:03 |
teşşekür ederi sağolun , sırada modelimide sanırım karar verim, ducatti 888
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 02:13 |
Serkan Bey, ts-13 pippetten kavanoza aktarınca donma yapmıyor. Aslında sadece ts-13 ü değil, bütün Tamiya sprey boyalarını kavanoza aktarıp airbrushla atmakta fayda var. Çünkü spreyin basıncı hem çok yüksek, hem de sabit değil. İçindeki boya bittikçe spreyin de basıncı düşüyor. Bence airbrush'ınız da varsa, sprey boyaları airbrushla atın. Böylece boyayı daha düşük basınçta ve kontrollü atabilirsiniz.
Bu arada aman diyim, o gidonların veya elciklerin pozisyonunu düzeltirken çevirerek düzeltmeyin. Benimkilerden bi tanesi öyle kırıldı. Yerinden söküp doğru pozisyonda tekrar takmak daha sağlam oluyor. Bu arada yapım klavuzunu açıp baktım. o gidon üstündeki kolun rengi doğruymuş. Diğer araçlarda o kol metalic brown iken, Rossi'nin makinada parlak siyah imiş. Kusuruma bakmayın. Benim hatam. |
|
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 03:49 |
çok temiz olmuş gerçekten.finishi merakla beklyiroum.çok hoşuma gitti vallahi.elinize sağlık...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
grond
Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
Gönderim Zamanı: 19/11/2006 Saat 06:06 |
Bu çalışmayı gördükten sonra motor yapasım geldi :)
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |