Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Jagdpanzer IV L/70 Lang | |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Konu: Jagdpanzer IV L/70 Lang Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 02:56 |
Selamlar..
Kit Tamiyanin eskilerinden.. Genel olarak gövdeyi sorunsuz olarak topladim.. Plastigin yüzeyi, gercek aracla hic alakasi olmayacak sekilde pürüzsüzdü, tabiri caizse bebek poposu gibi.. Bu nedenle Mr.Surfacer ile yüzey uygulamasi yaptim.. Astardan sonra, yeni yüzey üzerindeki sorunlu ve gercekcilikten uzak yerleri elden gecirecegim.. Düzenleyen freeman |
|
GoodCat
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 03:04 |
Tesadüfün bu kadarı. Aynı maket bende şu an boya aşamasında ve ne yapacağıma halen karar veremedim. Referans konusunda her türlü yardıma açığım :D
|
|
Back !...
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 03:37 |
Aracin hic bir renkli fotosunu bulamadim (Tabi orjinal halini kastediyorum..) Renk olarak, genelde üclü klasik alman kamuflaji veya sade dunkel gelb uygulanmis.. Ben koyu sariyi tercih edecegim..
|
|
GoodCat
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 03:47 |
Anladım. Ben de sıkıntı yaşıyorum referans konusunda. Halen kararsızım....
|
|
Back !...
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 04:27 |
Özgür kolay gelsin. Aynı kitten bende de var, ben de düzgün referans bulamadım, siyah beyaz resimlerin çoğu ya çok koyu ya da yıpranmış.
Surfacer 500 mü? Yüzey uygulamasını ben de düşündüm, putty ve selülozikle yapmaya karar vermiştim ama tabii ki Surfacer bin kat daha iyi olur. Direk uyguladın mı? Tekrar kolay gelsin diyorum, bakalım devamı nasıl olacak? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 06:07 |
Yüzey için naçizane bir öneri. Tamiya normal yapıştırıcı beyaz kafa, kendi fırçası ile uygulayın fırçayı dik olarak kuruyuncaya kadar veya istenen etki oluncaya kadar değdirip çekin. Tembel işi...
|
|
ex copilot.
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 07:02 |
Sagol Emre..Evet Surfacer 500.. Hic inceltmeden, küt uclu bir firca ile dik darbeler halinde uyguladim..Bir kac yerde airbrushlada sorunsuz uygulanabildigini okumustum ama ben fircayi tercih ettim..
Yapistirici secenegini daha önce baska bir modelde denemistim, dogrusu sonuc pek tatmis edici olmamisti.. Surfacer daha iyi sonuc veriyor gibi ;) |
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 17:43 |
Selam Özgür :)
Kolay gele kardeşim. Bizi önce kamyonlara alıştırdın şimdi de AFV grubuna girdin. Öyle olsun bakalım :))) heheheheh Ben de diyorum özgür nerelerde??? Meğer gizliden gizliye buraya post ediyormuşsun :)) Çok cici bir AFV. :) Gayet güzel gidiyor. Ellerine sağlık. Ben sizin için ufak bir araştırma yapıp referans fotosu bakarım :) |
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 17:46 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:SdKfz162.jpg
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:JPz_IV70A.jpg Belkide yardımcı olur :) |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 20:41 |
Aslan çok sağol, fakat müze tankının doğruluğundan şüphe etmek lazımdır, pek çok müze tankının tarihsel doğrular falan hiç düşünülmeden restore edildiği ortada.
Diğer resimde de düz koyu sarı görünüyor. Özgür, sen aracı hangisinden yapacaksın? Tamiya kısa namlu için de uzun namlu için de parça vermiş ama yine bir şeyleri atladığı için sadece teki (sanırım uzun) yapılabiliyor diye hatırlıyorum sanki. Hatta yine daha önce ben sitede sormuştum sanırım. Dragon'un kısa namlu modeli olan kitine mi sulansak napsak? :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
freeman
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 22:38 |
Merhaba Aslan.. AFV esas ilgi alanimdi, cogunlukla AFV calisiyorum, ama arada da kamyona devam tabi ;) (Bir DAF var firsat bulursam el atacagim ;) )
Fotolar icin tesekkürler, ama Emre´nin de dedigi gibi, Müzelerdeki araclar sonradan boyandigi icin cogunlukla abuk sabuk renkler oluyor.. Ilk fotoda ki arac gercekle hic alakasi olmayan bir yesil gibi?? Ikinci aracda, baska bir model, Zwischenlösung denilen, ara bir model.. Yinede ilgin icin tesekkürler, eline birseyler gecerse bekleriz ;) Emre, Ben uzun namlulu L/70 versiyonu yapacagim.. Kisa versiyonu pek estetik gelmiyor bana :) |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 23/10/2006 Saat 23:04 |
Kutudan çıkanı da uzun namlu için doğru. Kısa namlu için pek çok tadilat daha lazım imiş.
Devam edelim, izlemedeyim :) (Fikir aşırma haklarımı saklı tutuyorum) Özgür bir de elindeki referansları paylaşman mümkün olur mu, özel mesajdan bir konuşsak mı? Bende işine yarayacak bir şeyler olabilir. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 05:47 |
Referansı özelden yollamakta ne demek.
Bari bunu msn den yazaydın. |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 06:12 |
Orjinalini yazan: İdris
Referansı özelden yollamakta ne demek. Bari bunu msn den yazaydın. Yok yahu ortada referans falan yok ki.. Bu aracin renkli orjinal resmini koyacak biri varsa, büyük iyilik yapmis olur. |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 06:18 |
Orjinalini yazan: freeman
Orjinalini yazan: İdris
Referansı özelden yollamakta ne demek. Bari bunu msn den yazaydın. Yok yahu ortada referans falan yok ki.. Bu aracin renkli orjinal resmini koyacak biri varsa, büyük iyilik yapmis olur. Ben bir bakayım :) |
|
feed the troll
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 06:22 |
Orjinalini yazan: freeman
Yok yahu ortada referans falan yok ki.. Bu aracin renkli orjinal resmini koyacak biri varsa, büyük iyilik yapmis olur. Emreye takılıyorum ben :))). |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 06:26 |
Eğer Verlinden in Warmachines dergilerini orjinal renkli referans olarak kabul edersen, bu araca ait yaklaşık 30-40 resim mevcut. İç, dış her yer :)
|
|
feed the troll
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 24/10/2006 Saat 06:38 |
|
|
Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |