Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Rapor Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Muratti
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Konu: Rapor
    Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 18:27
Dragon' ın MAZ SS1C Scud TEL' i.
Resim sizi aldatmasın; %95 dry fitted halde bu resimlerde.

Manual hata dolu. E33 dediği parça aslında F33 çıkıyor. D24 diyor delirene kadar arıyorsun tam "salla yaw bu da görünmez" diye başka parçaya geçiyorsun ki parça B ağacında çıkıyor... Yani Çince alfabeye alışkın Çinli yapıyor bunu ama bu kadar da olmaz ki birader.

Parçalar sinir bozucu derecede uyumsuz. Tesviye yapmaktan ev toz bulutlarıyla ve kıymıklarla kaplandı.
Parçalar yapıştığı yerden atıyor... (örnek direksiyon konsoldan atmış; sivri uç kilitli cımbız ve kürdan ucuyla Super Glue yardımıyla yapıştırmam 1/2 saat aldı... Boya düzeltmesini yaptım sonra kürdanla ama geline de bana sorun çektiğimi.

Bugün onca küfürü yedikten sonra deterjan ve ılık su banyosuyla arınacak ve aynen kabine girecek.Desert rat kardeşimle yaptığım istişare sonucunda USSR yapmaya karar verdim. Yoksa makina aynen Sadddam' ın El Abbas' ı kılığında gezecekti. Şimdi bir soru:
Renkli referans bulamadım; jantlarındaki dış kasnak rengi (törenlerde geçenler) beyaz mıydı yoksa kırmızı mı?... Bilene ödül... Teşekkür... :)

EDIT & UPDATE : Az önce mail geldi; TEL' in sırtındaki Scud' ı kirli sarı, iki enlemesine yeşil şeritli ve kırmızı uçlu yaparsam kimyasal başlık, beyaz, 4 enlemesine kırmızı şeritli ve kırmızı uçlu yaparsam taktik nükleer, yeşil ve enlemesine 3 yeşil şertitli ve de gümüş uçlu yaparsam konvansiyonel HE (high explosive) olurmuş. (Ref.: Michael Jefferson / Christchurch-New Zealand.)
İlginç detaylar...

Nette henüz gerçekleyecek bir kaynak bulamadım. Bilen var mı ??

Düzenleyen Muratti
IP
tulgen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 157
Alıntı tulgen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 19:15
Bir aşağıdaki fotoğrafı bulabildim. Ama genel uygulama törenlerde ve resmi geçitlerde jant kasnakları ve/veya gövde yanındaki şeritlerin beyaz olduğunu biliyorum.

Düzenleyen tulgen
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/10/2006 Saat 20:51
Sağol Tolga Kardeşim, bak yanları ve tamponu atlamışım... Bu resmi niye google' dan aramayı akıl etmedim ki ? Hay Allah... bazen kafam duruyor remen yahu !!

IP
tulgen
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 157
Alıntı tulgen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 04:17
Boşverin o kafanın teklemesi hep oluyor. Bazen başkasına "şunu atlama" derken insan kendi atlıyor.... Neyse sonuçta "ödül"ü kaptım ya ~;o))))))
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 04:49
Makina şarZZZ olsun o zaman %75 tamam hali geliyor. Tam eski sovyet hesabı yaptım. Eskimiş püskümüş ve uyumsuz renk yamalar filan... Tören versiyonu da yapmadım; sadece jant kasnaklarına kirli sarı halka geçtim.

Finish' e daha var ama...
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 06:16
Gelişim sırasıyla...

Şu anda %75 tamam. Sanırım yarın akşam tamam olur ve ben de böylece zevk ve ağız tadıyla AFV 3/4 ton weapon carrier' ımın başına geçerim...

IP
grond
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 06:40
güzel çalışma olmuş kolay gelsin
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 09:20
Boyasız hali ümitsiz vaka gibiydi.Boya ile güzel toparlamışsınız.
Boyutları algılamak açısından,modelin yanına boya şişesi filan koyup,öyle bir resmini çekermisiniz.
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 20:20
Orjinalini yazan: Keşifçi

Boyutları algılamak açısından,modelin yanına boya şişesi filan koyup,öyle bir resmini çekermisiniz.

Hehehe boyasız hali dry fit idi. Ümitsiz vaka görünmsi doğal. O gördüğünüz eğri büğrü birleşimler yapıştırıcısız tutturmaydı. Hoş Dragon da feci kalitesiz olduğunu ispat etti. Bir daha mı tövbe ! Çok çok beğendiğim ve başka markada olmayan bir kit olursa ancak...

Bu arada bir meslek sırrı da vereyim: bu yapıştırıcız tutturma esnasında 0.5 keçeli kalemle parçaların eşleştirme yerlerini karşılatıp işaretliyorum sonra tesviye ve yapıştırma esnasında ideal tutturma noktaları ortaya çıkıyor. Pin-delik hatalarını böylece izale ediyorsunuz.

AFV çok kaliteliye benziyor. Şu ana kadar Dodge kamyonetin motor parçalarını, şasisini ve koltuk, silahlar, kürek, balta, kazma vs gibi detaylarını boyadım. Tahta efektine fena taktım. FSM' ın kitaplarını getirttim Amazon' dan, o kitaplardan birindeki ince işçiliği yapıyorum. Sonuç güzele gidiyor ama makro çekecek makinam yok ki sizlere resim göstereyim...   :(

EDIT : Özür dilerim boyutları vermeyi unuttum... Boyu 41, yüksekliği 16 ve genişliği 12 cm.

Düzenleyen Muratti
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 20:33
Orjinalini yazan: Muratti

Orjinalini yazan: Keşifçi

Hehehe boyasız hali dry fit idi. Ümitsiz vaka görünmsi doğal. O gördüğünüz eğri büğrü birleşimler yapıştırıcısız tutturmaydı. Hoş Dragon da feci kalitesiz olduğunu ispat etti. Bir daha mı tövbe ! Çok çok beğendiğim ve başka markada olmayan bir kit olursa ancak...

Murat Bey,

Acil bir düzeltme yapayım... Elinizdeki Dragon kiti, bundan 10-15 yıl önce, Dragon'un pazara giriş kitlerinden biridir. Kutunun yanındaki seri numarasına da bakabilirsiniz, muhtemelen 35ten sonraki rakam 3515'i geçmez. Aynı seride T-72, T-80, BTR-70, BTR-80 gibi pek çok Rus aracı vardır. Bunlar gerek eski kitler oluşları gerekse Dragon'un ilk denemeleri olduğundan kitlerde feci eksikler, oturmama sorunları, vs vs oldukça boldur. Örnek benim son yaptığım T-80 tankıdır ki kendisi serinin 5. aracı.

Şu anki Dragonlar ise, uluslararası forumları vs takip ederseniz, gerek fiyatları, gerek kalıpları, gerekse içinden çıkan zozik bolluğu bakımından şu an Dragon firmasını oyunun kurallarını belirleyen firmalardan biri haline getirdi. Benzer bir örnek de Trumpeter firması, nasılsa onların da ilk çıkardıklarıyla şu ankiler arasında epey fark var, Dragon 10 yılda inanılmaz mesafe katetti.

Bu bakımdan en eski serisinden bir Dragon'a bakıp bütün Dragonları "tü kaka bir daha asla" diye elemek haksızlıktır. Benzer şekilde, Tamiya'nın 1970lerden kalma oyuncak diye yaptığı bir aracı yeni kalıp AFV Club ile kıyaslayıp "Tamiya mı bir daha asla" demeye benzer.

Bu bakımdan bence izlemeniz gereken yol, yapacağınız aracın firmalardaki seçeneklerini değerlendirmek, en iyi kalıp, en uygun fiyat, en çok getiri kimde bakıp ona göre almaktır. Ukalalık etmiş olmak istemezdim ama, bazen modelcilerin(sakın ha siz değil, sizden önceye dayanan bir durum) 2 kötü/eski kalıp kitini yapıp da bir firmayı yerden yere vurduğunu çok gördüm. Sizin de önyargıyla yeni kalıp Dragonlara sırf bu eskisi yetersiz diye sırt dönmeniz açıkça yazık olur. (İnsan en azından 1300 parçalık "3in1 Tiger 1 Late" kutusu açıp bakıp Çinlilere bir küfür etmeli değil mi canım?)

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/10/2006 Saat 20:44
Murat BEy, herhangi bir 3 in 1 seti alin Dragondan, ondan sonra yazacaginiz mesaj, "Bundan sonra sadece Dragon yapacagim" olacaktir.. :)

Daha önce hangi markayi tercih edersiniz diye bir topik acmistiniz yanlis hatirlamiyorsam, orda da yazdigim gibi, Markalar yerine markalarin modellerini karsilastirmak lazim ;)
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 07:58
A haaa demek sebep bu... e abi 1300 parça gelirse kutuda tabii sövüp sayarım :D

Yahu kahrımdan dediğim bir laf o... Toparlandıkça daha da düzeliyor...

Bu arada AFV' nin Dodge dehşet oluyor yahu... :) Ama makro yok yok yok... :(

O yüzden kaba resimle idare etçeeniz...
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/10/2006 Saat 21:08
Ben sana bir Dragon vereyimde bakayım başka bir şey yapıyormusun :)
ex copilot.
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2006 Saat 00:58
Orjinalini yazan: Captainairbus

Ben sana bir Dragon vereyimde bakayım başka bir şey yapıyormusun :)

Hankısı Baba Kaptan ??

IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2006 Saat 05:16
88mm Flak? dragon 6260...
ex copilot.
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2006 Saat 05:30
Uçaklar ilgi ve uzmanlık alanımken (ve de mesleğimken) AFV ve sairat tekerlekli / paletli makinalara sardırınca acemi bülbül bu kadar öter misali eserlerimi bir line up yaptım...

Bir sonraki "kit katili" muhabbetini açarken beni unutmayın ve yarışmaya kalkışmayın    :D

NOT : Dodge kamyonete dün sabah başladım ve bu akşamüzeri bitirdim... Çamurluk vs' yi kasten boyası soyulup dölümüş ve solmuş yaptım. Bunun yöntemini bilmeyenler için; mat verniği atın; daha kurumadan bir daha atın. Kabarıp soyulmuş boya efekti vermek istediğiniz yere fırça ucu ile kalın bir tabaka vernik daha atın. Vernik kabaracaktır. O kısmı kuru fırça ucuyla dikkatlice kaldırın. (Daha doğal görünmesi amacıyla içinde boya bulunmayan airbrush ile de kabarık bölgeyi basınçlı hava ile soyabilirsiniz. Soyulan verniğin altından bir seviye daha parlak bir vernik ortaya çıkacağı için efektiniz başarılı oalcaktır.
Kopirayıt Muratti 2006 :D

Tühhh son resmi görünce kaputu niye yapıştırmadığımı hatırladım. Motoru da çekip ekleyeceğim...

Düzenleyen Muratti
IP
desert-rat
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 297
Alıntı desert-rat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2006 Saat 08:12
Murat baba ellere kollara sağlık. Hepsi harika çalışmalar olmuş. Diğerlerinide bitirde onlarıda görelim artık....
4 EVR COOL
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/10/2006 Saat 08:21
Sağol Kardeşim, elim baştan alışmaya başladı... Bir kaç kit hacamat ettikten sonra biraz daha iyi olup sizlere layık bir modelci olacağım inşallah...

MAZ bitti bitecek... bir de platfom yapıp dio mu yapsam biycem ama "gomonist rusya" askerim yok... Bi de üşenirim ben şimdi yahu...
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04