Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Fon renkleri | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Konu: Fon renkleri Gönderim Zamanı: 03/09/2006 Saat 23:42 |
Maket yapmak kadar, yapilan maketin resmini cekmekte önemli.. Cok iyi bir maket kötü fotograflarla harcanabilir.. Maketcilikte makro fotografciligin önemini hepimiz biliyoruz, peki fon renklerinin secimi ve uygulamasi ile ilgili bir bilgisi olan var mi?? Tek bir fon rengi (mesela mavi) her renk-model maket icin kullanilabilir mi?? Yoksa maketin rengine göre fon rengide degisir mi?? Var midir bu isin bir standarti, püf noktasi??
|
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 05:09 |
Bu bir fikir verebilir mi acaba ?
http://www.colorserver.net/ |
|
tulgen
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 157 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 09:29 |
Dünya modelciliğinde artık FSM Blue diye bir kavram oturmuş durumda. FSM genelde mavi fon kullandığından genel bir yer edinmiş durumda mavi. Ama Kontrast yaratacak, modelde olmayan uçuk mat renkler sanki fotoğraf fonu için ideal: açık mavi, gri gibi...
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 09:58 |
Uygun ışıkla modeline göre her renk fon kullanılabilir.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 17:21 |
Orjinalini yazan: Ares
Uygun ışıkla modeline göre her renk fon kullanılabilir. Peki uygun isik nasil saglanir??Ayarlar neye göre yapilir?? |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 17:29 |
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 18:12 |
Mavi zemin modeli göstemekle birlikte ışık olayına bağlı olarak gözleri biraz yoruyor ve dikkati kaçırıyor..
Gri zemin ise daha ilginç geldi,aslında modeli yutmasını beklerken daha iyi gösteriyor.Zanndersen gri zeminde kullanılan ışık farklı. |
|
Muratti
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 623 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 19:16 |
Sanırım bu biraz da digital fotografi bilgi ve yeteneğine bağlı. Sonuçta Leopold o gri fonun önünde çok donuk kalmış. Mesela "saturation" , "contrast" ve sair ayarlarıyla oynayıp resmi güzelleştirmek de önemli.
Mavi fon önünde çekmenin faydaları, "blue box" tekniğini kullanabilmek de olabilir. Photoshop' da o fonu arkadan kesip atabilir, arka plana bir manzarayı uygun şekilde "alter" edip yerleştirebilirsiniz. Mesela çektiğiniz Panther resmine "sephia" efekti verip WW2' den kalma bir yıkık şehir remine monte edebilirsiniz. Böylece "sanal diorama" kavramını da yaratmış olursunuz... Yaw bende ara sıra böyle zeka patlamaları oluyor ya niye elime ve maket yeteneğime yansımıyor ki yahu ? :( |
|
tulgen
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 157 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 19:41 |
Orjinalini yazan: freeman
Peki uygun isik nasil saglanir??Ayarlar neye göre yapilir?? Bu aslında oldukça uzun bir konu. Temel olarak aslında farklı şiddetlerde en az iki ışık kaynağı ile model aydınlatılmalı ve modele göre fon seçilmelidir. En önemli konulardan biri de "beyaz dengesi" nin iyi ayarlanması gerekir. FSM'de bir kaç sayı önce bayağı uzun bir makale vardı bu konuda. Sitesinde olabilir. Gönderdiğiniz fotoğraflarda bence gri fondakinde model biraz kaybolmuş. Gerçi sanırım o fotoğrafta derinlik ayarı da iyi değil çünkü modelin uzak ucu biraz flu gibi. |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 20:24 |
Tolga Bey aslında haklı ama bu zamanda makara film kullanan kalmadı ki tutup ışık kaynaklarıyla uğraşalım. Ben www.snapfiles.com' dan dünya kadar digital photography freeware indirdim, renkli filtre, renkli ışık, renk / ışık / kontrast dengesi, pozlama, derinlik gibi sayısız ayarla oynayabileceğim imkanlar elde ettim.
Deneme yanılma metoduyla çok güzel sonuçlar elde etmek mümkün... |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 21:44 |
Orjinalini yazan: saral100
Mavi zemin modeli göstemekle birlikte ışık olayına bağlı olarak gözleri biraz yoruyor ve dikkati kaçırıyor.. Gri zemin ise daha ilginç geldi,aslında modeli yutmasını beklerken daha iyi gösteriyor.Zanndersen gri zeminde kullanılan ışık farklı. Yo hayir, her iki resimde, ayni isik ve makine ayarlariyla cekildi.. |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 21:50 |
Orjinalini yazan: tulgen
Bu aslında oldukça uzun bir konu. Temel olarak aslında farklı şiddetlerde en az iki ışık kaynağı ile model aydınlatılmalı ve modele göre fon seçilmelidir. En önemli konulardan biri de "beyaz dengesi" nin iyi ayarlanması gerekir. FSM'de bir kaç sayı önce bayağı uzun bir makale vardı bu konuda. Sitesinde olabilir. Kendim bir fotograf cekme kabini yaptim.. Yaklasik 50x75x40 ebatlarinda.. Yanlari ve üst tarafi isik geciren seffaf kagitla kapladim.. Böylece maket üzerinde direk degilde süzülmüs isik elde ediyorum.. Isik kaynagi olarak yanlarda ve üstten aydinlatma lambasi kullandim.. Aslinda cekimlerden memnun sayilirim (en azindan eski cektiklerime göre) ama dogru ayarlari bir türlü yakalayamadigimi düsünüyorum.. FSM nin sitesini bir kontrol edeyim.. Orjinalini yazan: tulgen
Gönderdiğiniz fotoğraflarda bence gri fondakinde model biraz kaybolmuş. Gerçi sanırım o fotoğrafta derinlik ayarı da iyi değil çünkü modelin uzak ucu biraz flu gibi. Aslinda fotografcilik konusunda kör cahil sayilirim..Derinlik ayarlari nasil yapilir, beyaz dengesi nasil saglanir hic bir fikrim yok.. Digital makinelerde bu tür ayarlarin yapimi nasil olur acep?? (Canon A610 kullaniyorum..) |
|
tulgen
Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 23:59 |
Orjinalini yazan: Muratti
Tolga Bey aslında haklı ama bu zamanda makara film kullanan kalmadı ki tutup ışık kaynaklarıyla uğraşalım. Ben www.snapfiles.com' dan dünya kadar digital photography freeware indirdim, renkli filtre, renkli ışık, renk / ışık / kontrast dengesi, pozlama, derinlik gibi sayısız ayarla oynayabileceğim imkanlar elde ettim. Deneme yanılma metoduyla çok güzel sonuçlar elde etmek mümkün... Digital makinelerde de özellikle "beyaz ayarı" oldukça hassas bir konu. Çünkü dijital fotoğraflarda kontrast vs bir noktaya kadar yazılım ile düzeltilebiliyorken "beyaz ayarı" için yapabileceğiniz birşey yok; eğer "raw" formatta çekmiyorsanız. Yazılımlar sadece dijital kaydedilen bilgi ile oynayabiliyorlar. Raw format dışında beyaz ayarı bilgisi tutulmuyor. Yoksa ben de Uv filtre (lensi korumak için) ve Polarize dışında filtre kullanmıyorum. Orjinalini yazan: Freeman
Aslinda fotografcilik konusunda kör cahil sayilirim..Derinlik ayarlari nasil yapilir, beyaz dengesi nasil saglanir hic bir fikrim yok.. Digital makinelerde bu tür ayarlarin yapimi nasil olur acep?? (Canon A610 kullaniyorum..) Manuel ayarlar genellikle D-SLR (üst seviye) ve prosumer denilen orta-üst makinalarda vardır. Ancak bazı markalar ki Canon da koymuş olabilir compact makinalarında da bu özellikleri sunuyorlar. En azından beyaz ayarı için manuel/custom opsiyon çoğu makinada oluyor. Bu konu uzun istersen bir toplantıda ele alalım şu derinlik konusunu vs... Ben kendime makro flaş yaptımi toplantılarda vs de de çekebileyim diye. Ama randıman alamadım; 2. versiyon üzerine çalışıyorum. Makinam çok yakından makro çekebildiği için bana makro flaş lazım.... Yakında koyabilirim umarım fotolarını... Düzenleyen tulgen |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 00:17 |
Manuel ayarlar genellikle D-SLR (üst seviye) ve prosumer denilen orta-üst makinalarda vardır. Ancak bazı markalar ki Canon da koymuş olabilir compact makinalarında da bu özellikleri sunuyorlar. En azından beyaz ayarı için manuel/custom opsiyon çoğu makinada oluyor. Makinada manuel ayarli cekim imkanlarida var.. Bir kac kere kurcaladim, bir sonuc alamadim :) Orjinalini yazan: tulgen
Bu konu uzun istersen bir toplantıda ele alalım şu derinlik konusunu vs.... :( Toplantilara katilmam imkansiz ne yazik ki.. Orjinalini yazan: tulgen
Ben kendime makro flaş yaptımi toplantılarda vs de de çekebileyim diye. Ama randıman alamadım; 2. versiyon üzerine çalışıyorum. Makinam çok yakından makro çekebildiği için bana makro flaş lazım.... Yakında koyabilirim umarım fotolarını... Hmm, iste önemli bir nokta daha.. Ayrintiya girebilir miyiz?? |
|
Muratti
Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 00:27 |
Makinam çok yakından makro çekebildiği için bana makro flaş lazım.... Yakında koyabilirim umarım fotolarını... Olympus' un lens etrafına takılan macro flash' ı var. Biraz pahalı ama süper iş görüyor. Tek can sıkıcı yanı flaş bağlantı kablosu çok kısa. Bir de benim arkadaşlardan birisi macro çekim için bir sistem geliştirdi. HID xenon ampullü iki stroboskop almış. Storbe generatorlerini söküp direkt yanmaya uyarlamış. Aletler öyle mavi filan ışık vermiyor zira 2500 K. Ama muazzam; 2000 lümen ışık veriyorlar. Bunlardan birini üstten, birini de işine gelen diğer bir açıdan koyup önlerine de parşömen / eidinger koyup kullanıyor. Ben onca zahmete katlanacak değilim. Bu hasta, abuk sabuk çiçek filan çekiyor. Sergi mergi dedi hep ama şimdiye kadar bi halta yaradığını görmedim çektiklerinin. Bir tek mor menekşe resmine hasta olmuştum ama bana vermedi onu. (35 mm. 100 ASA film ve Canon SLR bir kamerası var bir sürü lens ile) Bende dandikten bir Nikon DSLR var. Onunla işte 8.0 megapix çekiyorum. O da çok büyük kaçınca resample ediyorum bir anlamı kalmıyor kısaca... :D |
|
seth
Üye Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 00:43 |
Aslinda fotografcilik konusunda kör cahil sayilirim..Derinlik ayarlari nasil yapilir, beyaz dengesi nasil saglanir hic bir fikrim yok.. Digital makinelerde bu tür ayarlarin yapimi nasil olur acep?? (Canon A610 kullaniyorum..) Özgür seninle aynı makineyi kullanıyoruz.Beyaz dengesi ayarını sadece manuel modlarda kullanabiliyorsun.Benim tercihim ve genelde kullandığım manuel moddur.Enstantane ve diyafram ayarlarını kendin yaparsan daha iyi ve gerçekçi fotolar çekebilirsin. Beyaz dengesine gelirsek o makinada 7 ön ayar bir de ortamın beyaz dengesini ölçmek için bir seçenek var.Ön ayarlar yetersiz kalırsa ölçüyü kullanarak ortamın ışık şiddetini görüp ayarlayabilirsin. Ayrıca renklerim modunu kullanarakta ilginç fotoğraflar çekebilirsin. |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
tulgen
Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 00:47 |
Orjinalini yazan: Muratti
Olympus' un lens etrafına takılan macro flash' ı var. Biraz pahalı ama süper iş görüyor. Tek can sıkıcı yanı flaş bağlantı kablosu çok kısa. Zaten o flaşlara hastayım ama 500-600 USD'den başlayıp giden fiyatlar nedeniyle onların bir benzeri üzerinde çalışıyorum :o) Orjinalini yazan: Muratti
Bende dandikten bir Nikon DSLR var. Onunla işte 8.0 megapix çekiyorum. O da çok büyük kaçınca resample ediyorum bir anlamı kalmıyor kısaca... :D E sizin dandik Nikon DSLRla benim dandik Fujiyi değişelim o zaman :o))))) Ben de 9MP çekip, tüm düzeltmeleri vs yapıp crop ettikten sonra en son aşamada resize ediyorum. Bence doğrusunu yapıyorsunuz. |
|
tulgen
Gönderim Zamanı: 05/09/2006 Saat 00:55 |
Hmm, iste önemli bir nokta daha.. Ayrintiya girebilir miyiz?? Yakında! son haline gelsin detayları atarım. Sorun şu ki ilki objektif etrafına halka olarak geçiyordu. Ancak makinam 1 cm'den de makro çekebildiği için bana her iki yanın da açısı ayarlanabilen bir flaş lazım oldu. Bu nedenle kesip yeniden monte etmeye başladım ama.... |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |